Tagga tagga

Hello.

Hemkommen från mormor nu. Jag, familjen och morbror var där och åt tillsammans. Nu är det time att göra sig iordning inför kvällen och börja tagga ;)
Hoppas på en trevlig kväll samt att ni får en bra kväll/natt och en bra start på nya året.

 
 







Pussen

/ Jossa




Sista dagen 2009

Hej hej

Då var det sista dagen för detta år. Det känns bra att ett nytt år börjar nu och jag ska ha ett bättre år :) Ser fram emot en del saker och tror år 2010 kommer bli bra. 

När jag vaknat, ätit frukost, kikat på tv osv åkte jag till Maxi med mamma och pappa för att storhandla. När vi kom innanför dörren efter vi handlat så satt Smulan i fönstret och jag tänkte ta henne och krama om min söta kissemiss, dock var det inte lätt för hon (busig som hon är) hoppade iväg och sprang mot vardagsrummet. Jag kliver in ett steg och böjer mig men hinner inte ta henne då jag gör världens vurpa och landar på rumpan mitt i hallen. Blöta skor efter man varit ute och självklart blir hallgolvet det med och vad tänkte jag med? Jag tänkte nog inte alls så pangtjoong och jag satt där på rumpan och kommer troligtvis få ett jäkla blåmärke. Aj alltså! :P

Snart blir det till att vandra över till mormor :) Skriver mer sen.

Pussen

/ Jossa

Gott nytt år på er alla :)


Nästsista & sista dagen år 2009

Tja igen.

Ja, nästsista dagen var det idag ja. Sen är det 2010, fatta? År tvåtusentio! Tiden går fort, kanske för fort ibland? På ett sätt är det bra att tiden går fort då jag längtar till saker som att flytta ihop helt med Danne och skaffa barn och sådana saker.
Men ändå vill jag njuta av min ungdom och leva ett härligt liv som uuuung och inte bli gammal. Att vara ung är roligt ju :)

Att vara mogen och seriös eller inte? Det är frågan? ;) Hahah. Jag skulle nog säga att vara mogen och seriös men ibland använda sina omogna och roliga sidor :D
 


Men jaja nog om det. Vad jag gjort nästsista dagen på detta år började med att jag vaknade upp efter en kylig natt med två täcken och tre filtar (?!) och därefter dukade jag och älsklingen fram frukost och åt tillsammans. Sedan promenixade vi lite hit och dit och kikade i hans nya längehet en snabbis. Någongång under dagen kom Dannes pappa för att hämta oss, han kom med lastbilen och det var kul att åka den :D Man satt så himla högt upp.
Jag tycker Dannes pappa var söt idag när han ringde mig:
- Hej, det är Josefin
- Hej vännen min
- Ja, hej :)
- Det är din svärfar som ringer
- Hehe jo jag hör det :)





Vi åkte iallafall till Jysk för att kika på säng och sedan skjutsades jag hem till Bomhus med lastbilen :) Väl hemma så tog jag en promenad i det iskalla vädret med Linnea :) Därefter kikade jag på mina nya grejer som kommit på posten. Kläder, väska, nattlinne och en del underkläder.

Vi plockade även bort julen här hemma idag, jag ville inte det då det känns mysigt och för att jag gillar julstämning. Men far min var lite trött på all julpynt och ville ha julen överstökad.
Annars ikväll har det bara varit chill vid datorn och inte gjort så mycket mer. ska snart lägga mig i sängen på spikmattan, ha datorn på magen samt se på något program på min nya plattv :D

Imorgon: Sista dagen imorgon som år 2009. Vad händer då? Jo partyparty såklart. Som förra året vill säga :) Men först blir det middag med familjen hos mormor :)




Ha en trevlig nästsista dag 2009 ;) Pussen

/ Jossa

Tips om spikmattan

Har ni inte provat spikmattan ännu ? Gör det isåfall :) Jag tycker det är skönt att ligga på den om man har ett tunt linne på sig tillexempel. Det kan dock göra lite småont om man inte har något tröja alls men efteråt är det skönt tycker jag. Prova även att stå på mattan, det känns jättebra i fötterna efter :)





Själv sitter jag här i datastolen och har spikmattan bakom ryggen nu, ska även ligga på rygg på den sen också. Jag undrar just om den kan vara beroendeframkallande? Haha.

/ Jossa

Dålig uppdatering

Hejhej

Jag vet att min uppdatering varit kass vid julen alltså. Men jag har liksom njutit över att vara lite ledig och haft det bra med familj/släkt och såklart älskling :) Idag kom jag hem ifrån älskling, sov hos honom i två nätter och hade så mys och trevligt så :) Det har jag alltid med honom, min lilla ängel <3

Ska också tillägga att bowlingen med älskling var roligt ... Trots att jag förlorade rätt stort mot honom ;)




Nu hade jag mest tänkt ta det lungt hela kvällen samt fixa lite i mitt rum. Städat och fint ska det va ;)
Men först och främst ska jag ta en varm dusch, fryser så hemskt efter Linnis och min promenad och även från när jag nyss jag till och från mormor. Kallt kallt.

Skriver mer sen, lovar ;)

Pussen

/ Jossa

Bowlingdax :)

Hejhej

Igår kom älsklingen hem till mig och vi hade en myskväll tillsammans samt åkte skridskor, haha fan vad dålig jag är på det alltså :P Idag ska vi bowla (var beredd på stryk älskling:D) och sedan hem till honom och hitta på något skoj :) Älskar dig min plutt.





Nu: Fixa frillan och göra mig redo tills vi ska åka. Vi får se om det blir fler inlägg idag eftersom jag ska sova hos älsk, annars kommer det väl ett imorgon :)

Pussen

/ Jossa

Dagens

Dagens humör: Rätt bra :P
Dagens klädsel: Leggings och en ny grå, lång och mysig tröja
Dagens frisyr/smink: Inte fixat frillan ännu. Fondition, puder, liite ögonskugga och mascara.
Dagens planer: Bowla med älskling och sedan åka till honom och sova där
Dagens väder: Snöar myycket
Dagens vill ha: Hmm, min 20-årsdag tror jag :D
Dagens tråkigaste: Inget hitills
Dagens köp: Ingenting
Dagens dummaste: Vaknade på fel sida, men det blir bättre
Dagens smarrigaste: Frukosten, eftersom det är det enda hitills
Dagens tanke: Vad man ska hitta på ikväll.

Juldagarna

Hej hallå och tjenamors!

Här kommer en liten och kort update på vad som hänt under dessa trevliga och mysiga juldagar, dock bara i det stora hela :)


Dan före dopparedan
Umgicks med min älskade Daniel en stund innan jag for hem för att välkomna mina kusiner, farbror och hans tjej hit till Gävle. Dom hade bilat enda från morgonkvisten tills på kvällen vid åttatiden. Det var jättekul att få träffa min kusin Isabella då vi har roligt tillsammans och umgås fööör lite (2 ggr/år). Isabella sov i mitt rum, min andra kusin Nicke sov i brorsans rum och resten sov över hos mormor :)

Jag och Bella spelade som vi alltid gör när vi träffas massa kort och babblar huur mycket som helst :) Vi hade lite svårt att lägga oss och sova då vi hade mycket att ta igen samt att vi skulle kliva upp tidigt dagen därpå. Men vad gör det? Vi hade kul och det är huvudsaken :)

Julafton
Äääntligen jul :) Jag, mamma, pappa, bror, kusin, kusin 2, mormor, morbror, morbror 2 och hans tjej firade julen så mysigt hos mormor. Vi kom till mormor vid elvatiden och var där tills kvällen :) Vi åt julmat, såg kalle anka och karl-bertil, promenerade allihopa typ, öppnade massa fina julklappar, hade det trevligt och mysigt och gjorde sånt som man gör på julafton :) Lyckad dag!




Juldagen
Denna dag sov jag och Bella ut, det behövdes då vi spelade kort och snackade inpå natten :) vid elva-tolvtiden ungefär promenixade vi till mormor där vi alla samlades igen för att fika och ha en trevlig stund tillsammans innan vi for på bio vid sexsnåret. Vi såg Göta kanal 3 och det var mys och den var väl rolig även fast jag inte sett 5-10 min på ettan och inget utav tvåan.
Efter det åkte mor och far hem och vi andra var hos mormor och fikade och hade en lugn kväll. Sen på kvällen vandrade jag och Bella hem till mig och avslutade våra kvällar som vi alltid gör, både lyckat och roligt :)

Annandag jul
Oh jisses vad mycket det blir skrivet nu i detta inlägg, tur att jag inte skriver allt vi gör för då hade det blivit så mycket längre.
Iallafall så denna dag blev det bland annat skridskoåkning för mig, bror och kusinerna. Det blev även till att umgås vi allihopa hos mormor och på kvällen blev det spelet "med andra ord" för mig, bror och kusinerna :) Vi gjorde mer också denna dag men nu får det räcka.
Det var då sista dagen vi träffades för imorse åkte dom hem till Luleå igen.




Så nu är jag tillbaka till bloggandet, skolan och vardagen igen efter allt julståhej :) Men iof ska man ju njuta av det nykommande året också :) Förresten får ni se bilder från juldagarna en annan dag så vi lagt in dom på datorn + att dom från Luleå skickat dom.

Nu: Fika med familjen, mormor och morbror för dom kom på besök.




Pussen

/ Jossa

Christina Aguilera-parfym

Hejhej






Denna parfym samt body lotion och shower gel fick jag i julklapp och den luktar så gott tycker jag. Jag rekomenderar den till dom som vill lukta sött bland annat. Och på tal om det så är parfymflaskan söt också :)

/ Jossa


Annandag jul

Hej igen :)

Jag vet att min uppdatering varit rätt dålig nu under juldagarna. Men jag ville verkligen passa på att ha det mysigt med familj och släkt innan alla reser hem igen och det dröjer innan vi ses, iallafall vissa utav oss såsom kusinerna, morbror samt hans tjej som hälsar på ca två gånger per år då dom bor i Luleå. Kändes tråkigt att lämna Bella (kusin) idag och veta att det drööjer innan vi ses för vi har riktigt kul ihop :) Dom lämnar egentligen Gävle imorgon men då sover jag för klockan är vääldigt tidigt på morgonen då.

Just nu tänkte jag chilla och slappna av för mig själv en stund innan sovtime. Imorgon kommer både inlägg och bilder :)

Godnatt & pussen

/ Jossa

En fin och vit jul

Hej på er allesammans och god fortsättning :)

Hoppas er julafton var fin, det var min :) Jag + familj och släkt hade en fin julafton tillsammans med julmat, kalle anka, karl-bertil och julklappsöppning osv.
Jag fick fina julklappar såsom; en ny plattv till mitt rum (pappa ska köpa en tv-bänk innan jag får sätta up tvn), massa smycken/smink, fina kläder, pengar, grejer att ha i dannes (och lite min) nya lägenhet, en ny laptop-stöd med fläkt, fina ljus och ännu mer fina klappar. Fick även en fin julklapp av min älskling som jag kommer bära ofta, ett par fina örhängen i 18 karat :) Älskar dig Daniel, tack <3 Tack även till familjen + släkten som gav mig fina julklappar! :)

Jag är iallafall nöjd med min julafton och det hoppas jag ni är också! Idag är det juldagen och på schemat står det bio med allihopa som firade jul igår, skridskoåkning, middag hos mormor osv.






Ha en trevlig juldag, pussen!

/ Jossa


24 december -09

GOD JUL PÅ ER GOTT FOLK :)






Nu är det julaftonsmorgon och jag ska tillsammans med mina två kusiner samt familjen gå över till mormor där morbror, morbror 2 och hans tjej är för att fira denna härliga dag :)

Ha en underbar jul allesammans!



/ Jossa


Today

Dagens humör: Rätt bra eftersom det är julafton imorgon :D
Dagens klädsel: Mjukisar och en t-shirt
Dagens frisyr/smink: Enkelt: utsläppt hår med mascara
Dagens planer: Tagga inför julafton, träffa älsklingen min och välkomna Luleå-borna
Dagens väder: Kallt och massa snö, så fint ute :)
Dagens vill ha: Morgondagen :)
Dagens tråkigaste: Hmm, det måste vara att man läste om julbocken som brann upp inatt, var det så svårt att låta bli den över jul åtminstone ? :P
Dagens köp: Ingenting för min del
Dagens dummaste: När jag missade bussen på några sekunder när jag skulle till älskling, men dock behövde jag bara vänta i ca 10 min så kom nästa
Dagens smarrigaste: Mammas nybakta lussekattslängder med vit choklad i
Dagens tanke: " Imorgonbitti är det julafton, tänka sig var fort tiden går, tänk att det redan är jul :) "


Dan före dopparedan

Hallå där

Hoppas allt är bra med er så här en dag innan julafton :) Jag tycker det ska bli trevligt med jul, jag ska fira med familjen, mormor, morbror, kusinerna, morbror 2 och hans tjej. Kusinerna, morbror och hans tjej bor i Luleå och är nu på väg med bilen ner till oss här i Gävle, kul att träffas igen då vi bara gör det ca 2 gånger om året :)

Ett stort plus är även att vi får en fin, vit och kall jul :) Mysigt. Igår bakades det ännu mer pepparkakor här hemma och för ett par dagar sedan gjorde vi även pepparkakshus :)

Alltså denna månad har gått så snabbt, antagligen för att jag praktiserat i tre veckor. Ja men iallafall..julafton imorgon, herregud, snart är vi inne på år 2010.




Här är några få kort på mig och kusin Isabella vi knäppte i somras när dom var här, nu blir det säkert en del kort igen när hon kommer :D<3



















Pussen

/ Jossa


Nyhet

http://gd.se/nyheter/1.1672050 - Att den inte kunde få stå kvar över julen åtminstone! Kika på länken!

/ Jossa

En vanlig tisdag

 

Tjenatjena

Ja, vad har hänt idag då? Jo, sedan jag skrev förra inlägget har jag och familjen varit till mormor + morbror var där för en middag.
Efter det åkte jag med pappa till bibloteket för jag skulle låna böcker till skolan samt låna om en, som ni ser på bilden lånade jag sex styckna. Hoppas dom kommer till nytta i arbetet bara :P
Sedan åkte vi vidare till farbror min för att lämna en julklapp och nu är jag hemma igen. Ska snart ut på en promenad med Linnea :)

Hittar säkert på något att skriva igen senare. Pussen.

/ Jossa

En ganska seg morgon & förmiddag

Hej på er

jäääkla skönt med sovmorgon, jag sov bra många timmar inatt och vaknade lite över elva. Det behövdes :)

På morgonkvisten skrev jag ytterligare en sida på mitt VFU-examinationsuppgift och är nu på två sidor ;) Arbetet får max vara på fem och jag vettesjutton vad jag ska skriva typ numer. Eller antingen kommer det bli att jag skriver allllldeles för mycket för det är lätt hänt eller så kommer jag inte veta allls vad jag ska skriva. Det återstår att se :)

Städade sen också i rummet mitt, så nu luktar det gott och ser fint ut. Ibland hatar jag att städa och ibland kan det vara rätt roligt, men idag var det bara jobbigt, segt och tråkigt :P



Nu: Göra mig iordning innan det är dags att gå med familjen till mormor + morbror är där.



Pussen

/ Jossa

Lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Älsklingen



Vad gjorde du kl 08 i morse?
Åt frukost med patienterna på praktiken


Vad gjorde du för 15 min sedan?
Lyssnade på hög musik och läste bloggar



Det sista du sa högt?
”Higher higher higher” Idolvinnaren Eriks låt som jag sjöng :P


Det senaste någon sa till dig:
Mamma sa något liknande att hon inte behövde hjälp, hjälpte till med bakning av en paj


Vad har du druckit idag?
Svartvinbärs- och citronte, juice och mjölk


Vad var det senaste du åt?
Spagetti och köttfärssås


Vad var det senaste du köpte?
Julklappar ;) Så vad tänker jag inte avslöja för då är det ingen hemlighet


Vad är det för färg på din ytterdörr?
Röd


Vad är det för väder hos dig nu?
Massa snö och det är iskallt



Godaste glassmaken?
Vanilj kanske?


Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Oh yes!


Sover du tungt?
Nej inte så värst tror jag, det var nog mer förut jag gjorde det


Drömmer du mardrömmar?
Händer sällan


Trivs du med ditt jobb?
Studerar psykiatrisk omvårdnad vilket jag trivs med, praktiserade på psykosenheten nu i tre veckor och det trivdes jag med verkligen också


Favoritklädsel?
Mjukisar är aldrig fel, dock heller inte leggings med något snyggt till



Favoritlåt just nu?
Ingen speciell, har nog många :)


Vad ser du om du tittar till höger?
Högre delen av skrivbordet, några ljus och en vägg oså


Vad gör dig glad just nu?
Att jag har en sån fin pojkvän


Vad ska du göra härnäst?
Njuta av en ledig kväll med musik, läsa massa bloggar, prata med älskling i telefon och se något avsnitt av en serie



Höger el vänsterhänt?
Jag är högerhänt


Humör just nu?
Glad, avslappnad, sugen-på-att-göra-något-roligt-humör, förväntasfull


Favoritgodis?
Vet inte, har väl ingen speciell tror jag


Kläder just nu?
En supermysig tröja med Darin på ;)


Sommarplaner?
Har inte hunnit tänka så mycket på det då det är långt kvar, dock har jag pratat sommarjobb på psykosenheten där jag nu praktiserat


Hur många kuddar sover du med?
3


Morgon eller nattmänniska?
Natt snarare


Vad är viktigast för dig?
Att ha Daniel, familjen och vänner vid min sida <3


Är du kittlig?
Ja fråga Danne ;)


Snarkar du?
Nej


Stjärntecken?
Fiskarna, blubb blubb



Äckligaste insekten?
Hua, allihopa vill jag nästan säga, men spindlar är så vidriga, utrota skiten ^^


Stökigt el välstädat?
Välstädat även om det ibland kan vara jobbigt att städa


Vad längtar du mest efter just nu?
Jul, nyår, massa mys med älskling, ledighet och pengar


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 13

Hej hej

Idag blev det min sista dag på VFUn, egentligen går jag imorgon med men fick sluta idag då jag enligt mina handledare varit så duktig att jag fick ledigt :) Hade ju även slutbedömningen med min lärare uppe i Umeå och mina två handledare.
Så fort tre veckor kan gå alltså.





Jag hade satt upp mål inför praktiken och det var att framförallt genomföra den så bra som möjligt, få mer kunskaper inom psykiatrin, psykoser och hur det är att jobba med bland annat psykotiska patienter och självklart för att få en bra erfarenhet.  Enligt mig så har jag uppnått mitt mål för praktiken och det tyckte mina handledare med :)

Idag var det faktiskt sorligt, åtminstone på slutet av dagen då jag skulle lämna avdelningen, jag insåg då hur mycket jag kommer sakna det där. Den otroligt trevliga och snälla personalen, alla supergulliga patienter som man började komma nära och även att få vara där och lära mig nytt och utveckla mig som människa :)






Tack till alla underbara på avdelning 25 psykosenheten
för dessa tre lärorika och bra veckor, extra tack till mina handledare som så snällt välkomnade mig och gjorde allt för att jag skulle lära mig så mycket som möjligt och trivas på denna avdelning. ( Kommer så småningom en blomma i tidningen :D )


Pussen

/ Jossa

4 advent

Hejsan

Nu är det 4 advent och endast några enstaka dagar till julafton kvarstår, mysigt vill jag säga :) På tal om mysigt så har min helg med älskling varit så bra så bra :)

Jag älskar att vara tillsammans med Daniel, jag älskar att se hans leende, jag älskar att han är så underbar och fin människa, jag älskar att vakna upp på morgonen bredvid honom, jag älskar helt enkelt Daniel precis som den han är <3



Tack för en bra och mysig helg sötnos.

Pussen.

/ Jossa

Dabbagamen Gudrun :)

Hej på er

Igår var jag ledig från VFUn, likaså idag och imorgon. Skönt med ledighet för det behövdes :)
Igår åkte jag iallafall en sväng med pappa till Brynäs zoo och skulle kika på en stackars ödla (dabbagam) som var sex år gammal och hennes namn var Gudrun :) Denna stackars ödla hade innan hon kom till Brynäs zoo haft ett kämpigt liv då hon blivit misskött utav sina ägare. Man ser dock inte så bra på bilden men hon är verkligen stor då dom matat henne med fel mat. När vi kikat på henne en stund bestämde vi oss för att hjälpa lilla Gudrun till ett bättre liv, vi skulle försöka få henne att aktivera sig i terriariumet och även att hon skulle få äta rätt/bra mat då hon behövde en viktminskning.
Vi tog henne hem och hon fick flytta in hos våran andra dabbagam Gubben som den så fint heter :) Dom gick inte ihop alls och bland annat bet varandra och var inte speciellt glada på varandra så vi var tvunga att åka tillbaka nästan på en gång för att lämna tillbaka Gudrun. Det var som en liten besvikelse! Vi som räddat hennes liv men var tvungen att ge tillbaka henne till zoo igen :(

Här är Gudrun (ni ska få se bilder sen som jag knäppte med kameran hemma när dom är inlagda på datorn då ser man världens skillnad på Gudrun och Gubben :)



Och det här är våran ödla Gubben


Jo det är ju en viss skillnad på dom, men andra kort kommer in på bloggen en annan dag.


Jag sov hos älskling igår också, myspys<3 Blev lite kortspel hos hans syrra Jennie också. Idag var vi till stan och tänkte bowla eller se en film på bion (avatar) men det slutade med att vi bara käkade på Buddy´s och kikade litegrann på stan innan vi åkte hem till mig :) Bowlingen var bokad hela dagen så det får bli en annan gång.

Det var ändå mysigt för det var julstämning på stan! Julmusik, snö, massa förvirrande folk som köper julklappar i sista sekunden, ljus överallt, julbocken plus att det var ca -17 grader ute och jag fröööös ihjäl nästan.

Nu ska jag kika på bloglovin. Pussen.

/ Jossa


T.I Ft.Akon - Hero

Godmorgon

Bjuder på en låt så här på morgonkvisten då jag inte har mycket att säga ;)

 


/ Jossa


En vecka återstår

Godkväll ;)

På eftermiddag/kväll slog jag in julklappar medan jag spelade musik och sjöng med i full hals. Det är ju trots allt bara en vecka kvar till julafton så det var dags nu tyckte jag att slå in dom. 
Lagade även mat till mig, pappa och brorsan innan jag tog mig en promenix med Linnea och hennes hund i det kalla vädret och iskalla vindar. Dock är det himlans fint med snö och det är mysigt, julkänslan ökar och ökar :) Och hur bra är inte det? :D

Nu: Se 2 ½ men och sedan sova :) Jag är slut i både kropp och knopp efter allt.





Pussen

/ Jossa


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 12

Hejhej

Det har varit rätt så intenstiva dagar på psykosenheten där jag har min VFU. Mycket har hänt och jag tänker inte ta upp det. Men iallafall så var dagen rätt bra idag och jag kommer sakna allesammans när jag slutar på tisdag. Är nu ledig över helgen och det kan behövas, verkligen! Man har kommit in i allt så bra nu så att man inte vill sluta men man lär ju återgå till studierna.
På måndag är det även dags för slutbedömingen med mina två handledare på avdelningen och en av mina lektorer på skolan, vi lär ju då alltså prata över telefon då vi inte precis bara kan ta bilen och träffas ;) Han bor i Umeå och jag i Gävle, det är en bit emellan!


 


Nu ska jag ta och hämta upp julpapper och slå in mina julklappar tror jag :) Musik på högsta volymen ska även vara på och jag ska med en vacker och hög stämma sjunga med ;) hihi.




Pussen

/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning, dag 11

Hej på er

Nu sitter jag här i sängen efter en lång och omtumlande dag och ska alldeles strax se lite tv också :) På VFUn idag fick man vara med och se en del saker som kan vara jobbigt att se men jag försöker se det från den positiva sidan att det blir mina kunskaper och erfarenheter. Tänker inte gå in mer än så idag utan det räcker med att det var en omtumlande dag.

Träffade även Kajsa ett tag mitt på dagen och fikade tillsammans med en hel del snack :) Tänk så man kan sakna högstadietiden! :) Mitt "högstadie-gäng" is the shiet ;)

Åt sedan middag hos min kära mormor, bara vi två och vi satt rätt länge och pratade allt mellan himmel och jord :) Sen efter det var jag med älskling hos mig, vi bakade pepparkakor och hade det mys <3 åh så jag älskar dig sötnosen.



Nu: Byta om och krypa ner till kojs + surfa runt på bloggar + se ett tv-program 21:30 :)

Pussen

/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning, dag 10

Goddagens

Idag var det dags igen för VFU mellan 06:45 - 16:00. Jag hann vara med på rapporten och äta frukost med patienterna innan jag + en patient blev upphämtade på avdelningen av en personal från Källbäck.
Det är en verksamhet som inriktitat sig på återhämtningen utav unga vuxna med psykosproblematik. Det finns få rum att kunna sova/bo där och det är vissa som kan bo där längre tid såsom kort tid.
De tycker det är viktigt att försöka utveckla människor med psykoser att komma "tillbaka" till vardagen och aktivera sig såsom matlagning, sporta, städa och andra sysslor roliga som tråkiga.  Även att utveckla sig själv och känna sitt välbefinnande någorlunda bra.



Nog om det, jag var iallafall där och kikade på deras verksamhet och var med från ungefär 09:00 - 13:45. Förutom att fråga frågor och att man visades runt och det berättades saker om Källbäck så var de snälla att bjuda på lunch och jag promenixade med en tjej och vi hjälpte en gubbe som var lite vilsen i kolan och behövde hjälp till södertull :) Vi spelade även tv-spelet Buzz :D Första gången jag gjorde det faktiskt.





Blev skjutsad tillbaka till avdelningen igen sedan och jag kikade lite på film med några och samtalade lite innan jag fick gå hem tidigare för hon jag skulle gått med idag skulle gå hem då. Så nu är jag hemma iallafall och ska snart äta. Tänkte ta tag i kläderna som ligger i en hög också.... Orka?

Puss

/ Jossa

Dagens lista

Dagens humör: Trött
Dagens klädsel: Strumbyxor med en lång tröja som går över rumpan
Dagens frisyr/smink: En fläta och smink ska fixa stax
Dagens planer: Praktisera på psykosenheten mellan 06:45 - 16:00
Dagens väder: SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ :) 
Dagens vill ha: Sömn, jag vill sova hela dagen. Bara ligga i sängen och mysa med Danne och se massa filmer
Dagens tråkigaste: Vet inte än, det visar sig nog
Dagens köp: Ingenting
Dagens dummaste: Att jag vaknade vid 03-03.30 och inte kunde somna om och är hur trött som helst
Dagens smarrigaste: Inte ätit något ännu
Dagens tanke: Haha en sak ska ni ha klart för er, min hjärna fungerar inte som den ska på så här dags på morgonen ;)



/ Jossa

Love

Idag är det den 14 december och det innebär att jag och min älskling har varit tillsammans 1 år och 9 månader :) <3 Älskar dig av hela mitt hjärta, föralltid.



/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning, dag 9

Hej hopp

Idag var det nionde dagen för mig på min praktikplats på psykiatrin och psykosenheten. Jag har idag som alla andra dagar samtalat med patienterna en del, tagit blodprover alldeles själv ( tre ggr ;O ), fixat med läkemedel med min handledare, varit med i ett läkarsamtal och mer som jag inte orkar rabbla upp :) Dagen var bra idag och man lär sig något nytt varje dag. Intressant jobb må jag säga! :)

 
Jobbade idag mellan 06:45-16:00 fast fick gå en halvtimma tidigare. Är nu hemma och har precis blivit klar med nummer och massa grejer jag skulle skicka in till skolan angående nästa VFU. Strax blir det käk och ska sedan åka för att handla med pappa :)



Trött och flummig.. Men det handlar om att kunna bjuda på sig själv ibland :P
 


Puss och hej.

/ Jossa

Tredje advent & lucia

Hej på er gott folk

Jag har minsann inte uppdaterat speciellt mycket senaste dagarna, ingenting sedan i fredags faktiskt. Det är för att jag har varit hos min älskade Daniel och haft en supermysig helg, sov över där sedan i fredags och kom hem för en stund sedan.
I fredags såg vi på idolfinalen och rätt vann, alltså Erik :) Sedan hade vi en mysig kväll med en promenad och cheeze balls framför tvn ;) Igår blev det ungefär samma sak, vi hade en sån mysig och trevlig dag/kväll och hälsade även på dannes syrra. Idag så myste vi IGEN framför tvn, förvånande? haha :D Men jag älskart!
Jag spelade kort och skip-bo med Jennie någon timme på dagen idag när Danne var på bandy också. Sedan blev vi bjudna på god mat med efterrätt hos hans mamma. Älskar min Daniel <3

Eftersom det är lucia idag såg vi även lite från lucian på tvn jag och Danne, finfint. Nu är jag hemma iallafall hemma igen och åt nyss en stor lussebulle med saft och tände det tredje ljuset på adventsljusstaken med pappa och brorsan.



PS. Idag har det snöat och det är vitt på marken, julkänsla :)


Puss och kram

/ Jossa


Sammanfattning av mitt 2009



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jo det gjorde jag väl
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5.Vilka länder besökte du? Norge och Tyskland i somras med Linnea :)
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Finns nog en del, men det får ni inte veta ;)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 14/3-09 – min och älsklingens ett årsdag <3 och även 12/6 – studenten
8. Vad var din största framgång 2009? Växt som människa, bearbetat en del saker plus blivit mognare haha..

 

9. Största misstaget? Vet inte
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja
11. Bästa köpet? Jadu, alla kläääder :D Nej jag vet inte faktiskt, kanske resan på Color magic med Linnea i somras :)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ja men kan det vara något annat än kläder?

 

13. Gjorde någonting/någon dig riktigt glad? Ja att jag gick ut i gymnasiet och kom in på en universitetsutbildning och att jag haft min Danne vid min sida :)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Det finns några styckna, haha typ rap das armas
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Blandat vill jag säga
16. Vad önskar du att du gjort mer?  Det vet jag inte, kanske att jag skulle tagit körkort i somras
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jadu säg det, finns några saker men det får vara hemligt tror jag
18. Hur tillbringar du julen? Hos mormor med familjen, morbröder + flickvännen till en av dom och mina kusiner

 

19. Blev du kär i år? Har varit det sen 14/3-08 :)
20. Favoritprogram på TV? Nästan så att jag måste säga Idol, det är ju tillochmed finalen om ca en timma :)
21. Bästa boken du läste i år? Vet inte, har jag ens läst ut någon bok detta år?
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen speciell ny upptäckt
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja det fick jag
25. Något du önskade dig men inte fick? Vet inte, minns inte riktigt vad jag önskade mig då
 26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009 ?  Blev firad hemma först och sedan blev det fest och utgång
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jovisst gör det det
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?  Hmm, jag vill nästan säga stundvis osäker och stundvis lite bättre än så. Svårt att förklara men ni behöver inte veta heller ;P
29. Vad fick dig att må bra? Studenten, min älskade pojkvän, familj, vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Men darin såklart?
31. Vem saknade du? En del vänner man inte har lika bra kontakt med som förut
32. De bästa nya människorna du träffade? Daniel kommer alltid vara bäst, även om det var -08 vi träffades


/ Jossa


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 7 och 8

Hej hej

Kom nyss hem från mormor där jag, pappa och brorsan var och åt middag. Innan det var det som vanligt VFU och jag praktiserade idag mellan 07:45 - 16:00 men fick komma lite senare och gå hem lite tidigare så det var skönt. Igår nämligen så jobbade jag mellan 14:00 - 22:00 och det är ett skönt pass då man får sova ut. Men dock är det drygt att man behövde lägga sig direkt när man kom hem för att orka upp dagens efter.

Dessa två dagar har jag dokumenterat i journaler själv, samtalat med patienter, varit på ECT-behandlingar, gjort fruktsallad och bjudit allihopa och ännu mer saker :)

Är nu ledig lördag och söndag och det ska bli hur skönt som helst :) Jag ska sova, ta det lugnt och ha det myspys med älsklingen :) <3 Nu tänkte jag snabbt städa undan lite på rummet och byta om till mjukiskläder och sedan chilla vid datorn tills jag ska vara med Danne och se idolfinalen :D


 

Pusspuss

/ Jossa

Praktik

Hej hallå

Idag praktiserar jag mellan 14-22 och därmed blir det inga uppdateringar, möjligtvis när jag kommer hem såklart :) Vi får se vad dagen på psykiatrin och psykosenheten har att erbjuda.

Nu ska jag kila till bussen alldeles strax så ha en bra dag.


Puss

/ Jossa

Dagens

Dagens humör: Trött men rätt glad att helgen närmar sig
Dagens klädsel: Jeansleggings och en vit lång kofta
Dagens frisyr/smink: Har varken fixat det eller det andra
Dagens planer: Praktisera mellan 14-22
Dagens väder: När jag kikade ut genom fönstret såg det rätt grått och trist ut.
Dagens vill ha: Ett par lediga dagar med Danne och massa mys, måste vila upp mig :P
Dagens tråkigaste: Troligen att jag måste henm och sova direkt efter praktiken för att orka upp imorgon då jag börjar 06:45
Dagens köp: Ingenting
Dagens dummaste: När klockan ringde, skulle kunnat sova en eller två timmar till
Dagens smarrigaste: Chokladbiten man får varje dag i julkalendern ;)
Dagens tanke: Inte hunnit tänka så mycket, haha. Jag är trött och vaknade vid elva då klockan ringde och ska iväg för praktik tills ikväll.


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 6

Hej på er

Idag ställdes klockan på 04:45 för att jag skulle hinna med en del saker innan det var dags för jobb, självklart var jag så trött och det var kallt utanför täcket och ni vet väl hur lätt det är att snooza? Så det gjorde jag i en timma och fick rätt bråttom att hinna innan pappa skjutsade iväg mig till praktiken.

Dagen började med rapport osv, sedan frukost med patienterna och sedan har jag pratat en hel del med patienterna idag, det har varit roligt. Fick en gitarrlektion utav en patient och andra har bara snackat på. Fick veta en roolig sak som jag inte tänker berätta här faktiskt ;)

Har även gjort mer saker, bland annat beställt mat till imorgon, gjort saker med handledaren min, hjälpt till på avdelningen och en del mer. Ni får bara veta i det stora hela :)





Efter var det middag hos mormor med älskling, pappa och brorsan. Smulan min sötnos var såklart med också ;) Sedan var jag och Danne hos mig och hade det myspys <3 Älskade du.


Nu: Bloglooovin.


Pöss

/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning, dag 5

God kväll på er

Idag var det som ni kanske förstått VFU, jobbade mellan 06:45-16:00 men fick sluta ca en timma tidigare :) Idag har jag bland annat varit social med patienter, fått en kram utav en, givit mediciner till alla på morgonen, provat att ligga under ett bolltäcke.
Det var som ett vanligt täcke fast fullt med bollar i det, den ska iallafall hjälpa mot oro och ångest och sådant liknande. Enligt mig själv var det lugnade och man fann ro under täcket, inte för jag var i paniktillstånd innan men ni förstår nog ;) Och även gjort en del mer saker.

Nu: Göra mig iordning för kväller, läsa bloglovin och skriva en lista i ett inlägg :)

Puss

/ Jossa


Inte en endaste blund

Godmorgon på er som har kunnat sova

Själv har jag inte sovit en blund. Inte en ENDASTE. Jag har legat och vridit och vänt hela natten lång utan något resultat till sömn. Mellan 22-23 igårkväll la jag mig och försökte sova men det gick inte. Har under natten kikat på tv, kollat på 2½ men på datorn i sängen, försökt sova ännu mer, varit ner på toa, spelat på mobilen men inget har funkat.
Jag har förstått att jag inte kan vända på dygnet helt och hålleten dag. Jag jobbade ju två nätter först och vaknade på eftermiddagarna och idag var jag ju ledig men jag sov till halv fem. Då var det omöjligt att somna på kvällen för att sedan gå upp 05:15 för att göra sig klar inför jobbdagen. Imorgon börjar jag iallafall 14:00 och jag tror inte jag kommer ha problem att somna ikväll.
Dock tror jag att denna arbetsdag kommer bli lång lång. Idag kommer jag med andra ord vara en trött Josefin.

Nu ska jag strax gå upp ur sängen och fixa klar mig inför dagen. Puss och hej.

/ Jossa

Tidsfördriv :)

Klädsel
Vad har du på dig idag: Linne, mjukisbrallor och Dannes tröja :)
Vad använder du just nu för skor: Olika, men just NU har jag inga på mig
Favoritfärg på kläder: Svart, det passar allt



Senaste person som

Sov i din säng: Älskade Daniel
Du pratade med: Pappa
Du delade en drink med: Minns inte
Du gick på bio med: Älskling
Du gick på stan med: Linnea, vi brukar vara bra på att slösa pengar på stan
Skällde på dig: Vet inte, brukar inte bli utskälld :P



Senaste

Låt du hörde: Akon - Hero
Film du såg: Hm, jag vet inte men det kan vara Eragon :)
Mat du åt: En kycklingwok med ris till middag
Kram: Mamma eller Danne :)
Puss: Älsklingen :)
Fest: Tessans födelsedag! Blir inte så mycket festande när man har skolan :P
Känslan: Någon dryg trötthetskänsla haha
Ilska: När jag efter natt-passet igår sprang till bussen för att hinna för det var ca 4 minuter innan den gick och sen fick jag ändå sitta och frysa där i kanske 10 minuter då klockan var ca kvart över sex på morgonen. 
Resa: I somras med Linnea när vi först flög till Oslo och därifrån åkte med båten Color magic i två nätter till Tyskland och tillbaka till Oslo sedan
Glädje: När jag kom hem imorse och fick lägga mig under ett varmt täcke och sova hur länge jag ville :D
Dröm: Jag drömmer varje natt ;)
Boken du läste: Jag har påbörjat en men inte avslutat och det måste jag göra, den heter Så dumt!
Personen du träffade: Pappa och brorsan
Personen du pratade i telefon med: Danne
Personen du fick sms av: Danne det med :)
Gången du åt en 7-eleven korv: Vad är det för slags korv?
Gången du var utomhus: Imorse när jag åkte buss hem
Gången du sov: Imorse från ca 07:10-16:30
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I helgen var det :)
Saken du köpte: En sån där mini-chipspåse för att bli piggare imorse på praktiken



Om dig

Namn: Josefin Lindholm
Ålder: 19 ( 20 i mars, yesyesyesyes :D )
Smeknamn: Jossa, Jossan är det väl mest
Syskon: Lillebror på 15 år
Sysselsättning: Studerar Psykiatrisk omvårdnad distans på Umeå universitet, vara med pojkvännen, vännerna och familjen.
Bra egenskaper: Någon som mår dåligt och behöver någon att prata med eller någon som stöttar? Jag ställer isåfall upp :)
Dåliga egenskaper: Dåligt självförtroende
Linje/klass: Som jag skrev några rader upp, psykiatrisk omvårdnad
Hårfärg: Brunt
Ögonfärg: Blåa
Skostorlek: 39 fast 38 ibland




Grattis till er som orkare läsa igenom allt, haha!


/ Jossa


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 4

Hej på er

Inatt var det ett natt-pass igen, jag började alltså 21:30 och slutade 06:45, dock fick jag sluta en halvtimme tidigare :) Det var mer fart på avdelningen denna natt än förra natten, pratade lite med några patienter innan dom la sig och vissa var uppe på fötterna mitt i natten. Annars när det var "dö-tid" och ingen var vaken och inget speciellt hände så passade jag på att kika över hur jag ska lägga upp mitt arbete vi ska göra i skolan.
Det kom även in en patient på jouren så där blev vi lite mer än en timme innan vi anlände tillbaka till avdelningen igen.
Sen hände väl mer saker men allt orkar jag inte skriva utan det räcker med det som står och att jag hade en bra natt även om den var tung vid ett visst tillfälle och man blev rejält trött vid halv fem-tiden.

Idag är jag ledig iallafall, skönt det. Jag vaknade halv fem så jag är rätt så nyvaken, hehe. Istället för frukost blev det middag på en gång :P Imorgon praktiserar jag och jag börjar 06:45. Vi får se hur det kommer gå att somna ikväll då.

Nu: Fortsätta på bloglovin och sedan hälla upp ett bad tror jag :)

Pusspuss

/ Jossa

Dagens lista

Dagens humör: Trött
Dagens klädsel: Leggings, linne och en lång kofta
Dagens frisyr/smink: Uppsatt i en knut och mascara
Dagens planer: Sova på dagen och praktisera på kvällen och hela natten
Dagens väder: Haha, ärligt talat har jag inte varit ut något än så jag vet inte, men jag antar att det är lika som igår ungefär
Dagens vill ha: En supermysig helg med älskling och en skön sovmorgon
Dagens tråkigaste: Hmm, vet inte faktiskt, tröttheten kanske?
Dagens köp: Inget
Dagens dummaste: Att det var mörkt när jag vaknade, jag kikade ut genom fönstret och det var kolsvart :P Beror väl på att klockan var vid halv tre-tre men inte blir man nå piggare av att kika ut i det mörka? Då vill man nästan lägga sig och sova lite mer ;)
Dagens smarrigaste: Den supergoda juicen jag nyss drack, mums
Dagens tanke: Har inte tänkt så mycket idag för jag har varit rätt trött sen nattens händelser, men lite kring hur denna natt kommer bli har jag funderat över

Andra advent

Tja på er igen

Jag känner mig lite som en zombie, hihi. Jag har ju sovit så skönt hela dagen men skulle inte ha nåt emot att sova hela natten också. Men det är jobb som står på schema inatt och samma tider som natten som var nu.

En arbetsdag/natt kan se så olika ut när man jobbar på en psykiatri, man vet aldrig vad som kommer att hända när man kommer till jobbet för att jobba ett pass. Det tycker jag är bra med psykiatrin, att slippa de där vanliga rutinerna på ett jobb och veta precis vad man ska göra varje dag och istället komma till ett spännande jobb där man inte vet vad som kommer att hända och man kan bygga upp en bra relation med sina patienter och se hur de förhoppningsvis går mot förbättringen i sitt mående.
Det är ett jobb jag absolut kan jobba med i framtiden. Att hjälpa anhöriga eller andra männsiskor överhuvudtaget som inte mår bra är något jag verkligen känner för, jag vill att så många som möjligt ska må bra och gör man inte det vill jag vara där för att stötta/hjälpa denne till det friska hållet.






Ja nu vet ni det också. Idag är det ju andra advent, myyysigt. Gud så nära julafton börjar komma nu, vilket är roligt och mysigt såklart men snön.. SNÖN!! Det är problemet, snön vill aldrig komma här i Gävle, nu får den sätta fart :)





Puss puss

/ Jossa


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 3

Hejsan

Denna arbets"dag" var lite annorlunda än den första och andra för jag fick nämligen praktisera hela natten lång på min praktikplats på psykosenheten. Det var väldigt lugnt på avdelningen fram tills en apparat började pipa då jag fick följa med en utav personalen in till jouren, dit det kommer akutfall. Då första patienten kom akut till jouren var klockan 02:55 och sedan ramlade det in tre patienter och vi blev kvar på jouren till 06:30. Eftersom det var akutfall som kom in var det en del tunga saker att se.

Efter allt lugnat sig på jouren begav vi oss in till avdelningen igen och sedan slutade jag 06:45. Gick då till bussen men fick sitta och frysa i en kvart innan den kom. Väl hemma däckade jag på direkten, fyfan vad trött jag var. Något jag kan konstatera är att jobba ett natt-pass är väldigt jobbigt, speciellt när man inte är van vill säga. Mina ögonlock blev allt tyngre med timmarna och fryssen blev jag. Att komma hem och lägga sig under ett varmt täcke var uppskattat.

Nu: Nyvaken, ska göra mig iordning om en liten stund och äta middag. Natt-pass inatt igen!

Pusspuss

/Jossa


Jobba natt

Godkväll på er

Nu när det är lördagkväll ska nog många av er grabba tag i partnern eller vänner för ha en mysig kväll vid tvn eller kanske gå på ett roligt party :) Själv ska jag jobba nattpraktiken och börjar 21:30 till 07:45 imorgonbitti. Det kommer vara annorlunda att vara uppe hela natten och jag hoppas man får vara med på massa saker och att något intressant händer då jag inte vill somna på min egen praktikplats, hehe. Man är ju inte så van vid att inte få sova under en natt.

Nu har jag legat och vilat ett bra tag och somnade faktiskt till också så det var skönt :) Ska snart gå ner och pigga upp mig lite och förbereda innan jag ska åka :)

Kommer tänka på min käre pojkvän hela natten, du är min och du är bäst, I love you :)



Puss och ha en trevlig lördagkväll på er.

/ Jossa

Dagens

Dagens humör: Bra men lite smått nervös mot kvällningen
Dagens klädsel: Leggings med dragkedjor vid ankeln, ett långt linne och en skön tröja ovanpå
Dagens frisyr/smink: Uppsatt i en knut och mascara
Dagens planer: Vara med min mysispojkvän, födelsedagsfirande för mormor och sedan praktik
Dagens väder: Tråkigt, det regnar nu
Dagens vill ha: Den där nya marabouchokladen, med yoghurt/raspberry
Dagens tråkigaste: Måste vara regnet, när kommer all snö?
Dagens köp: Nothing
Dagens dummaste: Att jag är trött. Ska ju liksom ha orken uppe att jobba hela natten
Dagens smarrigaste: Glasstårtan hos mormor
Dagens tanke: Lite kring praktiken jag ska ha inatt, känns lite nervöst och jag kommer blir trött men säkerligen blir det spännande


En mysig fredag

Hej på er.

Igår var det storhandling på Maxi som gällde med mamma och pappa. Efter det kom älskling hem till mig och vi + familjen såg Idol. Som jag skrev i förra inlägget var det fel som åkte ut.

Mysig kväll var det igår och jag somnade inte allt för sent, var rätt trött på kvällen. Min älskling ligger och sover än men ska väcka honom nu och sen blir det väl en frukost. Min sötboll<3

Idag blir det till att ta det lugnt, berättar senare varför :) Puss&hej!

/ Jossa

Semifinal i Idol

Godkväll.

Tove åkte ur Idol, inte bra inte bra. Dock var det hur bra som helst att Erik tog sig till nästa veckas final men jag hade gärna bytt ut Calles finalplats till Tove. Både Erik och Tove är bättre på scenen än vad Calle är, plus att de sjunger så bra. Okejokej, det gör ju Calle med men jag tycker Tove och Erik är snäppet över ;)

Nej nu ska jag ta och logga ut. Berättar nog lite mer om morgondagen imorgon :)

Godnatt på er & pussis.

/ Jossa


Dagenslista

Dagens humör: Det har varit bättre idag med tanke på att jag är piggare också
Dagens klädsel: Mina nya snygga leggings tillsammans med en mörklila tunika
Dagens frisyr/smink: Utsläppt och mascara
Dagens planer: Julpyntning, storhandla på Maxi med mamma och pappa och sedan vara med älskling
Dagens väder: Det är kallt, hualiigen
Dagens vill ha: Pengar
Dagens tråkigaste:
Dagens köp: Ingenting, dock hämtade jag ut ett paket på posten som jag beställt
Dagens dummaste: När min busiga katt Smulan fick tag i mitt p-piller som jag skulle ha idag och åt upp det troligen.
Dagens smarrigaste: Inget speciellt
Dagens tanke: Tänkt på min fina pojkvän <3


/ Jossa

Julpyntning

Hejhej allesammans

Idag är man något piggare, skönt att få sovit så länge man behöver :)
Hitills idag har det varit julpyntning på gång i mitt hus, granen är uppe, pyntet är framplockat och julgardinerna likaså. Nu känns det som mer julkänsla och det tycker jag är mysigt eftersom jag gillar julen :)



Nu ska jag till Ica för att hämta ut ett packet som jag skickat efter :)

Puss och ha det bra.

/ Jossa

Dagens

Dagens humör: Det har varit ok
Dagens klädsel: Leggings, en ny tunika (ni kan få se den på kort en annan dag) och foppatofflor :D
Dagens frisyr/smink: Vågor i håret och luggen uppsatt i spänne och mascara
Dagens planer: Det var VFUn som var planerad bara
Dagens väder: Iskallt, dimmigt och grått. Varför kan det inte bara komma lite snö?
Dagens vill ha: Mys- och en sovmorgon med älskling :)
Dagens tråkigaste: Att jag har haft spänningshuvudvärk hela dagen och varit hemskt trött
Dagens köp: Ingenting för min del, dock köpte mormor en liten god godispåse till mig
Dagens dummaste: Att jag var tvungen att ställa väckarklockan på 04:45 :s
Dagens smarrigaste: Godiset jag fick av mormor
Dagens tanke: Tankarna har snurrat en hel del idag om massor av saker!


/ Jossa

Dagens

Dagens humör: Det har varit ok
Dagens klädsel: Leggings, en ny tunika (ni kan få se den på kort en annan dag) och foppatofflor :D
Dagens frisyr/smink: Vågor i håret och luggen uppsatt i spänne och mascara
Dagens planer: Det var VFUn som var planerad bara
Dagens väder: Iskallt, dimmigt och grått. Varför kan det inte bara komma lite snö?
Dagens vill ha: Mys- och en sovmorgon med älskling :)
Dagens tråkigaste: Att jag har haft spänningshuvudvärk hela dagen och varit hemskt trött
Dagens köp: Ingenting för min del, dock köpte mormor en liten god godispåse till mig
Dagens dummaste: Att jag var tvungen att ställa väckarklockan på 04:45 :s
Dagens smarrigaste: Godiset jag fick av mormor
Dagens tanke: Tankarna har snurrat en hel del idag om massor av saker!


/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning, dag 2

Hej hopp.

Idag var det en tung dag på praktiken men jag tänker inte gå in på varför så här offentligt :P Men annars har den som igår varit spännande och lärorik. Fick även göra saker jag inte provade på igår. Känns som kontakten mellan mig och vissa patienter är rätt hyffsad redan efter andra dagen :) Personalen behöver vi inte gå in på, den är bra och dom är välkomnande så jag får känna mig trivsam. Bland annat en sak jag gjorde idag var att följa med en patient och min handledare till Sandvikens psykiatri för att med några andra anordna en vårdplanering för denna patient.  Jag har gjort en del idag men tänker nog inte gå in på det så mycket idag :)

Efter praktiken blev det hemgång, mormor skjutsade hem mig och hur skönt är det inte att slippa bussen? ;) Iallafall så hann jag vara hemma en putteliten stund bara innan jag for iväg till älsklingen min, min älskade pärla <3

Nu: Göra mig i ordning för kvällen och läsa bloggar! Kanske att ett till inlägg slinker in ;)

Pusspuss

/ Jossa

Uppe med tuppen

Godmorgon

Klockan är endast 06:00 och ja jag är väldigt trött..det var ett tag sedan man gick upp vid denna tid ;) Jag gick upp 04:45 idag, kändes inte skönt att ställa klockan på det igår men imorgon är jag ledig :) Tanken idag var att ta bussen som gick 06:00 men pappa kunde skjutsa mig en haltimma senare innan hans jobb så det var tur (Y)
Jag kan skriva mer när jag kommit hem, slutar vid 16:00.

Pusspuss och ha en bra dag!

/ Jossa


Verksamhetsförlagd utbildning, dag 1

Hej hej.

Jag kom hem för bara en stund sedan, som ni kanske förstått har jag praktiserat idag på psykiatrin, på en psykosavdelning. Där man kan ha olika psykoser, bland annat schizofreni.

Förutom att man kände sig varmt välkommen utav den otroligt snälla och trevliga personalen var det intressant och väldans lärorikt.
Jag har fått lära mig saker jag inte visste innan, träffat patienter, varit social med mina "kollegor", pratat om min målsättning, min utbildning, planerat schema för dessa tre veckor och kikat runt på avdelningen och mer saker.
Kikade även in i ett bältesrum som jag tyckte var lite obehagligt, har aldrig sett en sådan i verkligheten utan bara läst om det. Det var ett vitt och inte så stort rum, två stolar stog i hörnen av rummet och en sjukhussäng i mitten med vitt lakan och vita bälten vid ben, mage och armar. Inget jag skulle vilja uppleva vill jag påpeka. Men det vill nog ingen iochförsig.

Sedan har jag även fått en nyckel och ett kort som passar in typ överallt på hela psykiatrin och jag fick även ett "larm" att ha på mig om något skulle hända på avdelningen t.ex om någon börjar slå mig eller nåt så kommer en rusandes personal :)


Nog med det, jag skulle jobbat mellan 14:00-22:00 idag men eftersom det var första dagen fick jag gå redan vid 18:00. Dessvärre börjar jag 06:45 imorgon, jag är ju ingen morgonmänniska så det lär bli jobbigt. Slutar sedan vid 16:00 och är ledig nästa dag så det är skönt :) I helgen kommer jag jobba natt och det ska bli spännande :)

Jag tror morgondagen blir spännande !! Men det får ni höra om imorgon.

Pusspuss

/ Jossa


En nervös Josefin

Godmorgon godmorgon

Efter att ha snoozat i en halvtimma gick jag upp för att duscha och äta frulle. Ska nu försöka hitta något att ha på mig idag, i-landsproblem ;)

Som ni vet ska jag på VFU idag, nervöst vill jag lova att det är. Så jag ska ut i detta kalla väder (-5 grader) och ta bussen till praktikplatsen. Jag hoppas att allt kommer gå finfint idag och att man får ett bra schema :)

Nu: Klädprovning och sminkdax.


Pusspuss

/ Jossa


En ganska rastlös tisdag

Hejhej

Idag skulle vi som sagt var ha seminarie med PBL-gruppen och en av våra lektorer. Vi trodde vi skulle gå igenom alla sex fallbeskrivningar och diskutera kring de. Dock var det inte riktigt så och jag har då varit nervös i onödan eftersom det var mycket att kunna. Tydligen skulle vi bara göra det arbetet för våran skull och för att klara tentan lättare haha.
Vi pratade i ca en timme om kursen vi läser just nu, hur det har gått, vilka problem som uppstått, frågor vi behövde ställa och få svar på, en del snack om VFUn, bidrag för resor osv.



Efter det har jag faktiskt inte gjort mycket, jag har övervägt hela dagen att städa rummet men har verkligen inte orkat. Jag har varit rätt så trött idag eftersom jag inte fick alla timmars sömn inatt som behövs, precis som jag skrev imorse så vaknade jag tidigt, redan vid sjutiden. Hade även lite svårt att somna igår.

Ja och nog om det. Jag, pappa och brorsan skulle till mormor idag för att äta middag med henne eftersom det är hennes födelsedag som ni såg i förra inlägget. Dock ringde hon och sa att vi var tvunga att ställa in det för hon blivit sjuk, spysjuk, säkert vinterkräksjukan eller något ;/ Uscha.
Vi ska ändå dit på lördag och gratta henne om hon blivit bättre vill säga <3

Nyss pratade jag med älsklingen min i en halvtimma, du är bääst och jag älskar dig och det vet du hjärtat <3 :)



PS. Imorgon efter min VFU tänkte jag kanske berätta om hur jag haft det och lite om VFUn :)


Pussochkram

/ Jossa

Grattis mormor :)

Med en enkel tulipan,
uppå bemärkelsedan
vi har den äran,
vi har den äran att gratulera!



Grattis till världens bästa mormor som alltid är så snäll och finns alltid där för mig när det behövs, du är den mormorn alla vill ha. Jag älskar dig, grattiskram! :)<3

/ Jossa

Dagens...

Dagens humör: Rätt bra med tanke på hur nervös jag är
Dagens klädsel: T-shirt och mjukisar
Dagens frisyr/smink: Uppsatt i en knut och mascara
Dagens planer: Seminarie, skriva ut papper inför morgondagen och födelsemiddag med mormor
Dagens väder: Jag har inte varit ute men det ser lite kallt ut
Dagens vill ha: Massa snö
Dagens tråkigaste: Att jag inte vet vad jag ska göra mer idag förutom middagen
Dagens köp: Ingenting idag
Dagens dummaste: Huvudvärk
Dagens smarrigaste: Morgonjuice
Dagens tanke: Har många tankar inför morgondagen (VFU)


Nya plagg

Några nya plagg i garderoben:

 
Snygga leggings som jag köpte igår.
Gina tricot: 199:-

 
Randig myströja.
Cubus: 129:- (dock var det 30% när jag köpte den så 99:-)


Tre tunikor i olika färger.
Gina tricot: 149:- (tror priset stämmer)

December - Julmånaden

Godmorgon

Idag är det dags att öppna luka nr 1 i chokladkalendern, och ja det är en tradition att ha en sån :P Vi är ju alltså inne i decembermånad nu och julen närmar sig. Jag drömde någon läskig dröm inatt och vaknade klockan 07.00 ungefär och kunde inte somna om pga den där jädrans drömmen så jag har legat och kikat på tv sedan dess. Dock är det inget speciellt på tv men jag kikade lite på första avsnittet av julkalendern ^^

Nu ska jag gå ner och äta frukost och kika om snön kommit (h o p p a s).






En stor första december-kram på er :)

/ Jossa

RSS 2.0