Twilight 4 - Breaking dawn



Om ni som jag har följt Twilightfilmerna väldigt flitigt är den senaste filmen ett måste att se om ni inte hunnit se den. Jag såg den tillsammans med Ida på bio tidigare ikväll och gick inte därifrån besviken.
Jag kan säga i efterhand att filmen var jättebra, spännande och jag längtar med både förväntan och spänning tills del två av denna film visas på bio om ungefär ett år.

Nya köksmöbler

Som jag nämnde tidigare blev det ett besök till Ikea tillsammans med älskling, hans syster och hennes dotter för att titta runt och därefter åka hem till dem för att umgås. Med oss hem fick vi bland annat sex stycken nya vita köksstolar som kommer passa till nya bordet. Vi inhandlade även tavlor som jag ganska länge varit intresserad av som så fint ska pryda ena sovrumsväggen ovanför tvn.

Måndagmorgon

Nu är det måndag igen och det var skönt att börja veckan med en liten sovmorgon. Vad som händer idag vet jag inte ännu, förutom att klockan tre är det dags för tvättstugan igen. Kanske att det kan bli en tripp till Ikea för att titta på köksstolar till vårt nya, vita och stora köksbord.
Vi får helt enkelt se vad dagen annars har att erbjuda.

Första advent

Dagen idag har bland annat bestått av ett besök hos pojkvännens pappa med familj innan vi åkte hem för att ha första adventsmys.
Vi har under eftermiddagen-/kvällen tänt första ljuset i adventsljusstaken, julpyntat, lyssnat på julmusik och adventsfikat och därmed årets första lussebulle - en mysig adventsdag med mitt hjärta ♥

Och för att inte glömma har det faktiskt snöat idag mitt under våran julpyntning - så mysigt och julkänslan kryper sig sakta inpå.


Lördagsjobb från morgon till kväll

För ett tag sedan kom jag hem efter ett heldagsarbete från klockan 07:00 till 21:30 på Vendela - bästastebästa.
Det har varit en bra dag, den har faktiskt gått rätt så fort kan jag tycka och det har väl mycket med att göra att jag trivs så bra med kunderna och även för att jag jobbade med Ullis. Skönt att vara hemma dock, för jag är faktiskt väldigt trött.

Nyss var bror min här på en snabbvisit och nu ska jag njuta av gott te i våra nya fina och väldigt stora tekoppar som rymmer hur mycket te som helst i. Det är nästan som att dricka ur en kanna, haha - mysiga koppar.
Det har minsann varit en bra lördag trots allt :)


Hårklippning

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på en biltur med älskling. Tidigare ändå har jag varit och klippt mig. Det är så skönt att få håret vårdat, nu känns det genast mycket fräschare när det slitna är bortklippt.
Nu hade jag faktiskt tänkt läsa lite bloggar innan det är hög tid för Idol.


Jobb och Idol

Min dag började klockan 06:20 imorse då jag var tvungen att kliva upp för att ta mig till arbetet. Dock har jag idag jobbat på ett annat boende för personer med psykiska funktionsnedsättningar än vad jag gjort hela sommaren-/hösten så det var lite ovant. Men som tur är har jag även jobbat där förut också.

Efter jobbandet hann jag bara hem innan jag och älskling åkte till affären för att handla hem lite. Ikväll väntas mys framför tvn och Idol - spännande att se vilka som tar sig vidare idag. Dem är ju trots allt bara fyra kvar så finalen är om två veckor.


Nytt i hemmet

Gårdagen bjöd på bland annat möte och ett kort arbetspass. Gavlegårdarna var även här för att koppla in diskmaskinen och tapetsera två rum. Reslutatet blev vi nöjda med så nu ska vi sätta upp hyllorna igen och inreda mer detaljerat när tapetseringen äntligen är färdig. Att äntligen ha diskmaskin är även det toppen, skönt att slippa handdiskningen och använda maskinen istället. 
Vi passade även på att åka ut en sväng medans dem tapetserade för att köpa julgran, pynt och annat jultillbehör för snart gäller det att börja julinreda :)

Idag har vi hunnit med en sväng till Ikea för att titta ut en sängstomme och bra nog hittade vi en som vi köpte som självklart var i vitt. Sovrummet kommer bli så fint med de vita möblerna till den nya tapeten.

Stresstisdag

Tisdagen är nu över och skönt är det för det har känts lite som en stressdag. Efter att ha vaknat blev det en tur till stan för att träffa på Ida för att vi båda skulle utföra några ärenden samt ett möte jag skulle på vid ett-tiden.

Efter att ha utfört våra ärenden och hunnit med en hel del snack åkte jag med pappa till Valbo för att vara smakråd till honom gällande finkläder han skulle inköpa och vi hann komma fram till mycket snyggt som skulle passa. En Ikea-sväng och även på Coop hann jag med trots att det snart skulle stänga, just för att jag behövde handla hem några saker. Men jag fick med mig i princip det jag behövde hem trots att vi stressade igenom affärerna.

Väl hemma har jag bara suttit framför datorn för att leta jobb att söka och några få har jag nu ansökt till. Nu blir det till att slappa innan sovtime, imorgon blir det minsann ingen sovmorgon.

Twilightkväll

Efter att ha slutat jobba igåreftermiddag kom Linnea och Ida hem till oss för en tjejkväll med Twilightfilmerna. Vi fräschade upp minnet lite inför att vi ska se Twilight 4 Breaking dawn på bio. Jag tror den filmen kommer vara spännande och jag är förväntansfull eftersom alla säger att den verkligen är jättebra.


Gävles lucia 2011



Jag tycker att ni alla som jag ska rösta på min vän Linnea för att bli Gävles lucia. Förutom att hon skulle passa väldigt bra att bära luciakronan på luciadagen är hon värd det här också. RÖSTA!

För att rösta smsar ni LUCIA 3 och skickar det till 72026. Det här smset kostar bara tjugo kronor där femton kronor går till Lions hjälpverksamhet. 
Det går även att köpa röstsedlar på Turistbyrån, på Depschen i Flanör eller kundtjänsten i GD-huset där ni kryssar i kandidat tre.

Bio med älskling och stan med Ida

Gårdagskvällen med älsklingen var mysig då vi åt ute och sedan gick på bion Immortals i 3D som faktiskt var en bra film. Idag har jag träffat Ida som flyttat hem till Gävle igen efter att ha bott borta cirka ett halvår. Vi kikade runt på stan, lunchade och såg på Linnea med dem andra luciorna uppträda på Flanör och Nian.

Efter att ha kommit hem igen har vi donat hemma litegrann inför besöket vi får alldeles snart. Ha en trevlig kväll med er, det ska jag ha åtminstone.

Inflyttningsfika

Dagen idag har varit fullspäckad med besök hemma hos oss av våra familjer för inflyttningsfika och jag måste säga att det varit så trevligt så.
Om inte allt för länge ska jag och älskling börja dra oss till stan för en kväll med bara varandra - bio och middag. Det kommer bli mysigt - jag älskar dig min fina ♥

Lördag

Gårdagens Idolavsnitt var spännande eftersom alla deltagare som är kvar i tävlingen är så pass bra,- dock fick Amanda P lämna och det tyckte jag var både bra och tråkigt.
Eftersom helgen är här måste något trevligt göras, därför har jag och min pojkvän idag bjudit hem våra familjer på en liten inflyttningsfika. Det kan bli väldigt trevligt fastän vi inte är helt hundra procentigt klar här hemma. Men hittills ser det fint ut hemma så det går absolut att bjuda hem folk :)

Jobb och Idol

Min jobbarfredag är nu avklarad och det känns skönt att helgen är kommen trots att jag älskar jobbet. Som tur är har jag en snäll pappa som även idag skjutsade hem min när jag slutat så att jag slipper invänta bussen i tjugo minuter i det kalla vädret.
Snart är det dags att se vem som får lämna Idol den här veckan, spännande kan jag tycka eftersom alla som är kvar är så bra och duktiga.

Jobbfredag

Nu är det dags igen att åka mot jobbet för ett pass mellan tre och halv tio. Efter det blir det helg och skönt ska det bli. Veckan har faktiskt gått fort tycker jag, det borde bero på att jag jobbat :) Vintern är här också, det är verkligen kallt ute idag och en massa frost. Om inte allt för länge kommer nog snön också.

Gårdagen

Igår blev det jobb igen och det var ytterst trevligt bortsett från några småsaker. Vi åkte iväg några styckna för korvgrillning utomhus och det var hur mysigt som helst, men dock så kallt att jag blev helfrusen.
Väl hemma efter jobbet och inne i värmen blev det till att hämta en bil som vi ska låna av pojkvännens storebror tills helgen. Därefter blev det hem för att se tv och mysa ner sig i soffan.

Jobbelijobb

Igår blev det en fikaträff i stan med Elin och Fiona som jag träffade på trafikskolan när jag tog körkort. Vi tre har inte träffats tillsammans på över ett år så det var på tiden att ses och trevligt var det verkligen. 

Därefter blev det ett kvällspass på jobbet och trevligt var det må jag säga. Eter att ha slutat halv tio på kvällen fick jag skjuts hem av pappa, hemma blev det inte mycket mer gjort än att se tv innan jag gick och lade mig. Nu är det en ny dag och den kommer erbjuda ännu ett kvällspass på jobbet.

Långpromenad

Långpromenaden med Linnea var trevlig med den långa pratstunden och härligt att få komma ut i den friska luften. Nu är det kväller igen och tvdags. Jag hade faktiskt också tänkt att med hjälp av pojkvännen klistra fast de nya och fina väggtexterna.

Stanrunda med Linnea

För ett tag sedan är jag hemkommen från en trevlig stadenrunda med Linnea där vi kikade på bland annat julklappar, tog en fika och hann med en massa prat. Därefter hämtade jag några väggtexter jag beställt på internet som jag senare ska pryda våra väggar så fint med.
Väl hemma igen har jag slagit in några julklappar och donat lite här hemma. Nu blir det till att fortsätta med det innan det är dags att ta en promenad med Linnea.

Stan

Idag väntas ännu ett besök i stan fast denna gång med Linnea för att fortsätta jakten efter julklappar. Det ska bli trevligt och vi får hoppas på att få något med oss hem.

De första julklapparna inköpta

Tidigare idag blev det en sväng till stan för att börja titta ut de första julklapparna och det gav faktiskt bra resultat,- både lillebrors och mormors julklappar är inköpta. Det känns skönt att vara ute i tid med julklappsköpen så att det inte blir en massa stress senare, det är ju trots allt jul nästa månad. Efter stanvisiten åkte jag med familjen till farbror för ett besök och väl hemma har jag sett en film och spelat wordfeud i väntan på sex and the city ska börja.

Härligt söndagsavslut på veckan igår

Igår blev det som sagt var en slappkväll framför tvn med tända ljus,- det var hur skönt som helst och ett perfekt avslut på veckan. Bland annat såg jag finalen av True talent där Dimitri tog hem vinsten, han är jättebra faktiskt men jag hade hoppats på att Sofia vann. Därefter började filmen Walk the line på tv som jag och älskling såg - bra film.
En vecka till har passerat och en ny är på gång nu, jag fick en bra start på veckan då jag imorse fick sms från PFV om att få jobba onsdag, torsdag och fredag på Vendela där jag jobbat hela sommaren-/hösten så jag tackade ja med ett stort leende.

Farsdagsuppvaktning

Som tidigare nämnts var mina föräldrar hembjudna hit över en fika för lite farsdagsuppvaktning. Det blev prat, fika och present till pappa som han blev nöjd över. Därefter åkte vi för att handla och jag har efter det bara tagit det lugnt hemma framför tvn - hur härligt som helst.
Jag tänker faktiskt inte göra mycket mer ikväll än att slappa i soffan vid tvn. Klockan halv åtta börjar True talent som måste ses eftersom jag följt det och det ikväll är final - spännande att se vem som kammar hem storvinsten.

Farsdag

Igår blev det födelsedagsfest för Kajsa och roligt var det - en lyckad kväll med andra ord så tack för igår :) Vi började hemma hos Kajsa och avslutade kvällen på krogen. Det måste göras om snart igen.
 
Idag är mina föräldrar bjuda på fika eftersom det är farsdag så ska pappa få en liten överraskning och extra mycket omtanke. Grattis till pappa som är stark, förstående och den bästa pappan - jag älskar dig ♥

Familjebesök och Idol i Gävle

Idag har vi haft besök av pappa och lillebror här hemma, vi åt middag tillsammans och pappa var så snäll att hjälpa till att borra upp några saker på väggarna - trevligt med lite familjebesök. Här på kvällskvisten har jag sett Idol på tv och som faktiskt sänds från Gävle den här fredagen, jag ser faktiskt lokalen där dem håller till när jag står på balkongen ;)
Nu är det bara att invänta att det börjar igen så vi får se vilka som går vidare och vem som får lämna. Tills dess blir det smoothie, bloggläsning och lite ommålning som jag aldrig blir klar med.

Dagens

Dagens humör: Glad
Dagens klädsel: Leggings och tunika
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Stadenbesök med Linnea och Tessan
Dagens väder: Småkyligt
Dagens vill ha: Massa nya kläder till våran fina klädkammare
Dagens nedräkning: Fyrtiofyra dagar till underbara julafton

Hemma

Bara för en stund sedan är jag hemkommen från jobbet. Det har varit en fin och bra arbetsdag som gått relativt snabbt,- dock finns det såklart alltid saker som kommer emellan som gör dagen till inte helt felfri. Men i det stora hela så var det en toppendag annars. Bland annat var vi några styckna till Vårvik för korvgrillning på kvällskvisten vilket var jättemysigt.
Nu ska jag njuta av att vara hemma och om inte allt för länge ta och sova.

Stan och jobb

Idag är det mobila nätverket snabbare så antagligen var det något tillfälligt som gjorde det segare. Hur som helst är jag på väg till jobbet nu för ett pass mellan två och halv tio efter att ha flängt runt på stan lite. Det blev lite småshopping som bland annat ett nytt partylinne. Ha en bra dag, nu är det jobbdags.

Tisdagsjobb

Idag har vi haft besök av Gavlegårdarna igen för att förnya vissa saker hemma. Det är ju alltid kul med nytt och fräscht så det var kanonbra. Jag fick även ett samtal om adressändring och eftersändning av post så nu är även det avklarat. Därefter blev det jobb och jag har precis slutat så jag sitter nu i kvällskylan i väntan på bussen som ska ta mig hem, det ska bli så skönt att komma hem. Av någon anledning är det mobila nätverket segt för mig, men jag har hört att det är så för flera så antagligen är det något tillfälligt som blir bättre imorgon förhoppningsvis.

Soffläge

Ikväll har det blivit soffläge framför tvn då jag sett True talent, two and a half men och nu blir det ett till avsnitt av det innan sex and the city börjar. Jag har även hunnit med att plocka upp alla filmer vi haft nedplockade i en kartong som inte har hunnit plockats upp ännu. Nu ska jag fortsätta ha tvmys med tända ljus.

En ny vecka

Måndag och ny vecka, tänk så fort veckorna går ibland. Idag har vi hunnit med lite ärenden och därmed bland annat att välja tapeter hos Gavlegårdarna eftersom vi ska få två rum omtapetserade. På morgonsidan var en man från Gavlegårdarna här också för att kika på några småsaker som ska fixas hemma.

Det blev efter det en tripp till Valbo för att först urätta ärenden och därefter ett besök hos pojkvännens syster för att mysa med hennes sötnos till dotter som faktiskt inte har så långt kvar tills ettårsdagen.

Nu är vi hemma igen och har precis satt upp en spegel ovanför byrån i hallen som så fint matchar in i det vita - nöjd.

Söndag

Lunchen med Tessan tidigare idag var väldigt trevlig, just för att träffas och ta igen lite snack eftersom det var rätt längesedan. Efter lunchen tog jag mig en sväng på stan för att titta in i några butiker och fick bland annat med mig ett par örhängen hem som kan passa till fest, så de är jag nöjd över.

Eftermiddagen har spenderats till attt tvätta och städa lite här hemma, tänk att dessa flyttkartonger aldrig blir helt upplockade och att det ska ta sådan tid att få allt på plats - jag är mer som person att vilja ha allt klart och på plats direkt. På kvällskvisten här har jag druckit te till True talent och bara slappat i soffan, programmet håller på ännu men jag passar på i pausen att kika in här. Nu blir det tillbaka till soffan och True talent.

Mot stan

Nu sitter jag på bussen mot stan för att träffa Tessan över en lunch, det blir trevligt för det var bra längesedan vi sågs. Efter lunchen ska jag försöka hinna med att kika in i några affärer innan jag lär hem till tvättstugetiden.

Lördag och pappas födelsedag

Nu är det kväll igen efter en trevlig dag med pojkvännen och familjen hemma hos dem. Vi har firat pappa, umgåtts, fikat, besökt kyrkogården för att tända ljus och haft gäster på besök.
Jag och pojkvännen har just kommit hem till oss och jag ser nu några repriser av programmet True talent som jag missat i veckan som varit. Innan det målade jag om några saker i vitt som jag ska inreda med här hemma.
Nu ska jag ta och stänga ner datorn en stund eftersom lillebror kommer på en visit.

Grattis till pappa

Idag började dagen med frukostbuffé på ett hotell i stan med familjen och pojkvännen. Vi har därefter firat pappa med presenter hemma hos dem och nu väntas gäster hela dagen som kommer för att fira honom eftersom det är hans födelsedag idag. Grattis till min pappa som ställt upp i ur och skur, stöttat i alla lägen och som är världens bästa pappa - jag älskar dig <3

På jobbet

Dagens arbetspass är färdigjobbat om ungefär en timme och tio minuter. Då blir det till att åka hem för en mys- och slappkväll med pojkvännen. Imorgon blir det ingen sovmorgon trots att det är en ledig lördag, vad som händer imorgon skrivs då.

Dags för jobb

Då var det fredag och snart helg igen. Idag väntas ett arbetspass som börjar klockan två och slutar halv tio. Så med det hoppas jag på en fin och bra arbetsdag. Det är med andra ord strax dags att bege sig till bussen för att komma i tid till jobbet.

Ny skor och nya shorts

Idag blev det en träff med personen jag är kontaktperson till då vi tog oss en sväng till Valbo köpcentrum för att shoppa och äta på en restaurang. Jag fick med mig ett par partyskor hem som jag länge tänkt köpa så nu är jag nöjd över mina nya skor. Efter vår träff åkte jag in till stan innan jag åkte hem för att se efter om jag hittade present till pappa vilket jag också gjorde. Jag fick även med mig ett par svarta midjehöga shorts som jag också kände mig rätt nöjd över. Här på kvällskvisten har jag sett tv som bland annat Sex and the city. Nu blir det sovtime snart för imorgon väntar en ny dag.

Torsdag

Gårdagen bestod av bland annat handling, Ikea-besök och filmkväll med tacos tillsammans med pojkvännen. För tillfället befinner jag mig i våran klädkammare för att hänga upp kläder och inser lika fort som jag började att fler galgar behöver köpas. Nu är det dags att fortsätta här så vi får lite iordning hemma.

Besök i huvudstaden för en träff med Nadja och Frida

Gårdagen bjöd på en resa till Stockholm för en heldag med Nadja och Frida som var där på besök några dagar från Norrland. Det var så roligt och efterlängtat att ses så dagen kändes toppen. Det blev stanrunda, umgås och självklart en massa snack vi hade att ta igen - hoppas vi ses snart igen underbara ni <3

På väg mot Stockholm

Gårdagens arbetspass gick bra och snabbt för den delen. Jag tycker både lördag, söndag och måndagens arbetspass har rusat förbi. Idag är jag ledig och sitter nu på bussen mot Stockholm. Om cirka en halvtimme är jag framme och jag måste säga att jag ser fram emot den här dagen för den kommer bli så trevlig och rolig. Men mer om det här ikväll när jag kommer hem.

RSS 2.0