Nyåret fortsätter firas

Nyårsfirandet fortsätter med Daniel hos hans syster med familj och vi myst lite med barnen som nu gått och lagt sig.
Kvällen kommer fortsätta med trevligheter här hos svägerskan fram till tolvslaget.


Våran trevliga eftermiddag

Eftermiddagen som varit har varit så trevlig med Daniel, familjen, mormor, faster och kusinen.
Vi har tillsammans umgåtts, knäppt massa bilder, tänt tomtebloss, ätit förrätt, mat och efterrätt som mamma gjort iordning.


Nyårsafton

Snart ska pappa hämta mig, Daniel och lilla knyttet i magen för att sätta igång ett trevligt nyårsfirande som kommer hålla igång till tolvslaget.


Del 2: Årsresumé 2012

FEBRUARI
 
Intervju, snö, myskvällar med min fina, hälsat på hos Daniels pappa, melodifestivalen, grattat farbror, shopping med Ida, bus med Daniels syskonbarn, jag tog ett steg jag knappt trodde jag skulle klara av, blev kontaktperson för en till, besök av lillebror här hemma, introduktion på ett jobb i Sandviken, Silver fyllde ett år, sjukstuga, alla hjärtansdag, jobba, big brother, semmeldagen, första vårkänslan, ännu ett framsteg i rätt riktning, besökte Daniels mamma, tog ännu ett hål i örat, hotellfrukost med familjen, fikat hos mormor, tvättstuga, promenad med Linnea och hennes sötnos till hund.

Sista nyåret som två - nästa nyår är vi tre

Årets sista dag idag, eftersom det är nyår ska vi självklart fira det och en väldigt trevlig dag väntas. Först och främst ska vi äta middag med min familj klockan tre innan det blir mer trevligheter. 

Inte nog med det, det här är vårt sista nyår som två - nästa nyår är vi tre och en liten familj. Det längtar vi till mer än någonting annat.

Årets sista myskväll

Nu har jag och älskling slagit oss ner i soffan framför Avatar på tvn. Det blir årets sista myskväll här hemma eftersom att det är nyår imorgon.
Så ikväll är det soffhäng, lite godis och varandra sällskap som gäller.


Mystheo tidigare ikväll


Lördag

I eftermiddags åkte jag med familjen till faster och kusinerna eftersom vi blivit ditbjudna på middag och sen efter det spelade vi yatzy, lyssnade på stiftelsen och umgicks.

Kvällen avslutades nyss så nu är jag på hemvägen. Jag och Jennie har myst med hennes son, spelar kort, pratat om en massa skoj och ätit lite godis till det.


Mysstund med den lilla i magen

Nu har jag en en lugn liten mysstund med knyttet i magen liggandes i soffan framför en serie på datorn.

Eftersom jag frös så mycket tände Daniel en massa ljus, värmde vetekudden som jag har på magen och la över värmfilten på mig som jag fick i julklapp.


Vecka 14 (13+4)

Magen börjar synas, mer eller mindre i alla kläder. Efter helgen går vi in i vecka 15, härligt att tiden går framåt. Nu är det inte långt kvar till ultraljud.


The hobbit 3D

Igår efter jobbandet blev det en snabb runda på stan med Daniel innan vi slog oss ner i biostolarna tillsammans med pappa, lillebror och morbror för att se The hobbit i 3D.

Jag tycker filmen är bra och sevärd trots att den var så pass lång. Med reklamen blev det sammanlagt tre timmar.


Den sista helgen det här året

Klockan är nu halv tolv så om två och en halvtimme vankas det helg som faktiskt är den sista helgen det här året.


Jobbarfredag

En tidig morgon blev det idag och nu sitter jag på bussen på väg till jobbet för ett dagspass som börjar klockan sju.
Med småtrötta ögon och vinterkylan utomhus är jag snart redo för dagen.


Invigning av nya våffeljärnet

Efter att ikväll här hemma ha invigt nya våffeljärnet tillsammans med älskling säger jag nu godnatt eftersom jag är trött och ska upp tidigt imorgon.


Mellandagsrean

Ett besök med Daniel till stans mellandagsrea har det blivit idag, lite fick jag med mig hem trots att det inte var från rean.
Därefter busade vi med Tindra och Theo idag igen, det är ju så mysigt.


Vecka 14 (13+2)


Mys

Tidigare idag hemma hos Daniels syster blev det massa mys med Theo och Tindra. Sötaste, busigaste och älskade ni.


Annandag jul

Idag vid lunchtid blev jag, Daniel och familjen bjuden på mat med efterrätt hemma hos mormor där även morbror var.
Efteråt åkte jag och Daniel hem till hans syster med familj där vi är ännu. Nu tänkte vi äta en liten matbit för att mätta min kurrande mage.


Julafton och juldagen

Julaftonen var en fin dag. Dagen började med en julfrukost tillsammans med min familj hemma hos de. Därefter åkte jag med julklappar tillsammans med Daniel till hans syster där han familj var. Vi pratade, önskade varandra en god jul, busade med barnen och julklappsöppning.
Efter det åkte jag till mormor där min familj och morbror var, vi åt julmat och såg på kalle anka innan julklappsöppningen.
Vi fick så otroligt mycket och fina julklappar som uppskattas varenda en. Sedan fortsatte kvällen med att bara ha det mysigt i varandras sällskap, äta julgodis, ge våra katter julklappar och innan karl-bertil hämtade jag Daniel som var med oss resten av kvällen. 
Vi avslutade en bra julafton i björsjökyrkan på julnattsmässa som blivit en tradition innan vi alla gick hem för att sova.

Juldagen igår tillbringades med familjen och Daniel i Hälsingland hos släkten där vi umgicks, åt julgröt med tillbehör och de flesta badade i deras badtunna utomhus. För mig blev det inget badande där eftersom jag inte får på grund av graviditeten, men det gör ingenting för det såg så kallt ut. Vi blev kvar hela dagen och när vi väl kom hem på kvällen la jag och Daniel oss på soffan framför en film med lite julgodis. 
 

God jul


Dan före dopparedan och fjärde advent

Idag har denna trevliga dag bjudit på en liten släktträff, ett besök hos svägerskan och barnen, biltur med svägerskan och sedan avslutades kvällen med att göra sig julfin här hemma inför imorgon.
Efter en varm dusch, lite hemma-spa och fixa naglarna ska jag nu krypa ner till kojs för att se ett eller två avsnitt av julkalendern.

Två kalas igår

Efter det första kalaset igår åkte vi hela familjen hem till där familjen bor och åt lite mellanmål innan vi allesammans och Daniel gick till grannen som fyllt femtio år. Där blev det varm smörgåstårta, vatten i vinglas och mysig stämning.


Dan före dan före dopparedan

Idag väntas en del trevligheter. Snart ska jag åka hem till familjen för att pappa ska fixa virusprogram på min dator innan vi allesammans åker till Trödje för att gratta en vän till familjen.

Fler trevligheter väntas senare, mer om det sen.


Del 1: Årsresumé 2012

JANUARI
 
Överraskningsfirande för svägerskans man, filmmaraton med Sex and the city, ringde ett av det vitkigaste samtalen i mitt liv, Daniels bror fyllde år, hemma-spa, filmkväll med Ida, kontaktpersonsskap, årets första grillning hemma hos mina föräldrar på baksidan, bio/restaurangbesök med Daniel, fikabesök av Ullis med barnen, bowlingmatch i stan med Daniel och en vän till honom, shopping, fika på Java med Linnea och Tessan, promenad hem till mormor, provade att göra bröd i bakmaskinen för första gången, tappade plånboken utomhus på fredagen den trettonde, jobba, dygna med Ida, mamma fyllde år, målade viss inredning vitt hemma, spotan utekväll med Ida, umgås med Daniels familj, Hanna på besök och pulkaåkning.

Mina första mammabyxor

För någon vecka sedan inhandlade jag ett par mammaleggings som jag ännu inte använder eftersom det inte behövs men dessa leggings kommer jag med världens bekvämlighet bära senare i graviditeten. 
 
Eftersom jag har svårt att knäppa mina byxor tyckte jag att det var dags för ett par mammabyxor också, så jag passade på att köpa ett par medan jag ändå var på stan idag. Ett par mer mörkblåa än på bilden och med fickor där i fram för endast hundralappen på rean.
 

En tur till Valbo köpcentrum

Efter en en trevlig stund med personen jag är kontaktperson till tog jag och lillebror bilen till Valbo köpcentrum för att han skulle leta på några sista julklappar. Själv fick jag med mig några röda blockljus och småa paket till katterna.

Nu är jag hemma och resten av kvällen kommer spenderas i soffan i lugnet framför några avsnitt av True blood.


Vecka 13 (12+3)


Magen växer

Jag känner att det är en hel del som förändras nu och att det är mycket på gång. Magen har börat kika fram litegrann och den lilla i magen växer allt mer hela tiden. 
 
Eftersom livmodern växer och flyttar sig uppåt nu så har midjemåttet ökat vilket har börjat kännas av senaste veckan. Inte nog med midjemåttet så känner jag som en växtvärk/mensvärk i magen eftersom det är så mycket på gång där inne.
Efter jobbandet idag när jag skulle byta om från jobbarbyxor till mina egna så kunde jag inte knäppa de, nog för att jag var lite svullen då men nu har det kommit till den punkten då jag inte längre kan knäppa byxorna. Tills dess att jag inhandlat mammabyxor blir det leggings, mjukisbyxor och uppknäppta byxor med en snodd för att hålla de på plats.
 
 
 

Busstur till jobbet

Nu sitter jag på en seg buss som ska ta mig till jobbet för ett pass mellan ett till nio.
Jag hoppas på en trevlig och bra dag med jobbandet innan jag ikväll åker hem till min älskling.


Shopping och julklappsinslagning med bästa Daniel

En tripp till Valbo köpcentrum blev det med älskling idag. Vi köpte bland de sista julklapparna och jag köpte en tunika till mig själv.
Vi pausade en stund i shoppingen och tog oss en fika på ett mysigt kafé.

Väl hemma fortsatte jag gårdagens julklappsinslagning och alla julklappar vi hittills köpt är nu inslagna i fint julpapper.


Vecka 13

Idag går vi in i vecka tretton och det känns så skönt att ha vecka tolv förbi.

Nu börjar det hända saker med både mig och knyttet i magen, det här är så underbart. Och trettio procent av graviditeten är förbi nu.


Shopping i flera timmar och julklappsinslagning

Idag har det blivit en hel del shopping och det mesta av det var julklappar. Innan jag och Ljnnea började med all shopping åt vi en lunch på nian för att ladda inför en massa shopping.

Väl hemma efter flera timmar på stan blev det julklappsinslagning här hemma och nu avslutas kvällen framför några avsnitt av True blood.


Del 8: Årsresumé 2011

Eftersom jag glömt att skriva årsresumén från förra året och att det nu är dags att påbörja en ny för det här året kommer det i korta drag vad som hände från augusti till december då det är de jag missat att skriva.
 
AUGUSTI
 
Handla till den den nya blivande lägenheten, Berkingebadet, jobb, Furuviksbesök över en hel dag/kväll, piercade tungan, sov sista natten i mitt rum hos föräldrarna och plockade ner rummet i kartonger, Sommaryran i Steneberg, Daniels syster gifte sig, kontaktpersonsskapet, festligheter och kräftmiddag.
 
SEPTEMBER
 
Jobb, kryssning med jobbet, allergichock, shopping med pappa, Daniel fyllde år, besök till akuten på grund av hemska utslag, klåda och uppsvullnad över hela mig, varit tillsammans med Daniel i tre och ett halvt år, kontaktpersonsskapet, köpte diskmaskin till lägenheten, myskvällar, tog mer hål i öronen, tripp till stan med Tessan och hundvakt till Linneas hund Hampus.
 
OKTOBER
 
Förkylning, stan med Linnea, Ikea med svärmor, kontaktpersonsskapet, första snön kom, party, hjälpte svärmor att flytta, fick Daniels gamal lägenhet bestiktad, kalas hos Daniels brorson, matbit på Ikea med familjen, packa och rensa massa saker, blev sambo och flyttade hemifrån den tjugotredje, packa upp, göra iordning och skruva de närmaste dagarna, Idolkväll med Linnea, 
 
NOVEMBER 
 
Träffade Nadja och Frida i Stockholm, tacokväll, Ikeabesök, kontaktpersonsskapet, shopping, pappa fyllde år, luncha med Tessan på stan, mös med Tindra som var så liten då, adressändring, besök av familjen hemma hos oss, farsdag, jobb, köpte de första julklapparna, stan med Linnea, långpromenad med Linnea, fikaträff med Fiona och Elin, bjöd våra familjer på inflytningsfika, biomys och middag med Daniel, hejade på Linnea på lucian, Twilightkväll hemma hos mig med Linnea och Ida, stanrunda med Ida, nya tapeter i två rum och installerad driskmaskin, hårklipping, första avdent, julpynta, köpte sex st nya köksstolar och såg Twilight - breaking dawn del ett med Ida på bio.
 
DECEMBER
 
Ordnade ännu mer i lägenheten, träff med Ida, umgicks med svägerskan och hennes dotter, bersökte mormor, valbovisit, andra advent, jobb, sola, klädde julgranen, idolfinal på tv, letade mer julklappar, julmarknad med min familj, såg luciatåget med Tessan i heliga trefaldighet där Linnea var tärna, fjärde advent, luncha på stan med Tessan och Kajsa, jag och Daniel gjorde våran första julskinka, pepparkaksbak hos familjen, en fin julafton med mina nära, julnattsmässa i björsjökyrkan, mellandagsrean, jag, Daniel, familjen och släkt gick på bio, tjejdag/kväll med Ida och Linnea, farfar fyllde år, besökte Hälsingland med familjen och avslutade med en supermysig nyårsafton.

Tredje advent

Efter pepparkaksbaket med mamma, julmarknad med föräldrarna och Daniel, pizza hos mina föräldrar och ett besök hos Daniels syster där fler i familjen var så är vi nu hemma efter denna mysiga dag.

Jag och älskling avslutar våran tredje advent med att tända det näst sista ljuset i adventsstaken, se en film och äta små saffransbakelser från julmarknaden.


Julmarknad

Nu är vi i Gävle igen efter att ha varit på julmarknad i Högbo i kylan.
Mysig marknad med massa fint att köpa och titta på med Daniel, mamma och pappa.


Längtan att få se knyttet


Eftermiddagskalas

Efter en allt pyntande och en lunch hos min familj idag åkte vi till Daniels ena bror för att fira Majas födelsedag.

På hemvägen passade vi på att stanna till hos Daniels syster för att han skulle hämta en sak där. Jag passade självklart på att mysa lite med Theo.


Jul hemma hos min familj

Nu har jag och Daniel nyligen kommit hem efter att ha julpyntat, lyssnat på julmusik, klätt granen och ätit mammas hemmagjorda julgodis hemma hos min familj - mysigt.


Nittio dagar kvar till femårsdagen

Idag har jag varit tillsammans med min Daniel i fyra år och nio månader.
Det återstår hela nittio dagar tills dess att vi varit ett par i fem år - kärleken mellan oss är obeskrivlig <3


Fredagskväll

Jobbardagen tog slut klockan fyra och det är så otroligt skönt att vara hemma igen.
Innan ja åkte hem hämtade jag lillebror och skjutsade hem honom och åt middag med familjen.
Nu väntar det en mysig och trevlig fredagskväll.


Jobbfredag

Huvudvärken och tröttheten kryper ikapp efter en relativt stressande dag på jobbet.
Jag klev upp lite över fem för att hinna göra mig iordning innan jag åkte klockan sex hemifrån in till Sandviken. Sedan har jag jobbat sedan sju och har två timmar kvar innan det blir till att köra hem och att helgen börjar.


Ut i morgonkylan

Nu ska jag ut i kylan för att få värme i bilen och åka till Sandviken. Det blir jobb där idag och jag hoppas på att det ska gå bra.


Andra besöket på mödravårdscentralen

Inte nog med den mysiga luciakvällen så har jag och Daniel också varit på mödravården idag för att jag skulle ta en massa prover.
Hittills verkar allt bra med mig och graviditeten vilket kändes otroligt betryggande att höra.

Först blev det ett stick i fingret och urinprov innan vi pratade om en massa saker med barnmorskan och även ställde en del frågor.
Sedan ett blodprov i armvecket där hon tog tre rör innan vi avslutade med mer prat kring graviditeten.


Lucia

Jag och Daniel har ganska nyligen kommit hem efter en mysig stund hos min familj där även mormor var.

Vi såg lucian på tvn, levande ljus på bordet, fikade mammas nybakade fikabröd och hade varandras sällskap - mysig luciakväll.


Tvåhundra dagar kvar

En dag som denna då det är lucia är det exakt tvåhundra dagar kvar innan den lilla får möta världen.
Jag hoppas verkligen att tiden kan gå lite snabbare för vi längtar så mycket.


Julfint på stan

Då var jag äntligen på hemvägen nu, det ska bli så skönt att komma hem efter att ha varit borta sedan imorse.

Idag har dagen sett ut som så att jag jobbat, varit med personen jag är kontaktperson till i fyra timmar och vi gick länge på stan. Jag har på senaste tiden knappt shoppat något alls till mig själv så idag fick jag med mig ett par leggings, smink och en tubhalsduk hem. Lite småsaker men sånt som behövs.


Lunchrast

Alldeles snart är lunchrasten slut så då blir det att sätta igång igen, fast inte så länge till eftersom jag slutar halv tre idag.


Tidig morgon

En tidig morgon är det nu, tur att jag la mig hyfsat tidigt igårkväll eftersom jag behöver mycket sömn nu när jag väntar barn.
Nu sitter jag vid frukostbordet och ska snart bli hämtad av pappa.


Mosters fina lilla Theo


Vecka tolv

Idag går vi äntligen in i vecka tolv med lillknyttet i magen.
Det känns skönt att komma in i den här veckan och även om tiden går relativt sakta så längtar vi allt mer efter våran skatt.


Jul i vårt hus

Här är lite av allt pynt inför julen som vi ordnade med igår. Jag tycker det blir så mysigt med alla tomtar, julgranen, ljusen och allt rött i alla rummen - känslan innan jul är så underbar och det är också underbart att få fira den med min fina familj.

Igår var det andra advent och den spenderades hela dagen med min fina att städa, julpynta och sätta upp granen i vardagsrummet. Självklart tände vi det andra ljuset i adventsstaken också.


Måndagkväll

Efter ett ärende var klart på eftermiddagen och jag hann med en sväng på stan träffade jag Kajsa som jag gick med i några butiker för att titta på kläder.
Efteråt blev det att handla med mamma på Ica maxi innan jag åkte hem.

Nu avslutar jag den här måndagen med film och tacos här hemma med min älskling.


En nyfödd Theo

I tisdags, den fjärde december, föddes lilla Theo som är Daniels systerson. I fredags när han var ynka tre dagar gammal träffade vi honom för första gången.

Han var så söt, så liten och ganska lik storasyster Tindra. Jag höll i Theo i min famn nästan hela tiden när vi var där och matade honom med den lilla flaskan.

Grattis till eran fina son och lillebror bästa svägerskan Jennie, Mathias och lilla Tindra.


Andra advent

Här har det varit segt med tanke på att bloggappen inte vill fungera, men snart ska den nog göra det igen.
När den väl fungerar kommer det ett flertal bilder här.

Nu ska jag avsluta denna dag och andra advent med några avsnitt av True blood. Mer om den här dagen imorgon.

Färdigjobbat och helg

Då var fredagen färdigjobbad och jag väntar utanför pappas jobb för att åka hem med honom.
Nu är det helg, skönt minsann men de går ändå så fort förbi.


Jobbarfredag

Lite snorig är jag än men idag är det jobbdags innan helg. Eftersom jag började kvart i sju och pappa sju så samåkte vi till jobbet som ligger alldeles bredvid varandra.


Vinterland

Nu står jag ute i kylan och snön i väntan på pappa som hämtar upp mig nu eftersom vi ska sällskapa till affären.


Piggare

Idag mår jag mycket bättre vilket känns superskönt, jag känner mig inte hängig längre och är inte alls lika snorig som igår.

Snö har vi gott om nu också, traktorerna har kämpat för fullt hela morgonen. Och som det ser ut på våran balkong är det bara synd om det personen som har oturen på sin sida att gå under där om all snö skulle rasa ner.


Snöoväder

Med det här ordentliga snöovädret utanför går vi och lägger oss. Det känns åtminstone skönt att inte vara ute just nu i all snö och storm.


Lussekatten


Sjukstuga

Idag är det sjukstuga här hemma för mig.
Så idag blir det att bara vila, dricka te, äta isglass, se film och hoppas på att må bättre till imorgon.


Biokväll

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit på bio med personen jag är kontaktperson till.
Eftersom hon inte sett Breaking dawn part two så såg vi den trots att jag redan sett den en gång tidigare. Men vad gör det när filmen är bra.


Snöiga december

Idag är det en sån där snöig dag igen, riktigt mysigt faktiskt. Något mindre trevligt är att jag är på väg att bli sjuk,- hoppas det vänder så jag slipper förkylningen.

Nu är jag på väg till en vän och gammal arbetskompis för att hälsa på en stund och även hämta grejerna jag beställt från naturvärldsfonden som hennes dotter sålt.


Lillhjärtat Saga


En trevlig kväll

Nu ligger jag på soffan och tittar på ett avsnitt av True blood innan jag tänkte kryp ner till kojs för lite nattsömn.

Tidigare ikväll umgicks jag ett tag med Linnea och Tessan hemma hos Linnea. Vi tittade på gamla inspelade videos sen vi var yngre - så roligt att se att vi fick oss ett gott skratt.
Det var så mysigt och trevligt att umgås en stund med tjejerna.


Första advent

Nu har jag och älskling första adventsmys här hemma.
Tänt första ljuset i adventsstaken, fika, julkalendern på tv och varandras sällskap.

Tidigare idag har vi satt upp julgardiner i alla rum och även ljusstakarna. Det är så mysigt tycker jag, dock får själva julpyntet vänta lite till.


Första december - julmånaden

Idag har vi inlett decembermånad med att gratta mormor som idag fyller år - middag med efterrätt och presentöppning.

På kvällskvisten har jag och Daniel haft det mysigt med att tända decemberljuset, julfilm, lussebulla, se första avsnittet av julkalendern och öppnat första luckan i chokladkalendern.


RSS 2.0