Nintendo wii Fit

Tjena tjena.

Ikväll har jag och Linnea tagit oss en cykeltur till hennes storasyster för att besöka henne och prova fitnessbrädanNintendo Wii. Den var jätterolig och en sådan vill jag ha också, jag lovar att det är bra träning för man blev svettig och det kändes i armar och ben efter ett tag :) Så ja, spelet var jätteroligt :)



Betyg: 5 av 5

Bokningsdax! :)

Wiie, idag blir det bokning :D Men vad för bokning? Ja det får ni veta troligtvis ikväll eller imorgon tror jag :)

Nu: Ta cykeln hem till Linnea! :)



Dagens

Dagens humör: På morgonkvisten har den varit lite sisådär med tanke på skolarbetet jag har, men nu när jag inte pluggar känner jag mig lite gladare (: Haha.
Dagens klädsel: Mjukisar, t-shirt och klocka
Dagens frisyr/smink: En fläta och mascara
Dagens planer: Plugg som jag redan avslutat för idag, nu tänkte jag gå till Linnea och umgås och senare ikväll ska vi till hennes syrra
Dagens väder: Har faktiskt inte varit ute än men jag antar att det ärnågon enstaka plusgrad som igår
Dagens vill ha: Mer kläder
Dagens tråkigaste: Uppgiften vi har i skolan, usch sådan svår och komplicerad
Dagens köp: Inget
Dagens bästa: Hittills har väl inte så mycket bra hänt men vi får se vid dagens slut vad som varit bra :)
Dagens tanke: Den dryga uppgiften vi har i skolan, kan inte släppa den ifrån huvudet.


/ Jossa

Den nya kursen; Veteskaplig metod och socialpsykiatri

Godmorgon på er allesammans.

Ni tycker nog det är himla ointressant att veta, men iallafall så pluggar jag nu. Vi har ju påbörjat en ny kurs i utbildningen nu som heter Vetenskaplig metod och socialpsykiatri. Jag sitter just i skrivandets stund och försöker lista ut vad uppgiften går ut på men jag tror dock det börjar lösa sig nu efter att Marie fick förklara för mig och Nadja :)

Den första uppgiften är en individuell examinationsuppgift där vi ska forska inom ett område och där vi får söka efter vetenskapliga artiklar på engelska, vilket inte gör det enklare. Kursen verkar iallafall svår men jag hoppas att jag verkligen klarar den för att slippa göra om den, uscha så jobbigt det skulle vara.

Nu ska jag ta mig in i en databas som heter PubMed och försöka lära mig att söka, haha. Hoppas det fungerar bra.

Skriver mer sen, puss / Jossa

Tips!! :)



Jag har tipsat om detta förut men jag gör det igen, gå med i denna hemsida för att få gratis biobiljetter och presentkort, för vem tackar nej till det? :)
Om du bara lätt klickar dig in på denna länk och blir medlem så går det att lätt fixa biobiljetterna.


Puss / Jossa

Bilder från promenaden

  

  
  


Min fina Smulan


Puss / Jossa

Solrosfrallor

http://www.recepten.se/recept/solrosfrallor.html

Dessa fick så för bakningen idag och de blev lyckade, det tyckte även familjen så det var ju bra :) Det är rätt så roligt att baka ibland, kanske inte om man gör det för ofta och det gör jag absolut inte. Så ibland kan det ju som sagt vara trevligt :) Dock så hatar jag att vara kladdig på händerna, så lite panikkänsla får man ju när man står där med degen i händerna och kan inte ta någonstans för man är så kladdig :p Haha.



Så här skulle resultatet se ut, dock var nog mina snäppet snyggare för jag pickade lite med en gaffel ovanpå ;) Och förrsten så var det enkelt att göra, jättelätt :)


Ja så detta blev kvällens syssla,  men vad ska jag göra nu då? Haha, jag blir rastlös så snabbt, nej men funderar på att se en film kanske. Eller så läser jag nog bloggar och softar bara :) Let´s see.


Puss / Jossa

Nervositeten är över

Tjena

Det var inte så mycket att vara nervös över, alltså det där mötet med lektorn och min grupp som jag hade tidigare. Det gick bra och vi pratade lite allmänt om kursen, den individuella examinationsuppgiften osv. Kursen verkar väldigt svår och komplicerad för att min hjärna ska hänga med men jag hoppas jag ska klara den, hehe :)

Nyss blev det en liten promenad utomhus med lilla Smulan, det var lite småkyligt men hon tyckte det var lika roligt ändå att få springa lite och leka i den lilla snön som är kvar. Tror jag ska slänga ut lite bilder här på bloggen sen vi var på prommisen sen, men lär ju lägga in bilderna på datorn först :p


Nu: Ja nu vet jag inte vad jag ska göra, tror faktiskt jag ska kolla om jag har några filmer/serie på datorn att se. Eller ska man baka kanske? Fast att spela på mitt nintendo wii skulle ju inte sitta fel heller. Plugga borde man ju egentligen göra men det vet jag inte om jag orkar. Nej jag vet inte vad jag ska göra, vi får se ;)


Puss / Jossa

Nervositet

Jag är lite nervös nu, vi (jag & PBL-gruppen) ska nämligen strax ha en handledning med lektorn för denna kurs, som faktiskt är helt ny för oss hittills i utbildningen också. Vi ska prata i 1 ½ timme och jag fattar inte varför, kursen är komplicerad och svår och jag kommer inte hänga med känns det som, därför är jag nu nervös.

Återkommer när min nervositet lagt sig, alltså efter handledningen vid halv tre-tiden.


Puss / Jossa

Dagen i ord

Hejhej

Nu är det kväller igen. Det jag hunnit med idag var att först vakna upp hos älskling, mysigt. Vi två, hans syrra och deras pappa åkte hans lastbil till ett ställe där vi blev bjudna på lunch, trevligt. Sedan blev det mys med älsklingen hos honom framför en serie som är lite smårolig. Vid fyratiden hämtade pappa mig och vi åkte hem till Bomhus igen. Datorn, chill, tv och dansmatta blev min eftermiddag. Rätt skönt vill jag påstå :) Dansade på dansattan gjorde jag tills jag blev svettig, haha men det är roligt och jag ska bli expert på det, nångång.. det kommer ta tid, haha.

Klippa klorna på min söta katt är inte det lättaste, men det var vad vi fick göra ikväll då de blivit rätt långa. Det var inte så himla lätt för hon blev surig på mig och började dampa. Efteråt såg jag ju ut som en katt själv på min svarta mjukisdress, jag var alldeles hårig.

Nu ligger jag i sängen och ser tv och kikar på bloggar och sådär. Ska faktiskt sova om ett tag så god natt på er.


Puss / Jossa

68 dagar, om jag längtar? OH JA!

68 dagar till sommarledigheten, gud vad jag längtar mycket. Sommar, värme, ledighet, njuta av allt, ha kul med älsklingen, vänner och familjen, sol, bad, tuntklädd, solnedgångar och massor av mer :)




/ Jossa


Sommartid + Tjejkväll

Hej.

Ni har väl inte glömt bort att ställa om klockan, isåfall har ni det så ställ fram den en timma :) Så imorse när jag klev upp vid halv elva så var ju klockan plötsligt halv tolv ;P Nu är det alltså sommartid och vi går mot varmare grader :D


Igår var det som sagt tjejkväll med högstadietjejerna vilket var supertrevligt och mysigt. När vi kom till Kajsa bjöd hon oss på god tacos där vi satt och snackade om allt och inget och gamla minnen. Sedan blev det en rundtur runt i huset då vi inte sett huset än sen hon flyttade dit. Fint hus må jag säga :)

Därefter kastade vi oss ner i soffan och mös med gotta framför tvn och en hel del snack och skratt. Faktiskt skrattade jag så jag började gråta, höhö dock var jag nog inte ensam om det :D Kikade på kort gjorde vi också, gamla flummiga kort sen högstadiet. När klockan blev 20.30-21.30 var det Earth hour och vi släckte ner allt och tände ljus och där satt vi och flummade i mörkret. Vi såg ju även lite utav en skräckfilm på tvn, fyfan vilken läskig kan jag säga, vi satt där som fem småtjejer livrädda och skrek högt som tusan, haha, ibland kan vi vara lite löjliga :D Men visst, filmen hade sina läskiga scener :P Huuua.

Från klockan 18.00-00.30 ungefär höll vår roliga tjejkväll på, vi borde göra om det snart igen för gud så mysigt och kul vi har :)

Tack girls för kvällen igår, älskar er mina små änglar :D <3


Och jag måste tillägga att min älskade Daniel var tvungen att möta mighållplatsen igårnatt när jag kom till han efter tjejkvällen för jag var osäker på om jag vågade gå själv efter den där attans filmen :P


Ps. Bilder kommer när jag fått dem från Linnea !

Puss / Jossa

Tjejkväll :)

 +  +  +
 +  =


Ikväll är det dags för tjejkväll med tjejerna (högstadiegänget :D) hemma hos Kajsa. Hur vi ska hitta dit är en annan femma då vi aldrig brukar befinna oss i Hagaström dit hon flyttat men det kommer nog gå bra. Vad vi kommer göra osådär skrivs mer imorgon tror jag, men kul det kommer vi ha, för det har vi jämt tillsammans :)

Senast vi hade tjejkväll var en vecka innan studenten så det var väl lite väl längesedan nu. Roligt hade vi, like always men som sagt var det så längesen nu så vi kände att det var dax för ännu en tjejkväll :)


Och inte nog med det, bilderna ovan är ju sketasnygga, haha.



Puss / Jossa




Dansmatta till Nintendo wii

    
 


Har ni inte provat dansa på en dansmatta någongång? Isåfall är det ett måste att prova för kul är det.
Man kan välja svårigheterna själv men är man nybörjare och har på svårigheten "nybörjare" är det faktiskt svårt ändå. Jag har inte blivit så bra på det än men det gör inte så mycket för det är roligt ändå :)
Inte nog med att det är roligt, det kan bli lite svettigt om man dansar ett tag, alltså träning.

PROVA, jag rekommenderar den för det är kuuul. Jag själv ska nu fortsätta med dansandet ;)


Puss / Jossa

Finalen av Let´s dance

Tjenare

Klockan är nu fem ungefär och jag har redan hunnit med ett varv eller två på stan med Linnea. Det var trevligt och vi hittade finfina saker till sommaren. Men dock visar jag dom inte nu, kanske nån annan dag eller så för nu ska jag kila över till Linnea och umgås med henne resten av dagen och kvällen :)


Och hörrni, ska ni inte se fjärde slutspelsmatchen mellan Brynäs - Djurgården ikväll kan ni se finalen av Let´s dance kl 20.00 på 4:an.

Dessa två par är i finalen
, både Claudia och Mattias är bra dansare men jag hejar faktiskt på EMD-Mattias ;)






Puss / Jossa

Våffeldagen igår

Ni missade väl inte att det var våffeldagen igår hoppas jag?! :) Det gjorde inte jag och min familj iallafall. Det var hur längesen som helst jag åt våfflor så det satt inte fel.



Igår blev det en Valbo köpcentrum-tripp med mamma och pappa, fick ett par sommarskor som jag tyckte var söta, ifrån H&M var dom :) Idag blir det en tripp till staden med Linnea! Eller faktiskt så ska jag dra alldeles strax till bussen så ni får ha en trevlig dag så skriver jag mer senare.


Puss / Jossa


Rösta tack! :)

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Jag har designat en bikini på www.nelly.com och kan vinna en massa fina priser, var med du också eller helt enkelt bara rösta på mig genom att klicka på länken ovanför :) Tack!


Puss / Jossa


Bella & Tyra show

Ikväll klockan 21.00 börjar Bella & Tyra show som går varje torsdag. Jag hoppas väl inte ni tänker missa det för jag tänker då iallafall inte göra det :) Programmet är lite småroligt faktiskt och speciellt när man följer alla storbloggar rätt flitigt.

Här är länken till deras hemsida där ni kan kika på föregående program om ni så missat något och lite övriga klipp.




Puss / Jossa


Morgonkvisten

Godmorgon

Klockan är inte ens tio ännu och jag känner mig hyffsad pigg redan. Jag klev faktiskt upp vid niotiden. Om några timmar, sisådär efter frukosten och jag gjort mig iordning ska jag hem till Bomhus. Det blir troligtvis dansmattan direkt ;) Haha.

Vad händer mer idag tro? Jo, jag ska åtminstone kika igenom föreläsningarna jag inte sett än, det är ca 3 stycken bara. Sedan chilla hemma och inte göra mycket alls.


Förresten, jag såg ju Brynäsmatchen med älsklingen och Brynäs förlorade mot Djurgården igen, ajaj. Inte bra, hoppas dom tar DIF nästa match, annars är det väl kört? :( ;P

Aja, ha en bra dag.


Puss / Jossa

Har ingenting att göra

Tjena

Idag har inte mycket hänt faktiskt, hittills har jag bara softat, käkat frulle med danne, kikat på några föreläsningar (skoljbb) och planerat lite för helgen :)

Om ett tag ska jag börja med maten tänkte jag och efter det vet jag inte vad jag och älskling ska hitta på. Troligen ett besök hos Jennie med lite kortspel, sitter aldrig fel det inte :) Ikväll kommer nog heller inget hända, hihi tråkigt jag verkar ha det när jag säger att jag inte gör så mycket, men faktiskt så har jag det roligt med älskling i vått och torrt ;)

Nu: Ställa sig framför spisen & lyssna på musik ;P


Puss / Jossa

New moon

Jag gissar på att ni alla sett nya Twilightfilmen New moon, jag är sist, verkligen sist med att se den tror jag, haha. Men filmen var bra tycker jag, supersuper :) Jag vet inte varför jag inte sett den tidigare, det har inte blivit av bara även fast jag velat gjort det under en lång tid nu :) Filmen var fylld med kärlek, spänning och klart värdig att se.

   

Kort om filmen för den som missat den (vilken INGEN troligen gjort) : Kärleken mellan vampyrhunken Edward och Bella är lika stark som i "Twilight" men säg den lycka som varar för evigt. När Edward försvinner hamnar Bella långt ner i ett depressions-träsk som den biffige Jacob räddar henne från. Men inte heller den här gången lyckas Bella träffa en "boy-next-door".



Puss / Jossa

Dagens lista

Dagens humör: Rätt bra, känns som en slödag idag :)
Dagens klädsel: Mjukisar och långärmad tröja, superskönt
Dagens frisyr/smink: En fläta och maskara
Dagens planer: Slappa, se föreläsning via internet angående den nya kursen, vara med älskling och ha det mys :)
Dagens väder: PISSVÄDER, hua idag har det snöregnat hela dagen
Dagens vill ha: Fins väder och en massa pengar
Dagens tråkigaste: Hmm, vädret
Dagens köp: Ingenting
Dagens bästa: The vampirse diaries-serien
Dagens tanke: Hur mycket jag älskar min Daniel :)


/ Jossa

The vampire diaries

Ingen har väl missat The vampire diaries? Om ni har det är det ett måste att se serien för gud sådan bra serie det är :) Jag är bara på sjunde avsnittet men är helt klart inne i serien och tänker absolut följa varenda avsnitt. Jag rekomenderar serien starkt !!





Här kan ni läsa om tv-serien om ni mot förmodan inte sett den:
http://vampirediaries.se/2009/november/the-vampire-diaries.html


Puss / Jossa

En tripp till staden och en chillkväll :)

Tjenatjena

Idag blev det är tripp till stan med Kajsa, trevlans det :) Har bestämt mig för ett par sommarskor jag ska köpa, de är läckra. Iallafall så har kvällen spenderats hemma hos Danne, chilleftermiddag/kväll. Har även sett lite utav The vampire diaries, det är himlans bra det :) Nu vet jag inte vad som händer, kanske som igårkväll då jag och älsk var hemma hos hans syrra och spelade kort, vi får se :) En tidig kväller blir det nog också.




Puss / Jossa

Melodifestivalen 2010: Ola Svensson - Unstoppable



/ Jossa

Kom tillbaka våren!

Hejhej

Igår var det underbart väder, fast det har väl varit till och från härliga vårdagar på senaste veckan/veckorna. När man kikar ut från fönstret när man vaknar idag vad möts man av? SNÖ, det snöar. Men halllå vart tog våren vägen? Slutet av mars och vi har fått tillbaka vintern .. suck ;P Hoppas dock den försvinner lika fort. För hur underbart är det inte när alla stoora snöhögar börjat smälta bort, det blir för varmt att använda vinterjacka, plusgrader och solen som riktar sig mot ansiktet när man går härliga promenader?! :)

Igår följde jag med familjen till Åbyggeby för att hälsa på en familj som vi skulle både gratta för två utav de fyllt år och även giftermål. Sedan blev jag tillbakaskjutsad till älsklingen, vi hade mest en chilldag och såg även Brynäsmatchen som spelade mot djugården och brynäs vann, yees :)

Senare kom Kajsa till oss, det var trevlans :) Tvtittande, prat eller ja man kan ju nästan säga myskväll? :D Vi tre var även till en kompis till Danne och en kompis till Kajsa och hälsade på :P


Nu: Frukost, bloglovin, kolla om det slutat snöa! ;)


Puss / Jossa

H.E.L.G

Fredag. Helg. Pluggfri. Klar med kursen. Glädje. Trötthet. Avslappnad. Lättad. Kanon. Nervös. Lugn. Positivt. Flamsighet. Nyfikenhet. Vårkänslor. Pirrigt. Härlighet.


Today

Dagens humör: Nervös just nu, men antar att det släppt klockan 12 ;)
Dagens klädsel: Mysbyxor och en supermysig tröja
Dagens frisyr/smink: Ska sätta upp håret på någe vis snart och lite mascara fick det bli idag
Dagens planer: Seminarium 11.00-12.00 och sedan HEELG :) Vet dock inte vad jag ska göra idag.
Dagens väder: Som igår i think, lite plusgrader
Dagens vill ha: Seminariet överstökat nu
Dagens tråkigaste: Måste tyvärr säga seminariet igen, haha
Dagens köp: Ingenting
Dagens bästa: Att det blir helg idag :)
Dagens tanke: Hur kommer det gå på seminariet? ... är ju så nervös!

Nervöst

Godmorgon

Att vakna nervös är inte alltid det roligaste, jag vet egentligen inte varför jag är så nervös men det var ett tag sedan vi hade seminarium med skolan nu och jag ska ha det halv elva idag. Vi ska prata var och en i tio minuter och ställa en diskussionsfråga på slutet. Jobbigt. Jag är faktiskt nervös :p

/ Jossa


Bakning!

Tjena.

Så här på kvällningen tog jag mig tid i köket för att baka då jag inte har något annat för mig. Innan dess dansade jag lossdansmattan (Wii). Som sagt, så bakar jag just nu och bakningen fick idag bestå utav kladdiga chokladmuffins. Se receptet här: http://www.recepten.se/recept/kladdmuffins.html



Hur goda dom blev får ni veta senare! ;)


Puss / Jossa


Några få bilder...

Jag har ingenting att göra så jag tänkte lägga ut bilderna som fanns i min kamera för tillfället :)

  
På födelsedagen min,     Fick det finfint i mitt
mitt nya Wii och dans-    fönster med rosa blommor.
mattan osv.

           
En av alla korten           En av alla tillbehör
jag fick, detta var          till Wii som jag fick.
ifrån min familj.

           
En glad och nyss             Min sötaste Smulan
20år fyllda.                     tokade sig som vanligt.





Puss / Jossa



Teater igårkväll :)

Hallå.

Igår vid halv sextiden kom Linnea till mig så provade vi lite dansmattan och spelade även bowlingWii. Efter det tog vi en promenad till folkets hus i här i Bomhus och såg vår vän Ida´s teater. Den var bra och som vanligt är Ida flummigast :p

Efter det gick vi en längre prommis och sen hem igen, det blev en chillkväll igår, låg bara och softade med datorn och tvn och somnade rätt så tidigt :) Vaknade tidigt också och satte igång med plugget direkt så nu är jag snart klar med uppgift ETT som ska vara inlämnad senast imorgon. Skönt att ha den klar så jag kan göra något annat resten av dagen idag än att sitta och skriva på den här himlans läkemedelsuppgiften.

Nu: Finslipa på uppgiften och korta ner ett halvt dokument. Skrev lite för mycket :(


Puss / Jossa

Dagens

Dagens humör: Rätt så bra
Dagens klädsel: Jeans och randig myströja
Dagens frisyr/smink: Uppsatt i en knut och även mascara
Dagens planer: Åka hem och plugga klart och skicka in arbetet sen vara med Linnea mot kvällskvisten
Dagens väder: Några plusgrader har det varit, härligt härligt. Mer vill vi ha :)
Dagens vill ha: Sommar, åå så jag längtar
Dagens tråkigaste: Plugget
Dagens köp: Inget
Dagens bästa: När jag ääntligen blev klar med uppgiften och tröck på "Skicka" till läraren, SKÖNT.
Dagens tanke: Usch så mycket tankar kring skolan nu, dock försöker jag gömma undan de lite ;)


En liten titt på nya kläderna jag
shoppade igår och som jag har på mig
idag :)

/ Jossa

Ääntligen så är hälften klart !!

Hej och hå

Här kämpar man på med skolan like always. Känner mig lite mer lättad just nu iallafall då jag precis blivit klar och skickat in Uppgift TVÅ som handlar om VFUn vi nyss var ute på. Uppgift ETT ska skickas in senast på fredag och den har jag faktiskt bara börjat med men jag hinner nog klart :)





Nu: Fortsätta känna mig glad över att ena uppgiften är inlämnad och lyssna på lite musik .. och även snygga till lite på rummet (Y)



Puss / Jossa

Myskväll :)

Hejhej

Då var det kväller igen, ibland går dagarna fort faktiskt. Idag var det ju först pluggande som gällde, lite smådrygt vill jag påstå. Sedan en tripp till staden med Tessan, trevlans :) Det var rätt så härligt väder ute också, vårkänslorna tränger sig på nu.
Såg precis the simpsons med älskling, nu blir det mer mys resten av kvällen :)


Ha en bra kväll, puss / Jossa

Plugg = Drygt ?

Hejsvejs

Idag vaknade vi tidigt, ungefär vid halv nio. Jag gick upp direkt nästan och pluggade, skrev på uppsatsen och den är snart klar, men jag har både idag och imorgon till 16:00 på mig innan jag ska skicka in den. Måste bara till bibblan igen och låna en till bok som jag behöver. Så det hinner jag nog!

Nu vet jag inte vad jag ska göra faktiskt, om 1-2 timmar blir det stan idag igen, fast med Tessan denna gång :)


Puss / Jossa


En ny vecka igen!

Tjenatjena

Idag vaknade jag upp bredvid älsklingen och det älskar jag :) Mys var det igår också, me like. Idag är det måndag igen och det blev en tripp till stan för att träffa Kajsa, trevlans :) Vi gick runt och kikade men hittade inte något speciellt. Sedan gick jag till bibblan för att låna lite böcker och återvände till Danne för att fortsätta skriva de två uppgifterna från VFUn. Usch vad dryg skolan är just nu, jag längtar tills att denna kurs är överstökad.

Nu: Bloglovin och därefter hitta på något med Danne <3


Puss / Jossa


Två år tillsammans <3

För två år sedan blev det du och jag och det är jag så glad för :)
Jag älskar dig och kommer alltid göra det <3




I love the way you look at me,
Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.



Puss / Jossa



Första gången igår ;)

Hej hej :)

Igår blev det middag ute på restaurang med familjen och älsklingen min, sen åkte vi hem och sov hos mig :) Det blev även Let´s dance för oss allihopa, förutom brorsan så som skulle bort. Och det var ju heelt fel som åkte, Molly skulle vara kvar tycker jag och Willy skulle åkt, men det skulle han ju för längesen egentligen...

Nu på morgonkvisten har det blivit lite nintento wii och snart ska jag hem till Danne :) Min älskling <3 Vad som hittas på idag vet jag inte ännu, men det visar sig.



Förresten, igår var jag på systembolaget för första gången och köpte min egen dricka haha, jag kände mig vilsen där inne som att jag inte skulle vara där. Men ut kom jag med dricka, höhö. Det är väl det bästa med att vara 20? ;)


Puss / Jossa
 

Verksamhetsförlagd utbildning dag 8 & 9

Hejhej på er

Igår jobbade jag ju mellan 14:00-21:30 och det var rätt skönt med sovmorgon kan jag lova :D Efter gårdagen vad det bara att åka hem och lägga sig då jag skulle upp och jobba mellan 08:00-14:00, alltså en kortare dag. Även den sista dagen på praktiken så nu är jag klar med den och jag har lärt mig en del och haft bra två veckor :) Som jag sagt förut, superbra handledare, trevlig personal, sööta kunder :) Det är det som är roligt med att jobba med äldre med särskilda behov, de kommer med så oväntande och roliga kommentarer ibland :)

Nu blir det tillbaka till plugget igen, dock på måndag för min del. Jag måste ha en helg och vila kroppen, speciellt ryyyyggen för jag har så ont, sen kan det vara lite skönt med ledighet också, vila huvudet innan jag ska sätta igång på plugget ^^

Tack till alla på Fleminggatan 11 för min praktikplats hos er :)



Nu: MTV, bloglovin, invänta min söta pojkvän <3


Puss / Jossa

40 frågor om den jag älskar

ett. Vad heter han? - Daniel :)
två. Hur gammal är han? - 25 år
tre. När träffades ni sist?- I måndags
fyra. Vad har han för hårfärg?- Brunt
fem. Brukar han färga håret? - Nej det brukar han inte
sex. Vilka färger har han haft?- Jadu, brunt blondt vad jag vet, men han har bara haft brunt så länge jag känt honom :)
sju. Vad har han för parfym? - Hugo boss dark blue och en annan som luktar gott ;)
åtta. Är han galen? - Haha, ja ibland kan han vara det
nio. Vad är erat första minne? - Första gången vi möttes <3
tio. Har ni många minnen ihop?- Det har vi en del utav :)
elva. Vart bor han? - I A-berg
tolv. Har ni varit utomlands tillsammans? - Nej det har vi inte ännu
tretton. Hur ser hans klädstil ut?- Jeans skulle jag nog säga, vanlig klädstil
fjorton. Vad heter hans syskon?- Jennie, Andreas, Robin
femton.När träffades ni första gången? - Februari -08
sexton. Hur träffades ni?- Över internet och sen hos honom in real life första gången :)
sjutton. Vad går han på för sporter?- Han brukar spela innebandy ibland, annars blir det mest fotbollsspelande om somrarna
arton. Vad brukar han göra på helgerna?- Vara med mig, myskvällar, fester, kompisarna osv..
nitton. vad brukar han göra efter skolan?- Går inte i skolan ju :p
tjugo. Har ni sagt att ni älskar varandra?- Ja :D<3
tjugoett. Har han fräknar?- Nej
tjugotvå. Har ni kollat på film någon gång?- Väldigt många gånger
tjugotre. Har ni bråkat någon gång?- Njae mer smådiskussioner
tjugofyra. Har ni sovit i samma säng?- Ja såklart
tjugofem. Har ni skrattat tills ni gråtit?- När jag börjar skratta ordentligt mycket brukar det alltid komma tårar, så ja.. haha
tjugosex. Har du sett honom gråta? - Nej
tjugosju. Har du sett honom vara riktigt arg?- Ja men det var inte på mig haha
tjugoåtta. Har han sett dig gråta? - Ja
tjugonio. Vad ska ni göra i sommar?- Njuta av sommaren, sol&bad, festa, ha kul och bara ha det nice tillsammans :)
trettio. Har han svikit dig någon gång? - Nej han är min lilla ängel
trettioett. Har ni pratat i telefon någon gång? Ja miljontals haha
trettiotvå. Vad skulle du göra om denna personen dog?- Ojoj, det vill jag inte ens tänka på, skulle nog inte orka leva med att förlora den jag älskar som mest
trettiotre. Kommer ni vara kompisar om 10 år? - Mer än vänner hoppas jag ju såklart, jag vill alltid vara hans kärlek <3
trettiofyra. Vad är det bästa med honom? - Att han gav mig dom två vackraste barnen i världen <3
trettiofem. Vad skulle du vilja att han ändrade på? Äh det säger jag till honom och inte skriver ut här ;)
trettiosex. Älskar du honom?- Det gör jag verkligen
trettiosju. Vill du att han ska kopiera detta och skriva om dej? - Haha, visst skulle det vara skoj men har har ingen blog geller något att skriva ut det på så jag tror inte det kommer gå så bra ;p
trettioåtta. Skulle du ge honom pengar om du vann en miljon? - Ja jag skulle veeerkligen ta med honom utomlands en lång tid :D
trettionio. Har ni varit tillsammans?- Ja, sen 14/3-08 och jag älskar han bara mer och mer :)
fyrtio. Vad har ni för relation?- Tillsammans <3



Puss / Jossa


Mysmorgon

Hejhej

Inatt har jag sovit rätt många timmar, det behövdes för jag var så sjukt trött igår. Somnade faktiskt rätt tidigt igår, säkert vid 11-tiden ungefär. På morgonen har jag slappat och sett lite utav Vampire diares, det är en bra serie det :) Just nu sitter jag och myser med sötnosen Smulan och har MTV på i bakgrunden.
Idag praktiserar jag mellan 14:00-21:30 så det blir inge fler uppdateringar förrän ikväll tror jag.


En gammal bild från förra året :)

Puss / Jossa

Today

Dagens humör: Har varit rätt trött men annars helt ok
Dagens klädsel: Arbetskläder på praktiken annars blev det bara bekväma kläder hemma
Dagens frisyr/smink: Uppsatt i en knut samt lite mascara
Dagens planer: Praktik mellan 07:00-16:00 och sedan få gäster som skulle gratta mig hemma
Dagens väder: Våren närmar sig :)
Dagens vill ha: Ett långt lov, behövligt behövligt
Dagens tråkigaste: Tröttheten
Dagens köp: Inget speciellt
Dagens bästa: Presenten jag fick utav främmandet som kom idag :)
Dagens tanke: Jag har nog inte tänkt speciellt mycket, mest bara jobbat och sen hemma blev jag så himla seg i huvudet, hehe


/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning dag 7

Tjenatjena

Idag var det praktikdags igen och jag jobbade idag mellan 07:00-16:00. Det blev mycket omvårdnad idag, jag har idag bara varit med kunderna (patienterna) och inte gjort något annat. Precis innan jag slutade blev det även en sväng med bilen med handledaren min och en kund för att han ville panta flaskor :)

Nu är jag hemma och får om ett tag främmande utav en familj som kommer för att gratta mig då de inte kunde komma i söndags. Innan de kommer blir det till att slappa i sängen bara för jag är så trött och sedan efter att de åkt blir det troligtvis lite nintendo wii så jag håller mig vaken, hehe.

Puss / Jossa


Godnatt godnatt

Helloj

kvällskvisten gick jag med familjen till grannarna för att gratta Lena som fyller idag, gratulerar :) Därefter fastnade jag på rummet mitt med nya spelet Nintendo Wii, provade en massa olika sporter och dansmattan, det är ju skitkul ;)

Nu blir det kväller för mig, en tidig kväller faktiskt. Har varit så fruktansvärt trött hela dagen och imorgon står klockan på 06:00 så det är godnatt för mig nu :)


Puss / Jossa


Verksamhetsförlagd utbildning dag 6

Hej hej

Idag gick jag en lite kortare idag på VFUn, eller bara två timmar kortare men det känns faktiskt :) Idag var jag inte med min handledare på den vanliga avdelningen utan jag var på en typ dementavdelning med Lena som jag känner. Det var lite annorlundare på den avdelningen än på den jag har varit resten av dagarna, den störrsta skillnaden var att på dementavd. var det mer humörsvängningar och fort som tusan ändrades humöret, hehe!
Har även matat en patient med mat och dricka för första gången, den var lite annorlunda men inte speciellt svårt och även rakat skägg och mustasch på en gubbe och fick därefter en puss på kinden av honom, haha.

Nu blir det till att ta det lugnt här hemma och troligtvis spela lite nintentdo wii. Därefter blir det att vi hela familjen ska besöka fam. Wahlström för att gratta Lena.


Puss / Jossa

En toppendag till födelsedag :)

Hej hallå.

Tjugo år har jag nu fyllt. Min 20års dag igår var fin med massa trevligt besök och superbra presenter :) Jag fick bland annat nintendo wii med extra dosa och dansmatta samt spel osv., presentkort på olika ställen, drickor, pengar, smink, smycken, kläder, parfymer, "flytta hemifrån saker" och mer :) Jag är nöjd över min födelsedag och även de jag spenderade den med. På kvällen åkte jag och älsklingen hem till honom och hade myskväll och umgicks lite med syrran hans och kompisen till henne.

Och det bästa av allt nu då.. BOLAGET, here i come ;)

Höhö, nej men som sagt, min dag igår var super och jag är så tacksam. Nu ska jag ta och fortsätta med mitt spelande på nintendo wii, dansade mig nyss svettig haha.


Kanske att det kommer in lite bilder på några utav presenterna senare.

Puss / Jossa

Tjugo år !!

Grattis mig själv på min 20års dag. Bolaget nästa! :D




   


/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning dag 5

Tjenixen

Idag var det dag fem på min praktik och det har varit trevligt och gått fort. Precis innan jag slutade kikade vi på melodifestivalen och innan det gick jag och min handledare igenom lite i ena uppgiften som handlar om omvårdnadsprocessen som vi fått i skolan inför den här VFUn.

Efter praktiken som höll på mellan 14:00-21:00 blev jag hämtad av pappa och vi hämtade Daniel och åkte hem till mig :) Älsklingen sover här inatt, mysmys. Nu blir det till att lägga sig och se lite 2½ men för jag är så trött, tror tillochmed jag hör en snarkande Daniel bakom mig redan, haha tröttisar båda två var vi idag :)


Och nu är det bara 1½ timme så är jag inne på min födelsedag, min 20-årsdag ;)



Puss och godnatt vi hörs imorgon! / Jossa


Sista dagen i mina nitton år

Hej

Idag är slutet på mina nitton år, alltså sista dagen som tonåring. Imorgon börjar mitt liv som tjugo, inte för att jag tror att livet blir så annorluna men man kan se det som en liten nystart och det tror jag kan behövas. Förövrigt så från och med imorgon kan jag köpa ut på systemet och komma in lagligt på Slick/heartbreak på fredagar, haha men det är alltid något.

Min sista dag som tonåring kommer spenderas att först vakna upp hos älskling vilket jag redan gjort nu :) Ta ett bad och ta det lugnt här innan jag ska återvända mig till min VFUFleminggatan. Ikväll kommer Danne till mig och jag kan säga att jag redan nu längtar tills ikväll, till att få umgås mer med min Daniel :)




Puss / Jossa


Söndagkväller!

Hejhallå

Efter praktiken idag åkte jag hem och åt middag med familjen och därefter tog vi oss en tur till Maxi för att inhandla lite inför söndagen. Fick sedan skjuts till Danne :) Hans pappa och hans tjej kom förbi och hejade och grattade mig på en fikastund då dom inte kan komma på söndag pga att han måste åka ut tidigt på morgonen på jobb.
Jag och älskling har sedan spelat lite kort med Jennie och Jenny och är nu hemma igen för en myskväll :) Imorgon väntas det en ny dag på praktiken kl 14.00.


Godnatt på er (säger godnatt men ska inte sova ännu, hah) Puss / Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning dag 4

Hej hej

Idag har jag varit med en sjuksköterska hela dagen och fått en inblick på vad hon sysslar med om dagarna på Flemingatans äldreboende. Vi diskuterade även en utav mina uppgifter som handlar om läkemedelhantering och farmakologi osv. Skönt att man påbörjat arbetet nu :)

Jag började tidigt idag minnsan, redan klockan 07.00 och slutade en kvart tidigare alltså 15:45. Innan jag gick hem så hade jag och min handledare telefontid ca en halvtimma med min lektor uppe i skolan, vi hade alltså ett mittbedömningssamtal och det gick finemang. Skönt att ha det avklarat också!

Nu ska jag ta och gå ner och äta med familjen innan vi ska iväg till Maxi och handla inför söndagen. Efter det ska jag hem till älsklingen :D YEES! Nice kommer det att bli, älskar att vara med min Daniel <3


Nu: Käk.


Puss / Jossa

Godnatt på er!!

Halloj

kvällskvisten blev det hockey med pappa och bror hos Lindberg i stan. Nu är vi hemma och brynäs vann för den som ville veta. Nu blir det till att sova, eller ska försöka iallafall. Börjar tidigt imorgon, det blir då ingen sovmorgon, klockan står på 05:50.


godnatt på er :) Puss / Jossa

En ledig dag full med slapphet, tv, dator osv :)

Hejhallå

Idag har som sagt varit en lugn och slappdag. Det tycker jag varit skönt efter praktikdagarna. Jag har aldrig arbetat/praktiserat inom just det där området förut. Klart det är tungt att se äldre ligga i sina sängar och ojjar för sina enorma smärtor i kroppen, sina obehagliga trycksår och inte kan röra/äta eller något själv. Det är att bara ligga och vänta in att få komma till himlen men samtidigt att vi ska ge en sådan bra vård och omvårdad för dessa enda in till slutet.
Men inte är det bara sånt deppigt man får vara med och se inte; alla roliga komentarer, de som uppskattar ens hjälp väldigt mycket, alla som är på sånt bra humör och är pratglada och vill gå på promenader med en gör ju självklart det mycket roligare :)

Det som står på bilden stämmer ju?! :p




Nog om det, imorgon väntar ännu en praktikdag full med nya händelser :) Idag har jag bakat kladdkaka och gjort en god smoothie. Det var huur längesen som helst jag bakade, det kan vara lite trevligt att göra det ibland :)
Nu alldeles strax är det middag, så vi hörs senare!

Dock inte mitt på bilderna men det blev nästan lika fint, hehe ;)
 



Puss / Jossa

Dagens lista

Dagens humör: Lite smått uttråkad, men annars helt ok! :)
Dagens klädsel: Hittills har jag bara gått med en stor Darin-tshirt hela dagen
Dagens frisyr/smink: Har en fläta sedan igår och inget smink men ska strax fixa mig
Dagens planer: Vara hemma och inte göra speciellt mycket mer än pyssla lite på rummet, se tv, läsa bloggar, kanske baka och kanske se hockey ikväll
Dagens väder: Solen verkar titta fram just nu, finfint
Dagens vill ha: Någon som städar och gör snyggt i mitt rum precis som jag vill ha det, haha
Dagens tråkigaste: Vaknade med huvudvärk
Dagens köp: Ingenting
Dagens bästa: Slappmorgon, har bara legat i sängen och knappat på datorn och haft MTV på men även städat lite på rummet
Dagens tanke: Det som händer om tre dagar kanske? ;)


/ Jossa

Ledighet

Hallå där

Även fast jag är ledig idag vaknade jag tidigt, resan vid åttatiden tror jag. Lite väl tidigt när man får sova hur länge man vill. Men jag beror nog på att jag somnade rätt så hyffsad tid igår. Idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på, troligtvis blir det bara vara hemma, har mina funderingar på att städa och göra fint i rummet tills min födelsedag eftersom det kommer gäster då.
Hittills idag har jag bara slappat i sängen med datorn och tv, hur skönt är det inte? Suuper :) Men jag har nog inte tålamod att ligga här hela dagen så vi får se vad dagen har att erbjuda.

Nu ska jag nog ta och hoppa in i en dusch tror jag, eller om jag kanske ska städa lite först :)

Skriver mer senare, puss / Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning dag 3

Halloj

Idag började mitt pass på praktiken 14:00 och slutade vid 21:30. Jag börjar verkligen komma in i allt nu och jag trivs på denna avdelning med den snälla personalen, en superbra handledare, urgulliga kunder (patienter) osv. Stället är helt enkelt superbra ju ;) Nu när man börjar få en relation till patienerna blir det lättare att man trivs mer och kommer liksom in i arbetet lättare. Det känns bra med andra ord, idag var nog den roligaste dagen hittills (Y)

Det känns skönt att kunna vara en hjälpande hand och stöd för någon ..



Och skjuts hem fick jag också, sköönt :) Nu ligger jag äntligen i sängen och ser lite tv och tänkte läsa lite på bloglovin. Är rätt så trött så jag kommer troligtvis somna lika fort som igår, haha. Tog nog inte mer än fem minuter tror jag :)

Imorgon står det ledighet på scemat och då tänkte jag mest ta det lungt, kanske att det kommer upp någon bild här på bloggen.


Godnattpuss / Jossa

En lång lista :p

Har du på dig idag? Mjukisar, men kommer att byta om till arbetskläder så fort jag kommer till praktiken

Har du kramat någon det senaste dygnet? Nej jag tror nog inte det, men snart träffar jag Danne och då blir det kramar :)

Har du pussat någon det senaste dygnet? Nej, samma svar som förra frågan ^^

Har du för frisyr? Långt och rakt, men idag är det uppsatt i en fläta

Har du husdjur? Katten Smulan och ödlan Gubben

Har du pallat äpplen? Haha, säkert i yngre dar :p

Har du kysst någon och sedan ångrat dig? Ja men det var längesen, långt innan jag träffade Danne

Har du ätit senast? Macka till frukost och lite oboy

När vaknade du i morse? Kring niotiden

När skrattade du senast? Igår var det nog :p

När var du på fest senast? Det har ju blivit lite färre fester senaste tiden som troligtvis beror på att man blir så trött utav pluggandet och hellre föredrar en lugn helg

När gjorde du senaste något du egentligen inte ville? Vet inte faktiskt, inget speciellt som jag kan komma på

När fick du ditt senaste sms? Idag för säkert bara tio minuter sedan

När är du född? 1990 03 07

När tog du studenten? Sommaren -09 :)

Vem kramade du senast? Det var min älskling

Vem pratade du med i telefon senast? Daniel igårkväll

Vem skulle du vilja se ut som? Det vet jag inte, nån fin människa :)

Vem fick du present av senast? Hm, i julas fick man ju massa fina klappar av sina närmaste :)

Vem gjorde dig arg senast? Jag kommer inte ihåg faktiskt, blir inte arg så ofta, snarare irriterad :p

Vem sjunger det du lyssnar på nu? Massa bra artister ;)

Vem bor du tillsammans med? Familjen och ibland bor jag hos min pojkvän

Vem vill du kyssa nu? Min prins Danne :D

Vem spelade du tv-spel med senast? HAHA Danne såklart ^^

Vad väljer du, glass eller godis? Godis tror jag

Vad väljer du, morgon eller kväll? Kväll

Vad väljer du, julafton eller födelsedag? Hm, det är nog julafton det. Då har man den här julkänslan, sammanhållningen med familj och släkt som är allmänt mysigt. Fast vistt är födelsedagar bra också eftersom man får all uppmärksamhet, haha. Men julen är snäppet bättre!

Vad väljer du, katt eller hund? Katt. Jag har ju en fin katt hemma :)

Vad väljer du, hallon eller blåbär? Hallon

Vad väljer du, sova eller sex? Båda såklart, man kan inte leva utan någon utav de. HAHA.

Vad väljer du, sola eller bada? Båda två faktiskt

Kan du laga mat? Ja det kan nog alla, bara det att man kanske behöver recept som hjälpande hand ibland

Kan du göra volter? Nepp

Kan du köra bil?  Ja

Kan du ditt eget mobilnummer? Ja det kan jag

Kan du säga hur många du har på msn? Nej för det vet jag inte, orkar inte titta för jag har ställt in så att man bara kan se hur många som är inne just nu

Kan du säga vad klockan är? 12:20


Morgoninlägg

Godmorgon på er

Jag la mig ganska tidigt igår och somnade på direkten, jag var rätt trött ^^ Vaknade vid niotiden och har bara slappat i sängen och sett ett avsnitt av en serie. Klockan 14:00 idag blir det praktik igen och jag slutar vid 21:30. Innan kl 14 ska jag faktiskt inte göra något utan bara vara hemma tills jag ska åka. Efter praktiken är klockan kväll och då blir det väl bara att dra hem. Vet inte vad jag ska göra då men jag antar att jag är rätt så tröttt efter dagen.

Jag och min sötnos för några dagar sedan!
 

Nu: frukost och läsa dagstidningen (:


Puss / Jossa

Today

Dagens humör: Väldigt trött
Dagens klädsel: Arbetskläder i princip hela dagen, efteråt blev det mjukisar
Dagens frisyr/smink: Det kommer bli uppsatt i en knut och mascara
Dagens planer: Praktisera från klockan 07.00 till ca 16.00 och sedan ta det lugnt hemma
Dagens väder: Lite småkyligt men inte såå jättefarligt, annars har vi massor av snö :p
Dagens vill ha: En ledig helg med min älskade
Dagens tråkigaste: Tröttheten/segheten i kroppen kanske
Dagens köp: Ingenting specc
Dagens bästa: Lugn kväll hemma, vilket har varit skönt :) 
Dagens tanke: Har inte tänkt så mycket haha, mest bara tankar och frågor på praktiken som jag undrat och ställt till de som jobbar där

/ Jossa

Verksamhetsförlagd utbildning dag 1 och dag 2

Hejhej

Första dagen var alltså igår på min praktikplatsFleminggatan. Det är ett slags äldreboende (eller snarare särskilt boende för äldre) med mer inriktat mot psykiska sjukdomar, funktionshindrande, utvecklingstörningar och liknande problematik. Dock är det olika från avdelning till avdelning, men där jag befinner mig så är det mest det som gäller och lite till. 

Igår fick jag först och främst träffa min handledare som är hur snäll som helst, fick sedan arbetskläder och en visning runt hela boendet vilket är några hus, det är ett himla stort boende.
Jag fick träffa personal och kunder (patienter, men på detta ställe kallas de för kunder).
Jag fick nämligen prova på att göra det man gör på ett äldreboende och även med personer som mår t.ex. psykiskt dåligt, somatisk problematik, inte kan äta eller gå själv, förflyttningstekniker, omvårdnad och mest få en inblick och information om arbetsplatsen. Det blev även en prommis med min handledare och en kund :) 
Första dagen var mina tider mellan 14:00-21:45.


Dag två
var idag och den påbörjade klockan 07:00 imorse och slutade 16:00 men fick sluta en timma tidigare. Idag har jag även idag fått göra det man gör när man jobbar på ett sånt ställe, alltså göra det personalen gör i princip. Det blev även två promenader med två olika kunder i det kalla vädret. Sedan ville en annan kund åka på en biltur fram och tillbaka till Bomhus och det gjorse vi tillsammans med min handledare :) Föjde även med och kikade på sjukgymnastiken!


Jag kommer inte gå in på detalj vad vi gör eller vad som sker på arbetsplatsen mer än så här, så nu har jag skrivit lite allmänt om mina två första dagar på Fleminggatan.




Imorgon är det en ny dag och nu tänkte jag ladda om batterierna!
Puss / Jossa

1 mars

Halloj.

Jag inledde marsmånad med praktik för fulla muggar, började 14:00 och slutade 21:45 men gick säkert 5-10 min innan :) Mina ben värker för man gått och sått så pass mycket idag :p Och mycket information har det varit men jag skriver nog mer om dagen imorgon då då jag inte har sovmorgon och måste sova nu :)

Godnatt, puss / Jossa


Dagens

Dagens humör: Just nu trött och lite nervös
Dagens klädsel: Har inte bestämt ännu, men kommer troligtvis få arbetskläder på VFUn
Dagens frisyr/smink: Det kommer bli uppsatt i en knut och mascara
Dagens planer: Praktisera från klockan 14.00
Dagens väder: Det snöar massor, jag som trodde våren var på ingång
Dagens vill ha: Min födelsedag ;)
Dagens tråkigaste: Måste vara vädret
Dagens köp: Inget
Dagens bästa: Slappmorgon, skönt :)
Dagens tanke: Om praktiken jag ska på om någon timme, lite nervöst

/ Jossa

Första dagen på VFUn

Godmorgon

Idag står praktik på schemat, första dagen är det. Det känns lite nervöst men jag hoppas det kommer gå bra och att jag ska trivas :) Jag börjar klockan 14.00 så innan dess blir det till att ta det lugnt, göra mig iordning oså.

Vi får se om jag hinner med fler inlägg inann jag åker, annars ses vi när jag kommer hem :)


Puss / Jossa

RSS 2.0