En lugn förmiddag

Eftersom jag inte är så pigg, både sjuk och pollenallergisk, blev det för mig en lugn kväll och en lugn förmiddag idag. Jag känner mig iallafall lite piggare nu än igårkväll så det är ju bra, jag hoppas att jag går mot bättringsvägen. Nu ska jag lämna tvn en stund och cykla iväg för att uträtta ett ärende, det kan ju trots allt vara skönt att komma ut i det härliga vädret för att få lite frisk luft :)

Staden

Måndag och ny vecka är det nu. Idag fick jag besök av lillebror hos pojkvännen en stund innan jag for in till stan i det fina och soliga vädret. Inne i stan hade jag en träff med Hanna, det blev lite shopping och en hel del prat eftersom vi inte träffats på länge så det var trevligt :) Efter att ha cyklat hem igen har jag bara tagit det lugnt och sett missade Big brotheravsnitt.

Bingo

Igår efter att morsdagen firats blev det bingplottospelande för mig och älskling tillsammans med hans mamma och hennes kille. Min och svärmors vanliga tur i detta spel leder till bingo, hon vann tvåhundra kronor och jag en ny bingolott. Inte precis en hög vinst, men det är ju något iallafall. När bingokvällen var slut promenerade vi hem och hade en myskväll.

Morsdag

Idag är det morsdag och därför vill jag skriva här att min mamma är den bästaste mamman i världen. Jag älskar dig till stjärnorna och tillbaka ♥ Vi har haft lite morsdagsfirande tidigare och ska nu fortsätta med grillmiddag tillsammans med familjen.


Haparandabesök till Gävle

Efter kursveckan i Skellefteå var slut hämtade jag och Nadja upp Emil på busstationen som åkt från Haparanda, för att sedan börja färden mot Gävle. Efter den långa bilresan med små raster här och var kom vi tillslut fram till Gävle på natten, innan vi lade oss och sov tog vi oss en pratstund med pappa. 

På morgonden därpå, igår med andra ord, tog vi oss en sovmorgon innan vi for ut på stan för att kika runt och även så visade jag runt de i Gävle för att visa hur jag bor. Avslutningsvis åt vi middag med efterrätt med min pojkvän och familjen vilket var mycket trevligt. Jag och Nadja fick även examenspresent utav mina föräldrar. 

Vid cirka sjutiden lämnade de Gävle för att åka till Stockholm och jag må då säga att det var kul att de kom förbi och jag ser fram emot när de kommer hit på hemvägen från Stockholm :) ♥

Därefter besökte jag och min älskade pojkvän hans mamma med familj innan vi avslutade kvällen med en riktig myskväll ♥

Examen

I fredags tog jag examen efter tvåårs studerande distans via Umeå univdersitet där jag studerat psykiatrisk omvårdnad. Efter dessa två år kan jag nu säga att jag är utbildad innan psykiatrin och hur härligt känns inte det? Jag är väldigt glad att jag klarade dessa två år och jag hade aldrig gjort det utan min underbara vän Nadja. Vi har haft det roligt under studietiden och lärt känna varandra så väl att jag aldrig vill mista en vän som henne :) 


Under kursveckan i Skellefteå hade vi opposition som vi klarade och skönt var det, eftersom jag var så pass nervös att jag höll på att sjunka genom jorden. Vi hade även seminarium av det hälsobefrämjande arbetet och examensavslutning tillsammans sista dagen. 

Nu är jag färdigutbilad! YES, vi klarade det.

Dagen är inne

Examensdag! Berättar mer imorgon om gårdagen och dagen som varit idag.

Pluggning på skolan

Igårkväll blev det en lugn kväll för mig och Nadja på campingen där vi åt middag ute, såg Big brother och bara umgicks hela kvällen. Hur som helst är vi nu på skolan vilket vi varit ett bra tag, vi sitter nu och läser igenom andras arbeten i klassen och skriver diskussionfrågor eftersom vi efter lunchen ska ha examinationsseminarium om det hälsobefrämjande arbetet. Som vanligt är jag jättenervös inför semarium, redovisningar och oppositioner, men det kommer kännas väldigt skönt när det är överstökat. 

Nu måste vi fortsätta med det här, ha en trevlig dag! :)

Opposition del två

En god nyhet är att vi klarade oppositionen i skolan idag vilket var en underbart härlig och lättnad känsla. Efter skoldagens slut besökte vi biblioteket för att låna med lite skolböcker. Vi tog oss sedan en sväng på stan där jag inhandlade en midjehög kjol och ett snyggt armband. För tillfället sitter vi ute i solen och äter middag, därefter blir det plugg.

Skellefteå campus

Idag är andra dagen här i Skellefteå på kursträffen och klockan kvart i tre har vi vår andra del av oppositionen,- jag är väldigt nervös inför det och nervösare lär det ju bli. Hur som helst har vi rast och börjar igen om en kvart.

Första dagen på kursträffen i Skellefteå

Nu är den första dagen på kursträffen överstökad och likaså med första delen av oppositionen om examensarbetet där vi skulle opponera på en annan grupps arbete. Inte nog med att vi var oerhört nervösa inför detta så klarade vi det vilket kändes hur härligt som helst. Imorgon är det dags för andra delen av oppositionen där vi ska vara respondenter - försvara vårat arbete när andra opponerar på det. 

Hur som helst så har jag och Nadja hunnit gjort det vårat rum på campingen mer hemmastadd och har hunnit med att plugga en del. Nu tänkte vi resten av kvällen bara umgås och njuta av att vara pluggfri några timmar. Något mindre roligt är att vi inte får dricka vattnet här på campingen då det finns parasiter i det, så vi får gå ut till en stor box utanför huset och hämta in vatten i en kanna.

Ha en trevlig kväll, för det ska vi ha :)

Mot Skellefteå

Väskorna är packade och frukosten inväntas så lämnar vi Happis och åker vidare till Skellefteå. Både jag och Nadja fick nyss en varsin parfym av hennes mamma, hon är så snäll hon. Nu måste vi ordna allt inför resan.

Sista dagen i Happis

Efter svängen till Rajalla började jag och Nadja packa ihop våra saker inför resan till Skellefteå imorogon. Sedan har vi även åkt hem till Kim för att umgås en stund med några andra innan vi for till ABC med en drös med vänner för att prata lite och äta en kvällis. Kvällen avslutades sedan med att vi stod ute och pratade-/sa hejdå till vännerna. Vi åkte då hem och pluggade litegranna och nu väntas det att nanna kudde så vi är någorlunda pigga inför morgondagen. 

Hur som helst har jag haft det väldigt roligt här i Happis denna gång också. Det är alltid roligt att träffa vännerna, umgås och festa samt att se Happis när det inte är vinter och en massa snö. Tack till er fina vänner för dessa två veckor ♥

Rajalla

Idag har det varit lite plugg för mig och Nadja innan vi for hem till hennes föräldrar där vi blev bjuden på mat. Nu ska vi åka till Rajalla en sväng och vad som händer därefter vet vi inte än.

ABC i Finland

Som tidigare nämnt blev det en sväng till ABC i Finland igår för en kvällis med vännerna, vilket var trevligt :) Väl hemkommen därifrån satte jag och Nadja oss framför datorn för att plugga lite men det avslutades med att vi var för trötta att plugga så vi satt för det mesta bara och skrattade. Hur som helst har vi pluggat här på morgonkvisten också och har nu skickat in vårat sista arbete i denna utbildning. 

Nu tänkte vi hitta på något annat att göra en stund innan vi säkerlien behöver plugga lite mer. Det är ju trots allt snart kursträff i Skellefteå och vi behöver läsa på lite inför oppositionen.

Söndag

Idag blev det en promenad och en frukost vid stranden med Emil innan det blev filmtittande och sedan blev det plugg. Sedan för vi alla ut med bilen och cruisade lite innan vi for hem till Nadjas föräldrar för att prata och bara vara en stund. Nu vet jag inte vad som är tänkt att vi skulle hitta på, troligtvis blir det en sväng till ABC.

Gårdagen

Igår kom Elin hem till Nadja och vi umgicks en stund, trevligt var det. Därefter tog vi oss en promenad runt om och mötte sedan upp Emil för att gå till Rajalla och kika på kläder, dock fick vi inte med oss något hem därifrån. Sedan klippte Elin mitt hår så nu känns det mycket fräschare och friskare. Inte nog med det har jag glömt bort att skriva att jag nämligen blonderat mitt hår under tiden jag varit här. Jag är faktiskt nöjd och trivs med att vara blondin. 

När Nadja väl slutat på jobbet hämtade hon upp mig och vi for till affären för att köpa godis inför kvällen. Vi hälsade även på hennes vänner en snabbis och satt ute i solen innan vi åkte vidare till filmkvällen med godis och vännerna.
Den trevliga kvällen avslutades med ett Big brotheravsnitt för mig och Nadja.

Lördag

Som jag nämnde igår var vi till Seskarö för grillning och kubbspel,- Seskarö var jättefint och mysigt ställe med solnedgång vid stranden. Det kommer att komma upp bilder här sedan på det men jag har då inte tid med det just nu för jag har precis kommit hem till Nadjas lägenhet igen efter att ha varit till solariet och solat - härligt värre och nu inväntar jag Elin som kommer vilken sekund som helst. Vi hade väl tänkt hitta på något skoj, men vad som hände råterstår att se :)

Seskarö

Nu har vi nyss kommit hem efter ett besök i Seskarö där vi grillade och spelade kubb på stranden, vilket var väldigt trevligt. Vi tog därefter en biltur runt om i både Happis och Finland med musiken på hög volym. Nu ska jag och Nadja se ett avsnitt av Big brother och sen sova.

Grillning

Nu är det helg igen och för tillfället är vi vid en strand och grillar. Därefter ska vi spela kubb också och sedan vet jag inte vad som händer. Hur som helst är det nu de sista dagarna i Happis innan jag och Nadja åker till Skellefteå. Efter Skellefteå blir det hemgång till Gävle och till min älskling som jag saknar väldig mycket <3

Partyonsdag

Senast jag skrev var i onsdags och vad vi då gjorde på den kvällen var partyparty vilket som vanligt var roligt :) Torsdagen gick åt till att inte göra så mycket faktiskt, vi hade med andra ord en chilldag vilket såklart gillas ibland också. Hittills idag har jag och Nadja endast pluggat och vi är nu klara för idag, det känns väldigt skönt. Vad vi nu tänkte hitta på vet jag inte ännu men något roligt blir det alltid :)

Pluggningsdags för mig och Nadja

Igårkväll blev det en chillkväll med Big brother, en film och lite cruising i Happis och Finland innan vi avslutandevis gick och lade oss för att orka upp idag till pluggandet. Nyss kom vi hem efter att ha hälsat på Gripen där vi hade praktik senaste gången jag var här i Haparanda. Det vi nu ska göra en att plugga vilket inte känns så pepp, men det måste göras. Vi har nämligen påbörjat en ny kurs nu som heter Hälsobefrämjande arbete i psykiatrisk vård vilket även är den sista kursen vi läser i denna utbildning. Tänk så fort två år kan gå, vi är snart klar med studierna. 



Tisdag

Efter att jag och nadja pluggat klart och skrivit ut papper på bibblan till skolarbetet kom även Markus så åkte vi alla tre till Rajalla en sväng för att kika på kläder. Därefter åkte jag och Nadja till solariet för att sola vilket var hur härligt som helst efter att ha frusit hela dagen. Väl hemma igen blev det som i vanlig ordning till att rasta hundarna. 
Vad för planer vi har för kvällen vet vi inte ännu :)

Gårdagskvällen

Igårkväll när Nadja och Emil for på möte kom Kim hämtade mig så fick jag köra hans bil till bland annat Haparanda hamn och Nikkala. Framsteg när det gäller bilkörning med andra ord, förra månaden vågade jag inte ens sätta mig bakom ratten. Nog för att jag var nervös men det var roligt att köra ändå. När deras möte var slut umgicks vi hemma hos Nadja och kvällen slutade med ett Big brother-avsnitt för mig och Nadja. Det var en trevlig kväll :)

Just nu är det pluggning som gäller för mig och Nadja, det känns inte speciellt lockande just nu men det måste göras ändå. 

Ha en trevlig dag :)

En dag i Luleå

Nu är vi tillbaka i Happis igen efter en dag i Luleå. Efter Nadjas ärende gick vi på stan en stund och med mig hem fick jag en somrig midehög kjol. Vi var även förbi hennes vänner en sväng och hälsade på. Vad som händer nu vet jag inte ännu, vi hade planer på att spela volleyboll men vädret tillåter inte det.

Luleå

Måndag är det idag och helgen har varit både rolig, mysig och trevlig. Just nu befinner jag och Nadja oss i Luleå, vi kom för inte allt för längesedan och det vi ska göra är först och främst att uträtta Nadjas ärende innan vi hittar på något annat att göra.

Festligheter

Igår medan mina vänner jobbade promenerade jag runt i Happis och hälsade även på de på jobbet. När Nadja väl slutat åkte hon, jag och Frida till Rajalla en sväng men hann inte vara där länge alls då det stängde tidigt och vi fick heller ingenting med oss hem. 

På kvällen blev det fest igen och som vanligt var det jätteroligt både på förfesten och på krogen Umpari. Extraroligt var det ju också att jag och Nadja fick vårat hår fixat väldigt snyggt av Kim och Emil.
Idag har vi bara slappat i soffan hela dagen och varit en sväng till affären. Strax ska vi äta tillsammans och sedan blir det filmdags.

Lördag

Hittills idag har jag bara slöat i soffan och tagit igen ännu fler Big brother-avsnitt som jag missat, medans de andra är och jobbar. Jag tänkte faktiskt ta en till promenad med hundarna nu och sedan får vi se vad som händer.
Det är endast tre timmar kvar tills Nadja slutar och då ska vi åka till Rajalla en sväng och sedan börja peppa inför kvällen :)

Gårdagen

Igår var det fredag,- och en trevlig sådan. Nadja jobbade igår så jag började min morgon med att slappa framför Big brother, en stund senare kom Kim på besök och vi lade oss i solstolarna på altanen.

Sedan gick jag en promenad med hundarna en sväng innan jag gick över till Rajalla i Finland för att kika runt lite i affärerna, med mig hem fick jag ett par söta örhängen som ska användas ikväll. Därefter blev jag upphämtad av Kim och Emil för att äventyra lite i Happis, vi åka runt till några olika ställen som de ville visa mig. Vi gick även ner i en bunker och vandrade över en lång bro och stod precis mitt på gränsen mellan Sverige och Finland. 

Mot kvällningen blev det lite basketspelade och äventyra i Finland,- ett trevligt avslut på fredagkvällen :)

Fredag

Som jag skrev senast så var det fest och utgång i Finland i onsdags som gällde, och som alla andra gånger vi festar har vi lika roligt varje gång :) Gårdagen gick åt till att inte göra något alls nästan, vi slappade framför tvn hos Nadja. Det var en mysig och lugn dag. 

Nu tänkte jag se på några missade avsnitt av Big brother och äta frukost.
Ha en trevlig dag!

Onsdag

Morgonen började med en promenad med Nadjas hundar och därefter ett avsnitt av Big brother och bara tog det lugnt. Sedan har vi varit till Rajalla idag igen och till bolaget också. Nu ska jag strax börja göra mig iordning för kvällens bravader.

Examensarbetet inlämnat

Igår blev en pluggdag för mig och Nadja tills vi blev klara med arbetet. Vi skickade nämligen in vårat examensarbete igår så det kändes superhärligt att ha det överstökat. Sedan blev det en promenad för mig fram och tillbaka till solariet för att sola. 
Därefter åkte jag, Nadja och Masa till torneälven för att äta glass och umgås en stund vilket var jättemysigt. På kvällningen blev det bland annat promenad i skogen med Nadja, Kim och Emil där vi också såg en bäver simma runt i vattnet :)

Haparanda

Nu är jag återigen i Haparanda, som ni kanske vet kom jag fram hit vid klockan halv nio på morgonen igår efter att ha rest hela natten. Nadja och Emil hämtade upp mig på busstationen och vi började med att umgås och plugga lite på altanen i solen. Även Elin kom förbi en stund senare mot eftermiddagen och pratade med oss ett tag. Vi tog oss även en sväng till Rajalla, köpcentret, i Finland för att kika runt i affärerna.
Mot kvällningen åkte jag tillsammans med Nadja, Kim och Emil till Kukkolaforsen, väldigt mysigt och fint ställe. Emil visade mig även några gamla kvarnar som fanns där som vi gick in i och kikade i. 
Vi avslutade sedan kvällen på ABC i Finland där vi åt en kvällis och pratade.

Hur som helst känns det jätteroligt att vara tillbaka här igen och träffa vännerna. Inte nog med det är trots allt vintern borta nu och våren är faktiskt kommen till Happis också! ;)

Uppdatering mitt i natten

Nu börjar det märkas att jag kommer längre upp i Norrland för bussen blir mer och mer tom ju längre vi åker. Tillsist lär jag väl sitta ensam innan jag hoppar av i Happis för ng inte är det så många som ska av där inte. Klockan är tjugo över fyra på natten och hittills har jag bara lyckats sova cirka två timmar. Istället roar jag mig med facebook och musik, - smart som jag är upptäckte jag inte att det fanns uttag och internet på bussen förrän halva resan gått. 



På väg mot Haparanda

Just nu befinner jag mig på tapanisbussen från Hudiksvall till Haparanda. Farfar och hans tjej vinkade av mig i Hudik vid kvart över tio så jag har nu åkt i cirka fyra timmar och har lite över sex timmar kvar att åka. Eftersom klockan är mitt i natten ska jag försöka fortsätta mer. Godnatt!

Söndag

Som tidigare skrivits är jag i Iggesund för att hälsa på släkten och även gratta en utav dem. I större del av dagen suttit utomhus där vi grillat och fikat tillsammans. Jag och lillebror var även ut på en promenad i det sköna vädret. För ett tag sedan åkte pappa och lillebror hem till Gävle medan jag stannar kvar här eftersom jag ska bli skjutsad in till Hudiksvall av antingen farfar eller hans tjej. Det är nämligen därifrån bussen kommer åka ifrån och mot Happis klockan 22:25 och kommer sedan fram cirka klockan 08:30 imorgonbitti.

Nu ska jag fortsätta min långa och trevliga pratstund med farfar.

Dagens

Dagens humör: Bra humör, det är ju trots allt snart helg
Dagens klädsel: Leggings, långt linne och en tröja
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Besöka släkten i Iggesund och senare bli skjutsad till Hudiksvall för att därifrån åka med tapanisbussen till Haparanda
Dagens väder: Fint väder,- varmt i solen men lite småkyligt i skuggan
Dagens tråkigaste: Det är en självklarhet, nämligen när jag åkte från min älskling imorse och kommer inte träffa honom på tre veckor
Dagens bästa: Att jag ska åka till Happis igen
Dagens nedräkning: Cirka fem timmar kvar tills min buss åker mot Happis

Iggesund - Hälsingland

För cirka en timma sedan kom vi till Iggsund i Hälsingland. Just nu befinner vi oss hos farfar och hans tjej med ett gäng släktingar. Det gick förvånadsvärt bra att köra bil hit trots att jag hade kramp i både benen och handlederna när vi kom fram. Men det var ju första gången jag körde på motorvägen efter bilolyckan så jag är nöjd att det du gick bra.

Idag väntas resan mot Happis

Nu är söndagen här och idag reser jag till Haparanda, men mer om det senare för först ska jag besöka släktingar i Hälsingland med pappa och lillebror. Som det ser ut nu så ska jag åtminstone köra en bit på vägen dit, det går framåt med bilkörningen nu,- sakta men säkert. Nu är det dags att börja göra mig iordning för dagen och packa i det lilla som är kvar innan jag blir upphämtad av pappa och lillebror här hemma hos pojkvännen.

Soffläge

Efter denna trevliga dag avslutar jag dagen med myskväll tillsammans med älsklingen,- och nu blir det filmdags för oss. Imorgon väntas en resa och kul kommer det bli. Hoppas även ni får en trevlig kväll :)

En trevlig lördag

Det har varit en trevlig dag hemma idag med familjen och gästerna. Inte nog med det har vädret varit härligt också så vi har kunnat sitta utomhus i kortärmat. För en liten stund sedan kom jag och älskling hem igen till honom efter en cykeltur från Bomhus. Vi hade nu tänkt ta en promenad i det sköna vädret, - för tillfället visas det vara tjugo grader på altanen.

Lördagförmiddag

En cykeltur hem till Bomhus och packning inför morgondagen har jag nu gjort. Snart kommer det gäster hit som ska fira lillebror, det blir trevligt :) Vad som händer senare idag vet jag inte ännu, jag ska åtminstone vara med min fina pojkvän som jag kommer sakna när jag åker norrut.

Ha en trevlig dag! :)

Morgoninlägg

Gårdagskvällen med min älskling var jättemysig,- gud så jag älskar honom :) Nu är det lördagsmorgon och jag vaknade nyss efter ha fått en hel natts sömn. Idag är det firande för lillebror som står på schemat.

Dagens arbetspass avklarat

Dagens arbetspass på Gula villan mellan klockan 13-21 är avklarat och bra gick det, snabbt dessutom. Ikväll har jag en myskväll med min älskling och det njuter jag fullt ut av. Jag kommer ju sakna honom när jag åker till Norrland så det bästa sättet är att ha myskväll tillsammans innan avfärd :)

Haparanda

Det som jag i gårdagens berättade att jag idag skulle skriva var nämligen att jag igår bokade en biljett till Haparanda för att åka dit och hälsa på igen, ha kul och avsluta examensarbetet med Nadja. Det ska bli så roligt att återvända dit och jag åker redan på söndag :)

Från den åttonde till den tjugotredje maj kommer jag befinna mig där och då kommer jag tillsammans med Nadja samåka till Skellefteå då det är kursträff med klassen. Den tjugosjunde återvänder jag till Gävle igen.

Som sagt, det kommer bli en rolig resa att återvända till Happis igen och jag ser fram emot den väldigt mycket :) 


Dagens lista

Dagens humör: Bra humör, det är ju trots allt snart helg
Dagens klädsel: Jeans och t-shirt
Dagens frisyr: Håret är uppsatt i en knut och med en fläta i luggen
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Plugga med Nadja, handledning med läraren, uträtta ett ärende, träffa tjejen jag är kontaktperson till och ikväll åka hem till min älskade pojkvän
Dagens väder: Jag har ännu inte varit ute idag, men det ser ut att vara bättre väder idag än igår
Dagens vill ha: Examensarbetet färdigskrivet
Dagens tråkigaste: Ingenting speciellt vad jag kan komma på så här på rak arm
Dagens bästa: Att jag ikväll ska åka hem till älsklingen och en till sak som jag berättar senare eller imorgon :)
Dagens nedräkning: Tre dagar kvar - vad som händer då berättar jag som sagt senare eller imorgon

Godmorgon

På kvällen igår blev det inte mycket gjort, jag drack lite smoothie med pappa och sedan såg jag Big brother på tv. Nu är det morgon igen och därmed dags för plugg med Nadja :)

Efter firandet av lillebror

Efter att ha firat lillebror på hans födelsedag med familjen och mormor där vi tillsammans åt middag, efterrätt och även presentöppning begav jag mig på en promenad med Linnea. När jag kom hem åkte jag och pappa till affären för att handla lite, och den som körde bilen dit och hem var jag. Det är framsteg för mig att jag körde, trots att jag kör sakta och har hjärtat uppe i halsgropen hela tiden - det är jobbigt att köra just för att jag var med i bilolyckan för några månader sedan som gjort att jag inte vågar köra. 

Vad jag nu tänkt hitta på vet jag inte, det återstår väl att se. Faktiskt tror jag inte mycket mer kommer att hända ikväll :)

Grattis på födelsedagen



Grattis till min lillebror som idag fyller sjutton hela år - hurrahurrahurra!
Endast ett år återstår till du fyller arton år och blir myndig, tänka sig vad tiden går snabbt. Nu hoppas vi på att din födelsedag blir kanon och att du blir nöjd med allting - jag älskar dig ♥

Solning och BB-tittande

Morgonen började med en cykeltur till stan i det kyliga och blåsiga vädret för att sola vilket var oerhört skönt. Det har varit lite glest med solning på senaste veckorna så nu var det dags att ta tag i det ordentligt igen. Väl hemma blev det en trevlig pratstund på Adobe connect med Nadja och Kim, - Happisborna! :)

Nu ser jag på avsnittet av Big brother från gårdagen. Veckans tema är himmel och helvete - veckan inleds med himelriket och hittills är det ganska roligt. Det är kul när dem har olika temaveckor så det händer något, exempelvis sjukhustemat för några veckor sedan var ganska roligt. 

Nu ska jag fortsätta se BB.

En trevlig pratstund med Linnea

På kvällkvisten har jag träffat Linnea vilket var ytterst trevligt. Det var längesedan vi umgicks så det blev en hel del prat för oss som vi behövde ta igen. Det får göras om snart igen tycker jag :) 
Nu är jag hemma igen och tänkte inte göra mycket mer än att se tv och läsa lite bloggar.

Godnatt på er!

Fyraårskalas

För en stund sedan kom jag hem till Bomhus och hela familjen är nu hemma tillsammans. Tidigare var vi allihopa på fyraårskalas hos kusinen som fyller år idag. Hon är så söt den lilla tösabiten.

I skrivandets stund lyssnar jag på musik och läser lite bloggar, vad som händer sen vet jag inte ännu. Det återstår att se med andra ord :) 



Dagens lista

Dagens humör: På ett bra humör, dock lite smått seg och trött
Dagens klädsel: Jeans och t-shirt
Dagens frisyr: Håret är uppsatt i en hästsvans och är lite vågigt
Dagens smink: Foundation, puder, mascara och lite svagt med kajal
Dagens planer: Gratta min kusin som idag fyller fyra år och sedan åka hem till Bomhus för att sova där, vad mer som händer vet jag inte ännu
Dagens väder: Det har tidigare regnat och är nu kyligt för att vara majmånad
Dagens vill ha: Massvis med pengar och nya sommarkläder
Dagens tråkigaste: Vädret helt klart
Dagens bästa: Min och pojkvännen gosiga kattunge Silver 
Dagens nedräkning: En dag kvar till min lillebror fyller år.

Godnatt

Kvällen har varit lugn och inget speciellt har hänt. Både jag och min pojkvän har varit lite småsega så vi har mest hållt oss inomhus så här på kvällskvisten förutom då när vi promenerade till hans mamma med våran kattunge Silver för att hon skulle få springa av sig med hennes syrra. Nu är det strax natter för min del, imorgon är en ny dag som kommer börja med plugg. 



Måndagen

Idag har inte mycket hänt faktiskt, det har varit en hel del plugg som jag skrev tidigare. Sedan har jag bara tagit det lugnt och tog även med mig pojkvännen till stan för att leta present. När vi var klara cyklade vi tillbaka hem igen och det var då middagsdags. Nu har jag precis sett gårdagens big brother-avsnitt som jag missade. Den som fick lämna var Sonia, dock tyckte jag Madde skulle åkt så jag hoppas hon får lämna nästa vecka. 



Pluggmåndag

Nu är det en ny vecka och måndagmorgonen har gått åt till plugget där jag och Nadja skrivit på examensarbetet. Som vanligt är måndagarna lite småsega men det har gått relativt bra hittills, nu tog vi oss en paus från pluggeriet en stund för att vila huvudet. Om en halvtimma kör vi igång igen!

Bingolottospelande utan vinst

Bingolottospelandet var trevligt men slutade dessvärre utan vinst för oss alla förutom för svärmor som vann en ny lott. Nu ska jag och älskling promenera hem med Silver. Hoppas er kväll varit trevlig.

Söndag och snart vankas det bingolotto

Imorse efter att jag somnat hann jag inte sova så många timmar - ungefär fyra timmar. Min pojkvän kom då hem till mig och överraskade, det var myspys. Vi cyklade efter en stund hem till honom där vi tog det lugnt bara med tanke på att jag är väldigt trött idag.
Vi har sedan varit till hans mamma med familj en stund och dit tog jag med mig fina vitsippor. Snart ska vi promenera tillbaka dit för lite bingolottospelande så här på söndagskvällen. Det blir trevligt och jag hoppas på att även denna gång vinna tvåhundra kronor :)



Händelsen från jobbarnatten

Inatt som jag nämnt jobbade jag och det var på ett äldreboende för personer med demens. Det var nytt för mig då jag knappt har erfarenheter av just demens.
Hur som helst gick natten bra trots en jobbig början då en person som bodde på detta boende gick bort precis innan mitt arbetspass började. Jag fick tillsammans med en annan personal göra denna person redo inför att Fonus skulle hämta personen dagen därpå, idag vill säga.
Det var första gången jag både såg och hjälpte en avliden person så det var relativt jobbigt. Vi fick hjälpa denna person med att bland annat byta sängkläder, byta till hennes favoritklädsel, sminka och kamma hennes hår medan det stod två tända ljus på bordet. Personen hade fortfarande lite kroppsvärme kvar när vi började hjälpa henne men i slutändan var denne kall, stel och det började dofta en annorlunda lukt. Även fingrarna blev blåaktiga och huden började ljusna. Jag är glad för att personen fick en fridfull död och hoppas personen har det bra där denne är nu.



Hemma från arbetspasset

För en stund sedan är jag hemkommen i Bomhus efter jobbarnatten, jag slutar egentligen klockan 07:15 men hade turen på min sida att sluta cirka 40 minuter tidigare. Nu blir det natter för mig, det vill säga att jag nu ska få sova

Godnatt.

Nattjobb

Jobbarnatten håller igång ännu och det är cirka tre timmar och fyrtio minuter tills passet är över. Min trötthet kommer och går i skov men det vore inte helt fel att få sig lite sömn så jag hoppas på att dessa timmar kommer gå relativt snabbt.

Första inlägget i majmånad

Nu är det majmånad och det har det varit i hela en och en halvtimme. Som tidigare skrivits jobbar jag natt denna natt och är just nu mitt uppe i jobbarnatten. Dock är det väldigt lugnt för tillfället, men tidigare har det varit något att göra hela tiden. Det hände även en hemsk händelse tidigare, vid den tidpunkten jag började mitt pass. Men mer om det imorgon. Nu är det hela fem timmar och fyrtiofem minuter som kvarstår tills jag slutar och ska cykla hem för att sova. Det ska bli väldans skönt att få göra det då jag redan nu är trött. Nu har jag gjort en nattuppdatering och ska återgå till arbetet.

RSS 2.0