Mobilblogg

Idag har jag inte haft ork att sitta vid datorn eller blogga. Jag har istället umgåtts med pojkvännen och slappat och inte gjort något alls nästan då jag behövde vila mycket för att orka nattpasset jag ska göra ikväll på sommarjobbet. Jag börjar kl 21.00 och jobbar till 07.00 imorgon. Vi får se om jag hinner med fler mobilbloggar. Kram och godnatt på er!:)

Jobbardag + Första utomhusdoppet för i år

Jobbdag nummer två är nu klar, eller jag började 07:30 imorse och jobbade tills 16:00. Nu har jag gjort mina två intrdouktionsdagarbåda verksamheterna Gula villan och Väpnargatan 50 (V50). Nu vet jag någorlunda bra om dessa två ställen som är i princips likadana och som samarbetar med varandra, plus att jag träffat de personer som bor där på boendet.

Hädanefter i sommar blir det endast nattpass, typ bara tiotimmarspass. Visst blir det svårt att vända på dygnet imorgon då jag börjar 21.00 imorognkväll. Men det ska nog gå på någe vis, imorgon går jag alltså introduktion natt eftersom jag måste se hur de arbetar om nätterna osv.




Vad har mer hänt idag då? - Jo, jag och älsklingen samt en vän till honom åkte till Strömsbro för att bada i ute där. FÖRSTA utomhusbadet för i år, den kom lite sent men det var både uppfriskande och skönt att ta sig ett dopp.


Nu blir det snart film med Daniel efter att ha promenixat litegrann. Hoppas ni haft en bra dag :)

Eftermiddag-/kväll

Runt eftermiddag tog jag bilen för att köra hem till pojkvännen min, vi åkte sedan iväg för att köpa en glass i det fina vädret, superhärligt. Därefter åkte vi till Daniels mormor för att hälsa på, det var ju trots allt bra längesen vi träffades, vi blev kvar där över en fika och en pratstund innan vi åkte hem igen :)

Väl hemma har det bara blivit tvtittande och snart hade jag tänkt mig att sova, imorgon väntas en dag på sommarjobbet igen, skriver här när jag kommit hemifrån det.

Kram & godnatt.


1:a dagen på sommarjobbet avklarat & en T-R-A-F-I-K-O-L-Y-C-K-A

Jajamensan, första sommarjobbsdagen är nu avklarat och det gick fint. Idag och imorgon är det introduktion på ställena jag ska vara på, vilket är Väpnargatan 50 och Gula villan, olika byggnader men jag tror det är ett samarbete och är väldigt nära varandra.

De båda verksamheterna är gruppboenden för människor med någon slags psykisk funktionsnedsättning och framförallt är det psykosproblematik. Spännande och intressant är det samt bra för min utbildning, erfarenheter att ta vara vid både på CV´t och i utbildningen.

_______________________________________________

Trafikolyckan!

Inte nog med att det var första dagen och allt var nytt och det var mycket information att ta in, plus nervositetet var på en lagom nivå. Jag och en kvinna som jobbar på boendet var på väg tillbaka till boendet efter att ha gjort ett ärende och därmed såg en trafikolycka nästan mitt framför ögongen på oss.

En bil saktade ned litegrann för att svänga vänster (dock är jag inte säker på om han blinkade eller om han gjorde det försent), för en kvinna som kom bakom måste ha varit lite ouppmärksam och körde i lite för hög hastighet då hon körde på bilen framför bakifrån.

Jag hörde och såg smällen när bilen krockade in i den andre bilen samt en massa rök och en hel del glas-/och massa annnat flög i massa bitar. Jag och kvinnan som jobbar på boendet såg att mannen i bilen framför som blev påkrockad kom ut ifrån bilen och såg ut att må hyffsat bra ut förutom att han var så chockad att han skakade och skrek.
Men i bilen som körde in i den andre bilen var det ingen som rörde sig ur fläcken så vi sprang fram till bilen för att se så kvinnan mådde bra, och ja visst gjorde hon det förutom att hon var i ett ordentligt chocktillstånd så hon inte varken visste ut eller in. Vi kollade så hon inte behövde ambulans snabbt som sjutton och att det var i ett OK-tillstånd. Hon ville själv ringa 112 och det gjorde hon fast jag sa att vi skulle ringa åt henne.

Kvinnan klev efter en stund ur bilen och höll sig om sin g-r-a-v-i-d-a mage, hon var nämligen i 7:e månaden och jag hoppas av hela mitt hjärta att inget hände den lille rackaren därinne i magen. Vi gick sedan tillsammans av vägen och tittade till mannen i bilen framför, han var skakig ännu och lyfte ut sin bebisflicka som satt i baksätet som var högst ett år.
Jag själv var så pass nära att börja gråta när den ene var gravid och på sluttampen i graviditeten plus att den andra hade en ettårigt barn.

Tur att jag nyss läst intenssivutbildning för körkort och kan den där himla körkortsboken utantill i princip, haha. Jag försökte prata med de inblandade att jag ville komma åt deras varningstriangel för att varna andra i trafiken då vi de krockade bilarna stoppade trafiken en hel del. Han som blev påkörd bakifrån kunde inte få upp bakluckan där triangeln låg och tjejen som körde på bilen var i sånt chocktillstånd så hon inte kunde finna triangeln i bilen så jag bad henne då att sätta på varningsblinkers åtminstone.

Jag sa till kvinnan som jobbar på boendet att vi har som skyldighet att stanna och invänta polis-/ambulans då vi sett olyckan oså, dock jobbade vi ju så hon sa att vi inte hade den tiden att stanna för vi var där ett bra tag.

Jag hoppas iallafall av hela mitt hjärta att allt blev bra med både kvinnan och barnet i hennes magen samt mannen och hans lilla bebis. Sen om bilarna blev till en viss del förstörd är skitsamma, bara människorna som var inblandad kommer undan med lindriga eller inga skador alls.

Helgen är över och sommarjobbet startar imorgon

Då var denna helg över då, synd vill jag säga för det har varit full av mysigheter med pojkvännen, bilkörning, midsommarfirande och så vidare.
Idag har jag hunnit med en sväng på staden där jag tillsammans med flickan jag är kontaktperson åt kikat runt på alla olika affärer samt ätit middaggallerian nians restauranger.
Därefter hämtade jag pojkvännen min, min älskade ängel, för köra till Mårdäng där hans pappa bor för att hälsa på, när vi åkte in till stan igen åkte Daniels lillebror med in för första gången när jag körde bilen själv.

kvällkvisten blev det lite bilåkning i sin vanliga ordning då, jag och min fina pojkvän åkte runt litegrann samt var hem till mig i Bomhus på en liten kvällsfika och bowlingspel på Wii.

Nu: Snabbdusch, imorgon är det första dagen på sommarjobbet så jag skriver igen när jag kommit hem därifrån :) G-o-d-n-a-t-t.

80 days

Dagarna rinner förbi, 80 dagar kvar till Kretaresan.


Today

Dagens humör: Hittills har jag varit nyvaken och trött, men att kolla ut genom fönstret och se att solen skiner ger mig ett leende
Dagens klädsel: Jag har ännu inte bytt om, men då det är sommarfint väder blir det troligtvis shorts och t-shirt-/linne
Dagens frisyr: Lite lockigt hår uppsatt i en knut
Dagens smink: Det har jag inte hller hunnit med, men ska snart dra på lite mascara
Dagens planer: Staden för att träffa flickan jag är kontaktperson åt, sen köra lite bil kanske ;)
Dagens väder: Sommar, u-n-d-e-r-b-ar-t
Dagens vill ha: Massa shoppingpåsar med mig hem från stan, haha
Dagens tråkigaste: Ingenting speciellt hittills
Dagens köp: Ingenting hittills
Dagens bästa: D-a-n-i-e-l, jag älskar han så!
Dagens tanke: Jag vaknade för inte allt för längesedan, så mycket har man inte hunnit tänka, haha

Kväller igen

Vad har hänt idag? - Jo, jag har varit med min fine pojkvän hela dagen. Vi följde med mamma och pappa till Ica maxi för att hjälpa till lite med storhandlingen, efter det har det blivit; promenad, tv-tittande, jag tog en eftermiddagsvila, besökt både pojkvännens kompis och hans mamma osv. Fint väder har vi då haft på midsommardagen idag, härligt som få :)

Nu är det kväller igen, dagarna går fort. Vi tänkte se film-/er och ha en slappkväll. Så ni får ha det så bra :) Kram-godnatt.


Midsommardagen idag!

Då var midsommarafton över, det blev lite trevligt folk här som jag sa igår plus att vi gick vidare till en fest på Sörby. Kvällen var trevlig och jag är glad över det såklart :) Trevligt midsommaraftons-slut, hehe!

Vad jag ska göra idag på midsommardagen med fint väder ute vet jag inte. Något trevligt blir det åtminstone. Nu tänkte jag läsa lite på Bloglovin eftersom jag knappt hunnit med det på senaste tid, igår när jag gick in en snabbis hade jag över 800 nya inlägg, haha ganska mycket vill säga.


Nej men jag tänkte bara göra ett litet morgoninlägg, hoppas ni hade det trevligt igår lika som mig. Ha en bra dag!

Midsommaraftonskväll

Midsommarafton är det som sagt idag, och vad har jag hunnit göra då? - Jo jag har tillsammans med familjen, pojkvännen och mormor varit i Boulognern för att kika på midsommarfirandet samt fikat och slappnat av i det gröna gräset. Som tur var har vi haft fint väder idag, fram till nu då såklart för det regnar för tillfället, - mindre roligt.

Midsommaraftonskvällen spenderas med lite folk hemma hos pojkvännen min, Kajsa är om en stund på ingång hit också så det blir trevligt. Men jag har fortfarande känslan av att jag vill ut och köra bil, haha. Jag som har kört hemskt mycket både igår (i princip hela dagen haha), och idag. R-o-l-i-g-t med körkort :) (Y).


Nu ska jag umgås med pojkvännen min och invänta lite vänner! :) Ni har väl iallafall inte tid att läsa bloggar nu så här på midsommaraftonskvällen! ;)
- Ha en trevlig kväll nu! :)


M-i-d-s-o-m-m-a-r

Glad midsommar på er allihopa. Hoppas er dag blir trevlig och kvällen detsamma. Jag ska strax tillsammans med pojkvännen hoppa in i bilen och åka mot Bomhus för att hämta upp familjen, hur härligt är det inte med körkort alltså? :D

Ha en bra midsommar !

K-ö-r-k-o-r-t

  

Imorse klockan åtta skulle man senast vara på vägverket i Gävle för att fotas och skriva på papper. Därefter fick vi alla som var där gå in i ett rum med massa datorer där vi skrev teoroprovet för körtkort.  Jag kallar det kunskap och tur men ni får kalla det vad ni vill men jag klarade iallafall provet och fick godkänt på första delen av vägen till körkortet. Hur härligt kändes inte det då? - Jo, helt underbart.

Bilderna ovanför är knäppta precis innan vi klockan åtta imorse och nervositeten var på hög nivå vid den tidpunkten. Jag fick som en kick, en glädjekick av att jag fick godkänt och tänkte nu jävlar måste jag fixa uppkörningen så har jag körtkortet i eftermiddag.

Sagt och gjort, jag klarade även uppkörningen. Det gick hur bra som helst trots min enorma nervositet som ledde till skakningar, stress osv. Men jag klarade uppkörningen galant och jag är superglad för det.

 

Bilderna ovanför är knäppta precis innan min dubbel-körlektion jag hade innan uppkörnignen. Gudarnas vad det pirrade i kroppen på mig. Nervös var bara förnamnet, ett tag trodde jag faktiskt att jag behövde kräkas, haha.

Efter uppkörningen blev det till att lämna Sandviken med ett leedende på läpparna och åka in till Gävle för att berätta för nära och kära att jag klarade körkortsproven.

För att fira det så tog jag mig en bilrunda själv med radion påslagen till A-berg för att hämta pojkvännen (utan att han visste att jag tagit körtkort, jag sa när jag ringde att pappa skulle köra och jag följa med). Vi åkte tillbaka hem till mig där jag, pojkvännen, familjen och mormor fikade och jag fick present :D Jippi, ä-n-t-l-i-g-e-n uppnåt målet, nu har jag körtkortet !



Hemma igen efter en dag borta

Då var man hemma igen, eller det har jag varit en stund. Jag har nämligen varit borta hela dagen lång så jag har inte kunnat skriva något här. Nu tänkte jag bege mig mot sängen för att läsa bloggar och surfa runt innan läggdags.



Det blir lite dålig uppdatering ibland när man är upptagen om dagarna nu när det är sommar, men det blir nog bättre med uppdateringar med tiden ska ni se. Nu blir det som sagt sängläge, hoppas ni haft en trevlig dag.

G o d n a t t

Tänkte lägga in lite bilder från när jag och pappa övningskörde till Bönan och Engelstofta men det går inte att lägga in bilder nu så det får bli imorgon om jag hinner, kommer vara borta i stort sett hela dagen imorgon.


Nu tänkte jag sova eftersom jag ska upp så pass tidigt imorgon, så godnatt på er, puss :)

Riskettan - Ett måste innan körkortet

Jajamensan, riskettan är klar och tog tre timmar. Inte var det roligt heller men nu är det klart så hurra för det. Men det var roligt att träffa Elin och Fiona där, mina intensivutbildningsvänner som är riktigt goa tjejer. Ett måste är att träffas inom en snar framtid och göra något roligt :)

Efter riskettan var klar hämtade pappa mig och jag övningskörde runt lite i Sandviken och sedan tillbaka till Gävle där jag körde lite mer innan vi for hemåt. Den här dagen gick snabbt och är redan slut, snart iallafall. Nu ska jag ner och äta kvällis, skriver mer sen :)


Tisdag och riskettan!

Då var det tisdag och idag är det riskettantrafikskolan som står på schemat. Den börjar tre och håller på i tre timmar, smått segt tror jag att det blir. Efteråt ska jag och pappa försöka hinna med lite övningskörning, men vi får se om vi hinner med det.

Idag verkar vädret iallafall vara superfint, härligt härligt. Hoppas det håller i sig hela dagen bara. Nej men nu måste jag kika när bussarna till Sandviken (trafikskolan) går.

Ha en bra dag!

Tennisspelande igen !!

För tredje kvällen i rad har vi nu spelat tennis jag och min pojkvän med och utan sällskap. Det går iallafall bättre och bättre för min del, äntligen. Jag har inte så mycket skills i tennis men det kommer nog det också, haha.
- Förhoppningsvis iallafall ;)

Jag tycker det är rätt härligt att på sommarkvällarna spela tennis, man varken fryser eller har tråkigt. Eller visst blir det uttråkat efter några timmar, haha.





Snart blir det filmtime för mig och min käre pojkvän, godnatt på er :)

Dagens lista

Dagens humör: Good good, dock lite nervös i förmiddags men det gick ganska snabbt över :)
Dagens klädsel: Först leggings, lång linne och en tunn trekvartströja över, sedan bytte jag till t-shirt och shorts och tillsist träningskläder när jag spelade tennis, haha alltså tre ombyten idag
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Mascara
Dagens planer: Möte ang. sommarjobb, introduktion om förflyttningsteknik inför sommarjobbet, tennisspelande och ha en lugn kväll med Daniel :)
Dagens väder: Skönt väder faktiskt, speciellt i solen såklart
Dagens vill ha: Tusenhundramiljarderbriljnonermijloneretthundra, nejdå men jag menade alltså pengar såklart ;)
Dagens tråkigaste: Att vakna av att mobilen ringer, skönare att vakna av sig själv
Dagens köp: Ingenting
Dagens bästa: Att allt med sommarjobbet är klart
Dagens tanke: Huller och buller om allt och inget

Min dag hittills

Dåligt med skrivande nu hörni, jag bättrar mig när jag får tid över. På senaste tid har det varit så mycket att göra såsom intensivutbildning för körtkortet, sommarjobbsmöten, ta det lugnt och ha en härlig sommarlovsledighet med pojkvännen, vara en bra kontaktperson, övningsköra, ja bland annat allt det där :)

Igår blev det minsann tennisspelande med pojkvännen, hans bror och även en vän. Vi körde dubbeltennis och jag kan då påstå att jag är säämst på tennis. Haha, men det är rätt roligt att spela ändå. Eftersom vi spelade bra länge, några timmar sådär, så hann vi inte göra så mycket mer igårkväll.

Idag har dagen gått åt till att först vara på möte angående sommarjobbet jag fått som började halv elva. Därefter började introduktion om förflyttningsteknik som höll på till klockan fyra. Vi fick lite föreläsning, prova olika maskiner som lyfter upp en från sängen samt lyft, drag, vända och resa upp en patient från tex sängen. Det var väl rätt så okej utbildning tyckte jag, så tråkigt hade man inte iallafall. Men visst hade jag hellre suttit i solen istället för att vara i en källare i fyra timmar ;)

Nu blir det middag!

Min dag igår :)

Igår blev det inte mycket datorsittande eller bloggande då jsg och älskling varit borta hela dagen. Efter att jag övningskört med pappa och kommit tillbaka hem till Danne så cyklade vi till hans pappa i Mårdäng för att hälsa på och även gratta Dannes pappas tjej. Vi blev bjudna på både grillat till middag och fika och en suupervarm härlig sommardag. Det var varmare där då det inte blåste lika mycket som i stan, där var det vindstilla.
Vi satt i solen, pratade och sådär,  jag satt och tittade på Danne och hans lillebror som höll på att dryga med varandra, haha nejdå.

Jag, älskling och hans lillebror gick en promenad till Mårdängsjön också, finfint. Vi fick skjuts hem när det började närma sig kvällningen då det började bli lite kyligare i luften och vi hade inte någon tröja att sätta på oss. Eller snarare vi fick skjuts till Willys då vi tänkte handla, så cyklade vi därifrån sen.

Efter att vi packat upp lite matvaror promenerade vi två och Dannes vän till tennisplan för att spela lite, det gick ju sådär, haha jag måste öva mer på tennisspelandet tror jag ;)
En film fick det också bli på kvällen, dock var jag så trött efter halva och den var inte så superbra så vi stängde ner allt och såg tv och sov istället.

Ha en trevlig söndag!

Övningskörning

Jajamensan. här på förmiddagstiden har jag tagit mig en sväng med bilen med pappa, vi körde lite stadstrafik och ut till bönan och engelstofta. Det gick bra och jag tyker det är rooligt att köra bil, haha. Nu är jag tillbaka hemma hos Daniel igen, vet dock inte vad dom händer men jag tror vi ska gå en långpromenad :)

Ha en bra dag!

Är hemma hos favoriten nu

Efter en träff med tjejen jag är kontaktperson åt, grillning, kortspel, övningskörning är jag äntligen hos älsklingen min. Fast det har jag ju varit ett tag men inte så länge, vi ska nu gå iväg till Time och därefter hem till hans mamma och sen vet jag inte vad som kommer att hända för oss ikväll :) En lugn kväll med favoriten min, bättre än så blir det ju inte! :)

J-a-g ä-l-s-k-a-r m-i-n D-a-n-i-e-l


Jag med små runda solglasögon



Min pojkvän skulle ta ett snyggt kort på mig med dessa minismåa runda solglasögonen men utan att jag visste (men kom på det ganska snabbt) filmade han istället. Haha, inte världens snyggaste precis! Och den är från förra helgen förresten :)

Dags för lite teoripluggande

   
Bilder tagna under en uttråkad stund i väntan på bussen till trafikskolan för några dagar sedan.


Ja nu hade jag tänkt att sätta mig en stund med teoriböckerna och kika igenom lite, efter det blir det till att träffa tjejen jag är kontaktperson åt. Mot kvällningen ska jag hem till min käre pojkvän, vilket ska bli underbart. Vad vi ska hitta på är oklart ännu men det lär visa sig senare. Skönt ska det bli iallafall och komma till han över helgen, bara vara där och vara i hans närhet är guld! :)

Bella&Tyra show

Godmorgon på er.
Klockan är bara runt halv tio-tiden men jag är redan vaken och har börjat se ett avsnitt av Bella&Tyra show då jag missat några styckna.
Jag är faktiskt ganska långt efter, jag håller på att se avsnitt 13 och det sista avsnitten av hela deras show är 15, inte tror jag att jag ska kolla på alla nu på morgonen. Kanske lite teoriplugg för körtkort istället? - Kan ju behövas!





Update: Det fick bli avsnitt 14 också! ;)

Nittio dagar återstår

Från och med idag är det endast 90 dagar kvar till Kreta med Linnea :) Tiden bara rullar på hur fort som helst ibland, det känns inte som det var längesedan alls det var cirka 150 dagar kvar. Ohyes, nittio dagar vettu ;)


Dag 9 - Intensivutbildning

Då var det sista dagenintensiven idag, eftersom det är stängt imorgon på trafikskolan. Skönt att ha utbildningen avklarad eftersom det är ett steg närmare körkortet. Det roligaste med intensivutbildning var halkkörningen och att jag lärde känna Elin och Fiona, två supertrevliga tjejer. Utbildningen hade inte varit lika rolig om jag inte lärt känna de där :)

Idag blev det en massa teoriplugg, jag har klarat alla tester på datorn också vilket känns skönt. Dessa tester är upplagt som teoriprovet om ni funderade över det.
lunchen åt jag, Elin och Fiona på en uteservering tillsammans och pratade en massa innan vi gick tillbaka till trafikskolan för att fortsätta med pluggandet.

När vi senteftermiddagen blev klar med allt och skulle avsluta dagen var vi en stund hemma hos Fiona innan vi alla tre tog bussen till Gävle. De bor inte i Gävle men skulle hälsa på en vän, så det var trevligt att få buss-sällskap :)


kvällskvisten träffade jag äntligen min älskling, åh så jag saknat honom om dagarna när jag varit borta dessa två veckor. Det blev mys, bowlingspelande på Wii och kvällsfika innan det var dags för honom att röra sig hemåt. Nu ikväll blir det superlugnt för mig, jag ser en film som går på sexan just nu och tänka kika in på bloglovin.

Sovdags snart

Ja då var det dags igen för att sova. Man hinner knappt hem innan det blir läggdags, men snart blir det ju ändring på det då intensivkursen snart är klar. Självklart blir det mer bloggning också då.

Nu ligger jag i sängen och läser bloggar, har ju inte hunnit gjort det på ett tag så jag har supermånga nya inlägg från massa olika bloggar på bloglovin att läsa :) Jag såg nyss Family guy också men det tog precis slut.

Så nu säger jag godnatt till er, sov gott och godnatt :)

Dag 8 - Intensivutbildning

Onsdag onsdag, ja mitten på veckan är nu över så det börjar då dra ihop sig för helg. Vilket är underbart skönt tycker jag. Idag har det bara varit teoripluggande för min del på körskolan. Jag och mina två supertrevliga trafikskolekompisar Elin och Fiona satt ute på en gräsplätt i solen och pluggade teorin. Lunchen spenderades i som i vanlig ordning hemma hos Fiona eftersom hon bor två hus ifrån trafikskolan, haha. Vi käkade och spelade ett spel, haha :) Sedan var det dags att vandra tillbaka till trafikskolan för att fortsätta med pluggandet.

Skönt att dagen är över, jag är trött och vill bara ha sommarledigt just nu. Inte kunde jag tänka mig att intensiven skulle bli så pass jobbig men snart är den över.

Bilder från första dagen på intensivutbildningen

   
 

Dag 7 - Intensivutbildning; halkkörning

Då var tisdagens intensivutbildningen över. Idag var det halkkörning i Falun på schemat. Jag och tre andra tjejer delade bil med en lärare från trafikskolan. Jag fick börja köra och körde från Sandviken till Hofors där jag bytte med en annan tjej då det var hennes tur att köra och hon körde då enda till Falun. På halkkörningen började vi bland annat med att åka uppochned i en bil och "krocka" i en maskin som föreställde en bil.

När vi åkte bilen som skulle åka uppochnedfastnade den när vi hängde uppochned och bilen gick inte att vrida tillbaka vilket efter ett tag blev läskigt och huvudet bultade. En tjej blev panikslagen då hon för någon månad sedan var med om en trafikolycka med hade turen med sig att hon överlevde, men tillslut fick de igång det så bilen gick att vända tillbaka. Tur :)

Därefter fick vi alla fyra tjejer en varsin söt röd Opel som vi körde med på själva halkkörningen. Vi provade allt från att åka i halka i en S-sväng och panikbromsningar på olika underlag och hastigheter osv. Det var jätteroligt och gick bra för oss alla så vi åkte därifrån med ett leendeläpparna. Självklart körde de två tjejerna tillbaka till Sandviken som inte fick köra från Sandviken där trafikskolan ligger till Falun, så alla fick köra.

Halkbanan var superrolig och jag vill göra den fler gånger, vilket de andra tjejerna ville också. Jag som var så nervös innan den här dagen, det hade jag ju inte behövt med tanke på hur roligt vi hade det på banan :)


Dag 7 - Intensivutbildning; morgoninlägg

Godmorgon, de flesta av er sover nog kan jag gissa men jag är uppe och ska åka med bussen kl. 07:20 härifrån till Sandviken för att göra mig redo inför halkbanan som är idag ;) Känns ganska nervöst vill jag säga men jag hoppas det kommer gå bra och att jag inte misslyckas, det skulle inte vara speciellt roligt :P

Nu ska jag ner och käka frukost, men ha en trevlig dag så hörs vi mer ikväll :)


Dag 6 - Intensivutbildning

Då var det måndag igen, början på en ny vecka. Eller ja nu är ju måndagen slut iochförsig. Jag har som i vanlig ordning befunnit mig på trafikskolan idag och har haft både körlektioner och massa teoriplugg, vilket gått bra så det är härligt.
Jag fick även mina tider för teoriprovet samt uppkörningen idag, vilket känns nervöst. Men jag ska göra mitt bästa för att klara båda proven så jag får mitt efterlängtade körtkort :)

kvällskvisten efter att jag kommit hem från intensiven så har jag tillsammans med kusinen som är här på brsök och familjen hälsat på grannen och fikat rabarberpaj. Nu är klockan nio strax och jag tänker släcka ner och säga godnatt för mig för idag, jag är trött och ska ladda inför morgondagens händelser. Det är nämligen halkkörningen imorgon, lite smånervöst :)

G-o-d-n-a-t-t

Helgen är nu över

Ja nu var helgen över, tråkigt nog men sant. Jag har iallafall haft en supermysig och bra helg med världens bästa Daniel. Tråkigt att helgerna bara rusar förbi, längtar redan till nästa helg så ska den bli minst lika bra som denna helg med världbästa Danne :) L-O-V-E.
Men innan dess väntas en veckas intensivutbildning, jag har ju som sagt gjort halva utbildningen och imorgon börjar den andra halvan. Så det blir lika dåligt med uppdateringar denna vecka som det var förra. Men efter den veckans slut så blir det mer såklart.

Idag har jag faktiskt inte hunnit sitta vid datorn, eller blogga för den delen då jag varit med Danne först och främst, sedan övningskört en del med pappa och därefter träffat tjejen jag är kontaktperson åt. Trevligt trevligt :)

Men nu blir det bloggläsning, tvtittande och inte göra något ansträngade. Jag tänkte faktiskt sova tidigt ikväll också för att orka upp imorgon till intensiven. Så godnatt på er :)

Summer´s blood



Denna film såg jag med Danne igårkväll. Den är från 2009 så den är inte allt för gammal. Jag tyckte filmen var lite konstig, haha. Nej men den var absolut inte den bästa man sett, den var lite annorlunda och sådär-film.


Betyg: 2/5 stjärnor

Hemma igen!

Hejhallå. Jag kom nyss innan för dörren, jag och Danne var ju som jag skrev i tidigare inlägg hos hans pappa och hans tjej på besök. Trots regnet så blev det grillat till middag. Danne och hans pappa högg ved ute i regnet också, galet tyckte jag såklart. Jag vill inte riskera att bli sjuk så jag satt inne i huset och pratade med Dannes pappas tjej medans :)
Efter vi varit där bra många timmar blev det hemfärd, men först förbi affären lite snabbt. Men nu när vi är hemma blir det nog till att hålla oss inomhus också. En film eller två blir det nu ikväll, myspyskväll med andra ord.

Tur att jag har min älskling, jag älskar min Daniel verkligen. Kärlek på hög nivå :)

Besöka pojkvännens pappa

Hejsvejs! Om en liten stund ska jag och min pojkvän åka hem till hans pappa samt hass sambo för att hälsa på. Hur länge vi blir där vet jag inte och vad som händer ikväll vet jag inte heller :) Det får visa sig allt. Det är ju ändå så pass tråkigt väder, en massa regn bara, så det finns inte så jättemycket att göra.

Ni får ha en trevlig lördag fastän vädret är tråkigt. Skriver mer senare gör jag också :)

Shutter island



Den här filmen tycker jag att ni ska se om ni inte hunnit göra det än. Jag såg den tillsammans med Daniel igår och jag tyckte filmen var spännande, bra, lite läskig men ändå sevärd. Absolut sevärd, så har ni ingenting att göra, se den! ;)


Betyg: 4,5/5 stjärnor

Övningskörning för hela slanten

Nu har jag äntligen kommit hem till min älskling, skönt att vara med honom hela helgen :) <3
Innan det så övningskörde jag med pappa till Valbo köpcentrum och Valbo köpstad där vi letade i alla butiker där de säljer hemtelefoner då våra är ur funktion. Tillslut efter mycket körande, parkeringsbyten och allt så hittade vi tre bra hemtelefonerMediamarket. Därefter körde jag även hem till Danne där jag som sagt är nu.

Vi tänkte nu vandra över till hans syrra och hälsa på, men vad som händer ikväll har jag ingen aning om. Men jag tippar på mys-/filmkväll faktiskt :)


Ha en bra fredag hörni, och ni som tar studenten; ha en sån jädrans rolig kväll och ta vara på varenda minut så får ni superfina minnen ni aldrig kommer glömma sen :)

Dag 5 - Intensivutbildning & lite studentskrivning samt det gångna året :)

ÄNTLIGEN så var halva intensivutbildningen avklarad, nu är det bara resten av halvan kvar innan det är dags att boka teoriprov-/uppkörning. Idag stängde trafikskolan kvart över tolv så det blev en tidig dag idag vilket är skönt. Vid kvart i nio-tiden var jag där och pluggade bara teori dessa timmar de hade öppet.

___________________________________________________________________________________________

STUDENT!

Hemvägen från trafikskolan tog en ganska lång tid, vet ni varför? - Jo, det är ju studenten så det var mycket bilar ute på vägarna, speciellt i stan såklart.
Tänka sig att det är ett helt år sedan jag och min klass HP3A tog studenten, precis ett år sedan. Vid denna tidpunkt hade vi redan sprunigt ut och åkt bil runt i stan, det var roligt. Därefter väntades firande hemma hos mig, oooh så tiden går fort ibland alltså. För fort? - Hm, ja ibland så.

Men då är frågan, vad har jag hunnit med på ett år efter studenten då? - Jag har hunnit med ett litet sommarlov direkt efter studenten för att vila min skoltrötthet, njuta av sommarvärmen och ha kul med min fina pojkvän och vännerna.
Jag och Linnea åkte även med den 300 meterslånga båten Color magic samma sommar som studenten togs. Vi hälsade på hennes syster som jobbade där och flög då alltså till Norge för att kliva på båten som gick därifrån till Tyskland där vi hoppade av och kikade runt innan hemresa igen. Rolig-/minnesvärd resa :)
Jag och Linnea har ju även hunnit boka en kreta-resa som vi gjorde för någon enstaka månad sedan! :) Vi åker i september.

Jag har även hunnit med att studera ett år distans via umeå universitet där jag läser psykiatrisk omvårdnad. Intressant och lärorikt är förnamnet för det året som gått nu. Jag har inte bara lärt mig i det teoretiska inom området psykiatri och dess medföljde. Utan jag har vuxit som människa själv och det är väldigt bra. Inte nog med det har jag även praktiseratpsykosavd. på psykiatrin och det var minsann lärorikt det med. Kursträffar i Skellefteå har vi ju haft fyra styckna av också, det får inte glömmas. Mer än så tänker jag inte gå in men året för mig har varit lärorikt.

Jag tänker då inte glömma att skriva att jag har superbästaste vänner och att jag älskar min pojkvän mer och mer och det tänker jag alltid göra :)

.. Ja och just det, jag har ju blivit kontaktperson också. Härligt härligt.

Vad har hänt mer då? - ja ni, det är mycket. Men jag tänker hålla den privata sidan av mig för mig själv så ni får nöja er med det jag skrivit nu för det blev långt nog :)








Dag 4 - Intensivutbildning

Ja då har det gått fyra dagar av min två veckors intensivkurs. Skönt bill jag påstå, för imorgon har de endast öppet till 12.15 så det blir en koooooort dag imorgon på trafikskolan. Men så trött som jag är måste jag vila lite, ska bli skönt med helg, men inte innebär "helg" bara helg, nej du, jag måste övningsköra och ha med mig körkortsboken överallt ;)

Ja imorgon är det som sagt fredag, skönskönt. Efter trafikskolan blir det hem och sen hem till min älskling, saknar min sötnos. Det ska bli skönt att åka till honom och vara där över helgen. Förresten så blir det lite mer bloggning imorgon, ohyes. Så äre vet ni.

Vet ni vad jag ska göra nu då? - Jo jag ska läsa lite bloggarBloglovin samtidigt som jag ser tv och sedan sova faktiskt :) Måste orka upp imorgon. G-o-d-n-a-t-t.

Dag 3 - Intensivutbildning

Dagen på intensivutbildningen var ungefär detsamma som igår så det behöver jag inte skriva så mycket mer om. Jag körde mycket landsväg och en del mer idag vilket gick bra.
- Det blir ju inte speciellt roligt för er att läsa om lika varje dag men nu under denna vecka och nästa vecka kommer det bli så här få inlägg och det beror endast på att intensiven tar upp all tid. Hela, verkligen hela dagarna lång.
Men efter nästa vecka återgår det till annan bloggning, då kommer det då inte handla något med bilar, körtkort eller intensivutbildning.

kvällskvisten idag besökte både min pojkvän och mormor för att grilla med mig och min familj för att fira lite att bror idag gick ut nian. Efterrätt på det blev det också.
Därefter spelade jag och älsklingen nintendo wii, - eller rättare sagt bowling på wii ;)


Nu blir det chill vid datorn-/tvn tills sovdags, vilket kommer bli vid niotiden. Godnatt på er så hörs vi imorgon :)


Dagens

Dagens humör: Humöret har varit bra, dock väldigt trött har jag varit
Dagens klädsel: Leggings, ett lång linne med små stenar på längst upp, en grå kofta och tygskor
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Mascara
Dagens planer: Intensivutbildning hela dagen lång
Dagens väder: Skönt väder, har dock suttit inne i en trafikskolelokal hela dagen förutom när jag hade körlektioner
Dagens vill ha: Körkortet, längtar som en tok nu
Dagens tråkigaste: Min hemska trötthet
Dagens köp: Ingenting
Dagens bästa: Det måste vara just nu, ska snart sova, underbart
Dagens tanke: "Körkort, ledighet, pengar, träffa min älskling" - Ja sånt jag längtar efter med andra ord ;)

Dag 2 - Intensivutbildning

Dag tvåintensivkursen är nu avklarad, det var inte allt för längesen jag kom hem och att kliva innanför dörren är guld. Gud så trött jag är om kvällarna av att gå upp halv sju, åka med bussen tjugo över sju från Bomhus till stan där jag byter buss till 41:an till Sandviken där jag hoppar av i resecentrum och promenerar till trafikskolan där jag kommer ungefär kvart i nio.
Klockan nio börjar jag plugga teorin och det gör man hela dagen (glömt inte, i-n-t-e-n-s-i-v-t), förutom när man har kör-/teorilektion eller den lilla kortis lunchen på ca en halvtimma fram till kvart i sex på kvällen då trafikskolan ska börja stänga ned för dagen och jag promenerar till resecentrum vilket  tar kanske en kvart kan jag tippa på. Bussen går till stan, samma visa såklart, och sedan byta buss i stan till Bomhusbussen.

Idag gick körlektionerna bra och de var rätt roliga. Jag fickparkerade två gånger för första gången faktiskt, nervös var bara förnamnet när trafikläraren berättade att jag ska fickparkera. Men som allt annat lär man kunna det också, men inte var det så farligt. Det gick bra på mina båda fickparkeringar och ingen skada skedd, jippi.

Imorgon är det ännu en till dag full med teori-/körning så det kommer ju som sagt i tidigare inlägg bli blogginlägg förrän på kvällen.



Nu ska jag ner och ta en kvällsmacka och bara ta det lugnt resten av kvällen, härligt. Kanske tillochmed ett till blogginlägg kommer ;) Håll utkik.

Trött - Dags att sova

Trött, det är var jag är nu så jag tänkte faktiskt bara skriva ett godnatt-inlägg och berätta att det inte blir inlägg imorgon förrän på kvällen då det är intensivkurs som jag skrivit :) Ha en bra dag imorgon. Puss & godnatt.




PS. 100 dagar kvar nu till resan. Tiden rullar ju på fort, snart åker vi ju Linnea! :)

Dag 1 - Intensivutbildning

Intensivutbildningen är igång nu, härligt känns det. Så nu är jag ännu ett steg närmare körtkortet, längtar tills den dagen den finns i handen på mig. Dagen idag gick bra trots min nervositet. Självklart var det lite jobbigt att sitta mellan 09.00-18.00 cirkatider. Mellan dessa tider var det att studera teorin samt göra tester på datorn och såklart körlektioner.
Att köra trafikskolans bilar var så annorlundare än att köra våran bil vi har hemma som är rätt så stor, växlarna var lite annorlunda med men det är sådant man vänjer sig vid. Plus att mina "intensivkurs-kamrater" är supertrevliga :)

Skönt att dagen är över nu och att jag är hemma igen, vila skallen och kroppen. Det tog ju för fasen på krafterna att inte hinna vila mer än några dagar efter studierna jag läser via Umeå universitet.


Imorgon väntas det en ny dag med mer teoripluggeri och körlektioner.

Intensivutbildning för körkort

Imorgon kör det igång, ja då undrar ni kanske vad jag menar?
- Jo det är intensivutbildningen för körkort jag ska påbörja imorgon, vilket kommer pågå under en två-veckorsperiod.
imorgon klockan nio ska jag befinna mig i Sandvikentrafikskolan och kommer vara där tills kvällen. Så blogginlägg blir det inte förrän imorgonkväll.



- Längtar tills jag har körkortet i handen och slipper denna skylt på bilen ;)

S-ö-n-d-a-g

Vad har denna dag erbjudit då? - Eftersom jag varit fruktansvärt trött så tog jag och Daniel det lugnt med mys, varit hos hans mamma, middag hos mormor med familjen, sett tv och jag tog en eftermiddagsvila, haha.

Igår var det som jag nämde i inläggen igår inflyttningsfest hon Tessan och hennes kille. Bortsett från att jag är trött idag, mina vader har ömmat hela dagen och den där jädrans pollenallergin så var det en trevlig kväll där vi började hos Tessan och sedan gick vidare till Slick för att dansa. Darin uppträdde där vilket jag var superglad över men den lilla glimt jag såg utav honom var lite suddigt genom fönstret när vi stog i kön utanför. Direkt när vi kom in så hade han slutat spela så det var verkligen tråkigt.
Tack för en trevlig kväll ni osm var där :)

Dagens lista

Dagens humör: På bra humör
Dagens klädsel: Trekvartsmjukisar och t-shirt, dock blir det andra kläder ikväll då det är inflyttningsfest
Dagens frisyr: Hästsvans, men ska dock ändra frisyren tills kvällen
Dagens smink: Inget, men ska snart sminka mig
Dagens planer: Övningskörning med pappa och inflyttningsfest ikväll hos Tessan
Dagens väder: Sommar :)
Dagens vill ha: En pollen-fri vår-/sommar
Dagens tråkigaste: P-o-l-l-e-n, det är det värsta jag vet vid den här årstiden
Dagens köp: Busskort
Dagens bästa: Hittills är det min älskling <3
Dagens tanke: Hur härligt det är med studieuppehåll-/sommarlov :)

Övningskörningen gick bra!

Har just kommit tillbaka till älsklingen efter en lång övningskörning med pappa, det gick bra och vi åkte fram och tillbaka till Sandviken och Gävle. Körde även runt lite i både Sandviken och Gävle.

Nu ska jag hjälpa Danne med grillningen och efter middagen blir det till att fixa sig iordning för kvällens bravader. Jag och Danne ska möta Kajsa vid stan ikväll och sen gå tillsammans hem till Tessan där vi ska på inflyttningsfest. Så ikväll blir det partaj med andra ord :)

Nu: Grilldax.

Dags för övningskörning.

Igår blev det en myskväll med Daniel, det gillas. Hade ju saknat min älskling när jag varit borta! Idag skiner solen så skönt, det är så underbart med sommar. Vi har varit ut en sväng på promenad och nu ska jag snart ut och övningsköra med pappa och sen åka hem till Danne igen då vi ska grilla och ha det trevligt-/mysigt innan kvällens händelser. Men mer om kvälen skriver jag senare, ska alldeles strax gå ut och invänta pappa på parkeringen så blir det till att köra bil :) Jiho!


Ha en härlig dag i sommarvärmen nu :) Det ska jag ha, förutom att pollen förstör så mycket, jag nyser så pass mycket att det gör ont i bröstkorgen. Illa illa. Hoppas det inte är allt för långt kvar innan pollen försvinner.


Dagen i ord

Då var det eftermiddag igen och dagen har varit både trevlig och solig. Jag började dagen med ca 30 minuter i solen på verandan innan det var dags att göra sig iordning och cykla iväg till Omvårdnad Gävle för sommarjobbs-prat vilket gick bra. Skönt att man fått ett sommarjobb så man får tjäna lite pengar i sommar vilket kommer behövas.
Efter det träffade jag Sofie en stund och därefter träffade jag även tjejen jag är kontaktperson åt, trevligt :)


I skrivandets stund sitter jag på verandan ute och iväntar middagen som består utav grillat. Efter det ska jag hem till min kära Daniel, längtar <3

Sommarlovdag

Tjenixen, igår på min härliga sommarlovsdag började jag med att ligga ute på verandan i solen, dock var det en del moln men solen kikade fram emellanåt. Jag cyklade sedan hem till Tessan och tittade hur hennes nya boende såg ut och vi åkte sedan tillsammanas till stan :) Jag sprang snabbt in på Soc för ett ärende och sedan kikade vi runt på stan och hade det trevligt :)







Efter stan var jag hem och åt middag med mamma och lillebror, pappa var ju på konsert i stockholm. Jag och Linnea tog sedan oss en promenad och därefter dansade vi dansmatta hemma hos mig och bakade en rabarberpaj och rabarberna plockade vi i trädgården min :) Trevlig kväll.




kvällen ägnade jag mig åt tv-/datorn och läste såklart bloggar, jag som varit borta i Skellefteå nu i några dagar hade väldigt många nya inlägg på Bloglovin, närmare 700 nya inlägg som bloggare har skrivit. Jisses alltså.


Skellefteå kursträff - Dag 4 (Igår)

Gårdagen var den sista dagen på kursträffen i Skellefteå, det var också den sista dagen innan sommarlovet. Jag kan knappt förstå att jag har sommarlov efter det här året med intenstivt pluggande, men jag kan då lova att efter halva utbildningen har jag tagit in mycket, har lärt mig och förstått mycket. Jag själv har som på ett vis växt som människa. Jag tänker faktiskt inte gå in på det mer än så, men så är fallet iallafall.

Sista kursträffsdagen igår började med skriving av tentamen om det vi läst om i denna kurs, barn-och ungdomspsykiatri vill säga. En intressant kurs var det.
Tentamen började klockan 09.00 och efter den var det lunch och "avslutning" av kursträffen innan det var dags för hemgång.

När klockan var 16.00 avgick min och Beas buss från Skellefteå och mot Sundsvall där jag bytte till tåg för att komma hem till Gävle. När klockan var cirka 02:10 öppnade jag äntligen dörren hem och tänkte hem ljuva hem. Med tanke på att resan var hela dagen-/kvällen lång, från 16.00-02.10 var jag helt slut när jag kom hem och somande gjorde jag väldigt snabbt. Inte nog med det däckade jag på tåget såklart också, dessvärre brukar man vakna av typ nackspärr efter ett tag, haha.


För att göra det hela till något litet så var kursträffen trevlig, det bjöds på fint väder och jag hade det roligt med vännerna.



Men nu vankas det sooommarloov.



PS. Lite bilder + en liten film kommer troligtvis senare från Skellefteå.

Skellefteå kursträff - Dag 3 (Igår)

Detaljvis om gårdagen. Det började med att vi ställde klockan på kvart i sju men kom inte upp förrän efter en halvtimma. Efter att vi gjort oss klara, ätit frukost osv. åkte vi till skolan väldigt trötta. Det var endast föreläsningar hela dagen, första handlade om ätstörningar, andra handlade om Bris och den sista om självdestruktivitet. Långa föreläsningar som man lär sig mycke på men dock var det jobbigt att sitta stilla och lyssna hela dagen lång från halv nio till halv fem på eftermiddagen.

Efter skolan åkte jag, Nadja och Marie till stan, där vi inte hittade något roligt. Nadja var med om en liten rolig incident på Clas Ohlson. Vi var tvungen att fråga om en sladd, vart den fanns då hon ville köpa en sådan. Vi frågade alltså i "disken" där man kan få hjälp osv. Men utan tanke på det så gick vi dit och Nadja la glatt upp sin sladd på disken och skulle betala då han som jobbar där brast ut: Den där får du betala i kasssan, ni har bara gått halva affären.
Visst kanske det inte lät kul men det var-/såg kul ut när det hände och vi var även supertrötta. Vi åkte iallafall tillbaka där vi bor efter det och åt middag samt pluggade lite inför tentamen vi ska ha. Kvällen fick så för: massa prat och skratt, bastu, allmänt övertrötta och flummiga vilket gjorde kvällen rolig. Vid tolvtiden gick vi för att lägga oss och för att orka upp idag såklart.

Det var lite om gårdagen, alltså dag tre här i Skellefteå. Nu ska jag göra mig iordning för dagens händelser.


Ha en bra dag.

RSS 2.0