Hemma

Nu är vi hemma efter en kylig promenad från mina föräldrar eftersom vi lånade bilen en sväng av dem. Bland annat har vi tagit reda på vart ett ställe ligger dit jag ska på torsdag för en intervju, vi har även besökt Ikea för att köpa lampor till både köket och datarummet.
Därefter hälsade vi på Daniels syster och hennes urgulliga dotter för en massa mys innan vi började åka hemåt igen. 

Ikväll blir en tidig kväller eftersom jag måste vara utvilad tills imorgon då det är jobb och en intervju som står på schemat. 



Måndag

Nu är måndagen över och en dag närmare helgen - man lär ju se framåt hela tiden! :)
Den här måndagen har väl inte varit den mest roliga eftersom inte speciellt mycket har hänt och att måndagar oftast är allmänt tråkiga. Jag var iallfall under dagen till stan igen för att ännu en gång uträtta ett ärende.
Därefter blev jag hemma resten av dagen och inte mycket mer blev gjort än så. Jag hade på eftermiddagen en ta-hand-om-mig-själv-stund med bland annat ett varmt bad, peeling och brun utan sol. 

Här på kvällskvisten har jag sett några avsnitt av Sex and the city, nu blir det lite bloggläsning innan det är natter.

DEL 5: ÅRSRESUMÉ 2011

MAJ
I månadsskitet från april till maj jobbade jag natt, så jag skrev mitt första inlägg i majmånad på natten. Jag hoppade in extra på ett ställe där jag aldrig varit förut och hade heller inte erfarenhet inom just det området. Men självklart ställe jag upp att jobba ändå. Arbetspassert började inte bra då en av kunderna gick bort precis när jag började jobba. Jag skulle även jobba ensam först men fick sällskap av en personal från en annan avdelning då det var så lugnt på den avdelningen hon var på. Mer om det kan ni läsa här: http://josefinlindholm.blogg.se/2011/may/handelsen-fran-jobbarnatten.html#comment.

När jag väl slutat på morgonen åkte jag hem för att sova, dock blev det inte speciellt länge att sova eftersom min älskade pojkvän kom och överraskade mig hemma. Mot kvällningen spelade vi bingolotto med hans familj - mys.

Sedan blev det måndag igen och studierna satte fart som i vanlig ordning. Trots studierna som höll igång i veckorna hann jag med lite andra trevligheter också, såsom att ha familjemys hemma, gratta lillkusinen på fyraårsdagen, myskvällar med Daniel, umgås med Linnea, se Big brother, skype med Nadja, solning, gratta min fina lillebror på sjuttonårsdagen, promenad med Linnea, middag med familjen hos mormor, fick hjälp av pappa att komma igång med bilkörningen efter olyckan - jobbigt var det men jag tog framsteg, smoothie framför tvn med pappa, bokade biljetter till Haparanda, extrajobba, gäster kom för att gratta lillebror och packa väskorna inför resan.   

Den åttonde var det dags för avfärden mot Haparanda, men först samma dag var jag med pappa och lillebror till Hälsingland för att besöka släkten. Inte nog med det körde jag en bit på motorvägen på väg till Hälsingland, efter att ha fått kramp i handleder och benen fick det vara nog - det var trots allt första gången jag körde en bit på motorvägen sedan olyckan, mot kvällningen åkte pappa och lillebror hem och jag stannade kvar hos farfar och hans sambo som skjutsade mig till Hudik därifrån bussen mot Haparanda skulle gå. Det blev en lång busstur från kväll till morgonen därpå och när jag väl var framme kändes det väldigt skönt att få sträcka på benen. 

Nadja och Emil hämtade mig på busstationen när jag väl kommit fram, vi åkte då till Nadjas föräldrar där vi satt på altanen och pratade en massa och försökte plugga lite också. Sedan kom även Elin förbi för att umgås med oss. Därpå åkte vi till Rajalla, köpcentret i Finland för att kika runt i affärerna. När kvällen började närma sig åkte jag, Nadja, Kim och Emil till Kukkolaforsen, som förövrigt är ett jättefint ställe, där vi tittade runt kring forsen och gick in i gamla kvarnar som stått jättlänge. Vi avslutade vår kväll med en kvällis på ABC i Finland.

För att inte glömma studierna, jag och Nadja hade en baktanke med att jag skulle komma upp till Haparanda förutom att bara umgås och ha roligt så skulle vi även göra klart examensarbetet samåka till Skellefteå för kursträff med klassen några dagar senare. Det var en otroligt härlig känsla när vi äntligen lämnat in abetet måste jag säga.
Lite mer äventyr blev det såklart också. Jag, Nadja och Masa åkte till Torneälven för att äta glass och umgås. Därefter åkte jag, Nadja, Kim och Emil till ett ställe i Finland där vi promenerade runt, såg en bäver simma i vattnet jättenära oss och hade bara allmänt roligt. 

På onsdagen blev det partaj och som vanligt lika roligt, det blev även en utgång på Umparii i Finland. En dag när Nadja jobbade blev jag upphämtad av Emil och Kim för att äventyra - jag tycker det är jättekul att åka på äventyr. För att kortfatta berätta åkte vi till ett ställe där det fanns en bunker som vi gick ner i och vi promenerade även på en lång bro som gick från Sverige till Finland,- när vi stod i mitten av den så var vi precis på gränsen till båda länderna - haha, jag tyckte det var småroligt då faktiskt.

Lördagen kom och det blev då partaj och utgång på Umparii som gällde, extra roligt var det att jag och Nadja fick vårat hår fixat av Emil och Kim. På måndagen åkte jag med Nadja till Luleå där Nadja skulle utföra ett ärende och sedan lite shopping på stan där. Dagen efter det på kvällningen åkte Nadja och Emil på ett möte så jag blev upphämtad av Kim och blev tvingad att köra hans bil för att någon gån gkomma över rädslan att sitta bakom ratten. Det gick bra att köra trots lite nervositet och vi åkte till Haparanda hamn och Nikkala. 

De närmsta dagarna gick åt till studier, bara umgås, party, frukost på stranden med Emil, hälsa på Gripen där jag och Nadja hade VFU förra gången jag var i Happis, shopping på Rajalla, sola och som vanligt lite cruising i Haparanda-/Finland. Vi var även ett gäng på Seskarö, på en strand där vi spelade kubb, umgicks och grillade tillsammans. 

För att inte glömma så fräschade jag upp mitt hår också, Elin klippte mig och sedan fick jag hjälp av Emil och Kim att blondera håret - förändringar är ibland roliga. 

Den tjugofjärde var det dags att lämna Happis för både mig och Nadja, vi skulle då samåka till Skellefteå för en kursträff med klassen. Dock innan vi åkte fick jag och Nadja en varsin parfym av hennes mamma - hon är så snäll så snäll. Nå väl, när vi äntligen fått första dagen och första delen av oppositionen överstökad gjorde vi oss hemmastadd på campingen där man förövrigt inte fick dricka av vattnet eftersom det var parasiter i det. Oppositionen och allt annat vi hade att göra på kursträffen blev överstökat ganska snabbt - underbar känsla när det var klart. Vi tog även examen efter tvåårsutbildning. Läs om lyckoruset dagen då vi tog examen: http://josefinlindholm.blogg.se/2011/may/examen.html#comment.

Efter kursveckan hämtade vi Emil på busstationen i Luleå för att vi tre skulle bila ner till Gävle där dem skulle övernatta innan dem skulle vidare till Stockholm. Det var jättekul att ha de i Gävle och det hoppas jag blir fler gånger. 
På kvällen blev det en massa mys med Daniel, så som jag hade saknat mitt hjärta.

Den tjugonionde var det morsdag som firades hemma med familjen, vi grillade på baksidan och hade det allmänt mysigt tillsammans. På kvällen blev det bingolottospelande hos svärmor som vanligt hade turen på sin sida att vinna. Jag vann också, dock bara en ny lott. 

Måndag och en ny vecka börjades, jag träffade då Hanna på stan för att shoppa och ta igen en massa prat eftersom vi inte hade setts på länge. Sedan avslutade jag månaden med att vara både sjuk och pollenallergisk - otur!






Söndag

Dagen i ära har varit väldigt lugn här hemma. Morgonen börjades på Waynes coffee i stan med Ida för en frukost, därpå åkte jag hem och det blev då att bara slappa i soffan mestadels av dagen med datorn i knät.
Mot kvällningen kom Ida hem till mig igen för att se en film,- Så som i himmelen. Det är väldigt längesedan vi båda såg den så det fick bli att se den igen.

Nu ska jag fortsätta min söndagskväll med mys här hemma.

Spontan gårdagskväll

Min och Idas planer för gårdagskvällen var att bara umgås, se på tv, pringles och dricka några enstaka cider. Dock fick vi ändrade planer så vi började istället fixa iordning oss och tog bussen till stan där vi bestämde träff med hennes vänner för att sätta oss på en pub en stund och umgås resten av kvällen. Det var faktiskt både en rolig och trevlig kväll.
Nu är det dags för mig och Ida att gå till bussen, vi tänkte åka till stan för att äta en liten frukostbit någonstans.

Lördag

Nu har jag och Daniel precis avverkat en middag efter att jag kommit hem från stan där jag först träffade Ida en stund för att planera lördagskvällen med henne och därefter kika runt i affärerna med Hanna och hennes vän. 
Min tanke nu att bara ta det lugnt hemma en stund innan jag ska åka hem till Ida en sväng och sedan vidare hem till oss för att spendera resten av kvällen med en massa trevligheter. 

Ha en trevlig lördag ni också!


Dagens lista

Dagens humör: Lördagsbra humör
Dagens klädsel: Jeans, t-shirt och guldsmycken till det
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens planer: Stan på förmiddagen och en träff med Ida senare
Dagens väder: Ynka två minusgrader
Dagens vill ha: Sommar och värme
Dagens bästa: Att det är helg - skönt
Dagens nedräkning: Tio ynka dagar, nu börjar verkligen nedräkningen - nervositeten kryper sig på

Legally blonde

Som tidigare tänkt skulle jag se Legally blonde två, dock var det så pass längesedan jag såg ettan så tanken var att se båda istället.

Dock så här efter ettan känner jag att det räcker eftersom jag börjar bli småtrött, så tvåan får sparas till en annan kväll. Istället kryper jag ner under ett varmt täcke för att läsa bloggar - mysigt avslut på kvällen.

Överraskning från min kärlek





Det här fina halsbandet i guld överraskade min fina pojkvän mig med. Det står Daniel på den och nu kan jag bära med honom nära mitt hjärta hela tiden. 

Min kärlek till Daniel går inte att beskriva - jag älskar dig oerhört mycket mitt hjärta 

Fredagkväll

Efter de senaste dagarna känner jag att en fredagkväll i lugn och ro med tvtittande, film och gotta är välbehövligt - där har ni min fredagkväll. Efter att ha uträtt ärenden med mormor, fått besök av lillebror, en träff med mina fina föräldrar och handling på ica maxi med Daniel har jag nu krupit ned i soffan för att stanna här resten av kvällen. 

Hoppas ni andra också får en mysig fredagskväll :)


Fredag

Fredag och helgen är här igen, att det är skönt lär nog alla hålla med om :) Hur som helst har jag på morgonkvisten uträtt ett ärende och att den är klar är skönt kan jag säga.
Nu ska jag fortsätta med att hänga upp all ren tvätt i våran klädkammare som jag förövrigt är så glad över att ha - älskar att jag kan gå in klädkammaren och att pappa har snyggat till den med vit målarfärg. 
Senare ska jag iväg för att träffa mina kära föräldrar och även posta iväg ett viktigt brev innan det är dags att på riktigt ta helg. 

Ni får allesammans ha en fin fredag! 



Torsdag

Efter att ha uträtt alla ärenden idag åkte vi hem igen,- skönt att ha dem klara. Jag hämtade även halsbandet jag fick av min älskling som en överraskning och jag är jättenöjd över den. En bild på den kommer imorgon.

Här på eftermiddag-/kvällskvisten har min mormor varit här ett tag - jag måste då säga att jag har den bästa mormorn i världen som är så betydelsefull för mig 

Dagens

Dagens humör: Ett helt okej humör
Dagens klädsel: Jeans, linne och en mörkblå kofta med vita ränder på
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens planer: Tvättstuga, äreden och ringa ett viktigt samtal
Dagens väder: Småsnöar och två minusgrader
Dagens vill ha: Att tiden ska gå fortfarande så att jag kan nå mina drömmar och mål snabbare
Dagens bästa: Idag ska hämta ut halsbandet som min fina pojkvän beställt åt mig som en överraskning 
Dagens nedräkning: Tolv dagar


Korvgrillning och pulkaåkning

Nu är jag hemma efter att ha varit borta hela dagen - skönt att landa hemma och krypa ner i soffan.
Vid ettiden var jag på ett möte inne i stan, därpå ringa viktiga samtal innan jag åkte och hämtade pappa på jobbet, besökte affären med honom för att köpa grillkol och därefter åkte jag för att hämta upp personen jag är kontaktperson till. 
Kvällen för oss blev minsann trevlig, vi grillade tillsammans med pappa och lillebror på deras baksida innan vi begav oss till pulkabacken allihopa, förutom lillebror som skulle bort, för att åka nya madrassen pappa inhandlat och bob - roligt var det! 
Eftersom vi blev så pass snöig och blöt efter att ha åkt ett antal svängar i backen blev det hemgång för att byta om till varma och torra mjukiskläder. 
Sedan åkte jag med bilen hem till föräldrarna igen för att hämta vår katt som var där över kvällen för att busa med Smulan och fyllde i några viktiga papper som lär postas iväg imorgon. 

Hur som helst har jag nu myst ner mig i soffan med varm choklad och Sex and the city - hur mysigt som helst. 


Godmorgon

Nu är det redan onsdag, dagarna efter helgen har gått snabbt och snart är det ju faktiskt helg igen.
Om bara en stund är det dags att jag fixar iordning mig innan jag ska åka med bussen till stan för att gå på ett möte.

Besök

På kvällskvisten fick jag trevligt besök av Hanna för en pratstund, fika och visa vår lägenhet. Det var trevligt eftersom det nu var så pass längesedan vi träffades.
Efter en stund promenerade vi över till hennes pappa och storasyster som bor i husen bredvid mitt och Daniels. Nu är jag hemma igen för bara en stund sedan och snart ska jag se en film med Daniel.

Bilder


En rastlös Josefin.

Bloggreklam

Klicka på bilden nedanför för att komma till hemsidan där man kan tjäna sig en extra liten kosing vare sig om bloggen är liten eller stor. Enkelt och smidigt!

Måndagkväll

På eftermiddagskvisten tog jag och Daniel oss en promenad till mina föräldrar för att låna deras bil. Först blev det till att göra ett ärende och därefter skjutsade vi lillebror till en vän innan vi begav oss till Daniels mamma med familj för att hälsa på eftersom det var ett bra tag sedan vi sågs. 
Det blev pratstunder och kvällsfika samtidigt som vi hörde hur det sprakade i vedspisen - mysigt. 

Nu ska jag se avsnittet av Mammor och minimodeller från tidigare ikväll som jag missade eftersom vi då såg slutet av filmen vi såg på igår men som jag inte orkade se klart eftersom jag var så pass trött. 


Mammor och minimodeller.

Möte

Nu är jag precis hemkommen från ett möte på stan och känner för att hitta på något trevligt så här mot eftermiddag-/kväll så strax ska jag och Daniel låna bilen av mina föräldrar och hitta på något :)



DEL 4: ÅRSRESUMÉ 2011

APRIL.
Jag var fortfarande vid denna tidpunkt hos Nadja i Haparanda för att ha roligt med henne och hennes vänner samt utföra den verksamhetsförlagda utbildningen eftersom vi då studerade. 
Första april var en lugn dag med bland annat brödbakning, gym, slappa och bara umgås med vännerna. Eftersom det var första april fick vi alla luras och självklart gjorde jag det - checka in lite av mina lurerier här: http://josefinlindholm.blogg.se/2011/april/lurerier-pa-forsta-april.html#comment.
Dagen därpå blev det party som blev både väldigt roligt och lyckat.

Det blev sedan en ny vecka och även den sista veckan i Haparanda. Måndagen börjades med slapp hos Nadja innan det var dags att bege mig mot VFU´n för ett kvällspass. Efter passet tog jag mig en skön promenad hem till Nadja med hög musik i lurarna, jag minns att jag faktiskt chansade på vart jag skulle gå eftersom jag inte hittade så bra där min praktikplats låg, men bra gick det för hem till Nadja kom jag. Veckan fortsatte med VFU-dagar, gymträning, umgås med vännerna, umgås med Nadjas familj, filmkvällar, roliga partykvällar, kvällsfika på ABC i Finland och en massa mer. Här kan ni faktiskt kika in och läsa en kort sammanfattning av mina fem veckor i Haparanda och den fjortontimmars långa resa hem: http://josefinlindholm.blogg.se/2011/april/haparanda.html#comment.

När jag anlänt till Gävle igen blev det bara en massa mys och trevligheter med Daniel och min familj. För att inte glömma studierna,- de var i full rulle också.
Den tionde April fick jag och Daniel en liten familjemedlem - kattungen Silver som var så liten och söt. Så den närmsta tiden blev en massa mysstunder hemma hos Daniel med vår Silver, studierna, familjestunder, middag hos mormor, bakning, Big brother, stan med Linnea och Ida, cykelturer hit och dit, stanrunda och lunch med Kajsa, träffar med personen jag är kontaktperson till, promenad med Ida, umgås med Daniels familj, mysa med hans systerdotter som var en månad gammal, skogsrunda i bland annat Mackmyra för att leta orm/fotografera/promenera med Daniel, lillebror, pappa och hans arbetskollega, filmkvällar, grillning utomhus i vårvädret, våran familjekatt Smulan fick träffa min och Daniels katt Silver för första gången, trettioårsfest för Daniels vän, en fin påskhelg, tjejkväll hos Tessan med henne och Kajsa samt dans på krogen och övernattning hos Tessan, spela skip-bo ett flertal gånger, ett besök till Fliskär, stanrunda med Hanna för att börja leta efter fina sommarkläder, ett besök på Gävle skönhetsinstitut med Linnea för att prova smnk- och hudvårdsprodukter, ett flertal roliga och flummiga pluggstunder med Nadja.
Som avslut på månaden var det valborg som först spenderades med Daniel hemma hos min familj där vi grillade på baksidan. På kvällen hade jag och Daniel planerat att bara vara vi två och göra något väldigt mysigt tillsammans - den ultimata myskvällen. Dock blev det ändrade planer för kvällen då jag mitt under grillningen fick ett samtal om att jobba hela natten på ett ställe där jag aldrig varit förut - sagt och gjort, det blev det jobbarnatt.














Lördagens bravader

Tjejkvällen igår var mycket rolig, trevlig och fylld med minnen. Vid eftermiddagen kom Kajsa och Tessan hem till mig för att laga middag tillsammans, lite vindrickande och härliga pratstunder innan vi fick skjuts av min snälla pappa hem till Kajsa för att fortsätta kvällen där med dans, spel, och hög musik - väldigt roligt med andra ord. 
Kvällen avslutades med utgång för att även där dansa hela kvällen-/natten lång. 

Idag har varit en slapp-/filmsöndag med Daniel - mysig och välbehövlig. Imorgon är en ny vecka och vad den har att erbjuda får vi se. 


Tessan, jag och Kajsa under gårdagens tjejkväll.

Tjejkväll

Min lördag började med en sväng till Valbo med pappa för att gå på loppis, därefter hem igen för att börja göra sig redo för kvällens tjejkväll.
Nu är jag färdigfixat, inväntar Kajsa och Tessan som kommer hit för att se vår lägenhet och göra middag tillsammans innan vi drar vidare hem till Kajsa för fest och därpå utgång.


Här bjuds det på en gammal bild på Kajsa, mig och Tessan från Kajsas tjugoårsfest,- nov 2010.

Fredagsmys

Efter en hemmadag då jag bland annat påbörjat lite målning av vissa föremål här hemma är det nu dags för fredagsmys med mitt hjärta 
Ni får alla ha en mysig fredagskväll - det ska vi absolut ha!



Dagens lista

Dagens humör: Fredagsglatt humör
Dagens klädsel: Mjukisbyxor och en t-shirt
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut,- det är alldeles lent efter färgningen och efterbehandlingen igår
Dagens smink: Ingenting
Dagens planer: Hemmadag och en myskväll med Daniel
Dagens väder: Småkyligt - sju minusgrader ungefär
Dagens vill ha: Snabbspola till den sjunde februari
Dagens bästa: Min kärlek 
Dagens nedräkning: Arton dagar återstår

DEL 3: ÅRSRESUMÉ 2011

MARS.
Månaden började med vårkänslor eftersom våren var på ingång. Första dagen i marsmånad blev det en träff med tjejen jag är kontaktperson till, hockeytittande med familjen hos Lindbergs i stan, mys med Daniel och en avkopplande kväll i hemma i Bomhus, eftersom jag ännu bodde hemma. 

De närmsta dagarna bestod av mys med Daniel, solning, packning och umgås med familjen innan det var dags att förbereda sig inför trippen till Norrland. Den fjärde mars firades jag av Daniel, familj, släkt och vänner eftersom jag skulle befinna mig i uppe i Norrland på födelsedagen.
Dagen därpå avgick tåget från Gävle tågstation med slutdestination Haparanda. Lite över en trettontimmars resa var jag äntligen framme, jag blev då upphämtade av Nadja och Emil på busstationen och fick mig en rundvisning i både Haparanda- och en liten del i Finland där dem brukar befinna sig. Under tiden i Haparanda hann vi bland annat med att ha hur roligt som helst, fester, Umparii, spelkvällar, shopping, träning, promenader i det kalla, massa bilder knäppta, besök av släktingarna från Luleå, fika på ABC i Finland om kvällarna, bara umgås, skratta och skapa ett flertal fina minnen tillsammans. 
Det som var synd var att jag både hade min födelsedag och min och Daniels treårsdag som vi missade - trots det hann vi fira det när jag var hemkommen därifrån. 
Och för att inte glömma utöver allt det roliga vi hade för oss hade jag och Nadja några veckors verksamhetsförlagd utbildning eftersom vi då studerade. VFU´n hade vi på en dagverksamhet och ett gruppboende för personer med psykisk funktionsnedsättning. Under VFU´n var vi en dag på "påisenbyn" i Salmis vilket var en fin upplevelse, jättemysigt, bjuden på riktig norrländskt mat, åkte bandvagn till småstugorna som var mittemellan Sverige och Finland,- läs mer om det här "http://josefinlindholm.blogg.se/2011/march/paisenbyn-i-salmis.html#comment". Det blev även grillning i Riekkola för mig, Nadja och två kunder från dagverksamheten.´som faktiskt också var trevligt.

Den fjortonde mars, dagen då jag och Daniel varit tillsammans tre år varav sex månader som förlovade, fick jag ett samtal att hans syster och hennes man fått en dotter - det var så tråkigt att missa första tiden med henne men det har vi hunnit ta igen, mosters finaste lillskrutta som förövrigt snart fyller ett år. 

Den var en månad som innehöll en massa roligheter och det är jag jätteglad för eftersom det skapat så fina minnen. Jag var i princip under hela månaden i Haparanda hos vännerna, så oförglömliga resor jag gjort dit 









Torsdagsmys

Under eftermiddagen tog jag en tripp med pappa och Daniel till Ica maxi där vi tillsammans gick runt och handlade,- att det alltid ska bli mer varor med oss hem än vad som står på inköpslistan. Hur som helst så var det trevligt att gå runt där tillsammans en stund vi tre och därefter blev vi hemskjutsade av pappa. 

Kvällen har varit jättemysig då jag började kvällen med att färga håret, tog mig ett varmt bad med badsalt med doft av bland annat vanilj, peeling, brun utan sol och bara tog hand om mig själv en stund - avslappnande och uppfräschande. Därpå blev det soffhäng för mig och älskling framför tvn då vi såg några av de nyaste avsnitten av Two and a half men.
Det är alltid så mysigt att vara med min finaste 

Shopping

Rundan på stan med Linnea var trevlig,- lite shopping blev det trots allt :) Dock behövde jag inte betala mer än tjugonio kronor för allt jag handlade, ibland är det allt bra med både rea och presentkort.
Nu blir det chill hemma en stund och om inte allt för länge blir det en tur till affären för oss tillsammans med pappa.

Torsdag

Torsdag är det idag och snart slutet av veckan. Efter gårdagens jobb låg jag i soffan resten av kvällen eftersom jag var så pass trött och för att inte glömma såg jag även några avsnitt av Sex and the city.

Jag börjar morgonen med lite jobbsökande innan jag ska åka till stan för att där möta Linnea. Vad mer som händer och sker idag vet jag inte ännu så det återstår att se,- ni får alla ha en trevlig dag.

Tjugo dagar

Efter ett helt dagspass från morgon tlll kväll på jobbet är jag relativt slut i både kropp och knopp. Trots det har dagen gått hyfsat snabbt och bra har det gått också. Det jag idag ansåg som trevligt var att jag och två vikarier arbetade tillsammans hela dagen, vilket jag tyckte gjorde dagen som sagt trevligare. Väl hemma har det varit soffläge från första stund jag kom hem,- otroligt skönt. Något mer jag sett fram emot idag förutom soffläge efter jobbet är att det idag endast återstår tjugo dagar till den dagen jag längtar till,- genom att tänka på det blir jag bara mer glad.

Uppe med tuppen

Igåreftermiddag tog jag som tidigare skrivit en promenad till mormor för att hämta klänningen hon sydde om i ryggen för en djupare ringning,- bra blev det så jag är nöjd. Väl hemma och ett varmt bad senare gick jag till sängs för att sova i tid vilket var lättare sagt än gjort - men tillslut somnade jag trots att det blev lite sent. Nu är jag hur som helst på bussen och framför mig idag väntas ett arbetspass.

Tisdag

En promenad hem till föräldrarna, myst med Smulan där, ringt några samtal, postat iväg ett viktigt brev, fått ett samtal om ett uppdrag jag troligtvis ska ta åt mig och storstädat är det jag åstadkommit idag. Inte mycket för världen kanske, men nu är det städat och fint här hemma iallafall.
Om en stund blir det ännu en promenad fast denna gång till mormor för att hämta min klänning som hon sytt om till en djup rygg. Eftersom mormor är duktig när det gäller att sy och sådant liknande så blev det nog snyggt kan jag tro.

Måndag

Idag har jag varit en sväng hemma hos Ida för att umgås en stund, därefter hem innan jag och Daniel blev upphämtade av pappa för att gratta mamma på födelsedagen trots att vi firade henne en massa igår.
Men det är alltid så mysigt att vara med familjen så det gör mig ingenting att träffas så ofta som det går,- grattis ännu en gång mammsen 

Grattis på födelsedagen

Idag är det ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, hurra hurra hurra!
Jag älskar dig mer än ord kan beskrivas, grattis på din dag bästa du!





Silver

Våran fina fina Silver 




Kalas

Nu har jag hunnit avverkat några lugna timmar hemma efter att ha varit med Daniel och Silver hos min familj. Det blev fika, gäster, umgås och att fira mamma som imorgon fyller år. Jag har nu pausat mitt lilla Sex and the city-maraton för att invänta lillebror som snart kommer på besök en sväng. 



Kalas

Nu har jag hunnit avverkat några lugna timmar hemma efter att ha varit med Daniel och Silver hos min familj. Det blev fika, gäster, umgås och att fira mamma som imorgon fyller år.

Jag har nu pausat mitt lilla Sex and the city-maraton för att invänta lillebror som snart kommer på besök en sväng. 



Dygna och jobba

Gårdagskvällen med Ida bestod av en promenad, göra hemlagad middag, se film, umgås och hon skulle även sova över här. Efter att vi lagt oss tog det ett bra tag innan vi märkte att båda var pigga och inte kunde sova. Vi bestämde oss då för att helt enkelt dygna,- alltså att vara vaken natten lång.

Med ett antal filmer, skratt och smoothies tickade klockan på snabbt och det var  dags för mig att åka till jobbet eftersom jag skulle jobba på Vendela mellan klockan 10:00 till 21:30. Trots att jag inte sovit under natten gick det jättebra att jobba och jag må då säga att det var trevligt också. 

Väl hemma efter denna dags arbete, som jag förövrigt fick sluta lite tidigare från, är det nu dags för lite lördagsmys med soffhäng framför Sex and the city - ett bra avslut på denna lördag. 


Olycksdag - fredagen den trettonde

Bara för att det är fredagen den trettonde ska jag råka ut för en massa saker, en av alla saker som hänt idag var när jag tidigare tappade min plånbok vilket jag aldrig någonsin gjort eftersom jag alltid håller rätt på den och är noga att jag har den med mig. 
Jag letade som en dåre hemma, i bilen och åkte till affären för att fråga ifall jag glömde den där när jag handlade. Mitt sista hopp var att gå ut till parkeringen och med klumpen i magen gick jag dit för att leta,- lyckligtvis låg min plånbok där vid vägkanten så jag måste ha tappat den när jag plockade ut varorna från bilen. 

Nu hoppas jag på att inga fler incidenter kommer att hända idag och fortsätter denna trevliga afton med Ida.
Trevlig kväll på er.

Fredagen den trettonde

Idag är det  fredagen den trettonde och hittills har ingenting drabbat mig. Jag ska snart åka till Valbo köpcentrum så jag återkommer senare.
Nu får ni ha en bra dag allesammans, i hopp om att inget olyckligt drabbar oss en dag som denna. 


Nattetid

Efter en kväll med datorsittande, tvättstuga, Sex and the city och provsmakat brödet som jag gjorde i bakmaskinen, och som förövrigt gav ett jättebra resultat, ska jag snart avsluta kvällen med att krypa ned under täcket och se på ett eller två avsnitt av The big bang theory innan jag möter John blund,- godnatt.

Arbetsförmedlingen

För bara en stund sedan kom jag hem igen efter att ha varit på besök hos arbetsförmedlingen, det gick bra och skönt kändes ju det. Nu är jag i full rulle med bakmaskinen vi fick av Daniels mamma förut,- det är första gången jag använder den så det ska bli spännande att se hur brödet blir. 



Promenad och film

Efter senaste uppdateringen har jag tillsammans med Daniel promenerat hem till min mormor för att hälsa på och för att jag skulle få hjälp med en sak.
Därpå blev det en promenad hem i kylan och på direkten krypa ned i soffan för att se en film tillsammans. Filmen vi såg heter Psalm 21 och var inte speciellt bra så det är ingenting jag kan rekommendera.



Shoppingdag

Nu är jag hemkommen efter att ha varit borta ungefär sex timmar,- men trevligt har det minsann varit. I förmiddags hämtade Linnea mig för att åka vidare till Valbo köpcentrum. Där blev det till att bara gå runt och umgås samtidigt som vi shoppade.
Några timmar därpå åkte vi till stan där vi gick runt och kikade en stund innan vi mötte Tessan för en fika på Java och såklart att umgås också. Det har med andra ord varit mycket trevligt trots min oerhörda ryggvärk - tack för idag :)

Vad som väntas nu är en mysig kväll med mitt hjärta 

Smoothie och Sex and the city-kväll

Igår på eftermiddagen blev det en tripp till stan med min älskade, lite fick jag med mig hem iallafall. Väl hemma blev det några timmar framför datorn med facebook och bloglovin innan jag gjorde iordning en smoothie och kurade ned mig i soffan för att se några avsnitt av Sex and the city - mys!

Idag är det onsdag och mitten på veckan, dagen idag kommer först att bjuda på en tripp till Valbo köpcentrum, men mer om det senare.

Bowling

Som jag skrev igår skulle jag ha en fortsatt trevlig kväll efter det trevliga besöket på dagen, och det hade jag. Jag, Daniel och en vän till honom åkte till bowlinghallen för att spela en match.
Jag började första serien med en strike och det gick faktiskt ganska så bra ett tag, sen vände turen och Daniel vann, men tvåa kom jag iallafall. En trevlig kväll i bowlinghallen avslutades hemma med några avsnitt av Sex and the city.


Trevligt besök

Dagen har hittills varit trevlig då jag fick besök utav Ulrika, en vän och tidigare arbetskollega, med hennes barn. Det blev fika, prat och bus med hennes barn. Nu slappar jag i soffan efter att ha avverkat en middag med Daniel samt i väntan på en fortsatt trevlig kväll.

Gårdagens mysiga afton

Gårdagskvällen var mysig med mitt hjärta då vi först var ut och åt innan vi såg filmen New year´s eve på bio. Det är alltid så mysigt att gå på bio med min älskling och förövrigt så var filmen bra också.

Därefter klev jag på bussen för att åka hem till Tessan där bland annat Kajsa också befann sig för en partykväll, dock åkte jag endast dit för att hälsa på, umgås en stund och vara nykter hela kvällen. När jag hälsat på en stund var det dags att dra sig hemåt, väl hemma blev det inte mycket gjort utan det blev sängdags nästan på en gång. 



Lördagsbravader med hjärtat - Restaurang och bio

Lördag och en lugn dag har det varit och kommer att vara. Planerna för dagen blev ändrade då vi egentligen skulle ha åkt till Daniels pappa och hans familj, men eftersom Daniel inte kände sig nå vidare imorse får det bli en annan gång. Så hela eftermiddagen har jag bara tagit hand om min pojkvän så snäll som jag är, så nu är han piggare och ikväll väntas ett restaurangbesök samt en bio därpå.



Jag hjärta dig!

Årets första grillning

För ungefärliga en till två timmar sedan anlände vi hem igen efter att ha varit på mys hemma hos min familj. Pappa och mamma hade förberett med grillen och marschaller på baksidan för att inviga årets första grillning utomhus - fastän det var väldigt kallt så var det mysigt 

Förra året hade vi årets första grillning den tjugofemte februari, pappa fiick då skotta oss fram i de stora snöhögarna för att göra rum till hela familjen, mormor och Daniel. Så mycket snö har vi verkligen inte nu, så pass lite att det ligger som en liten yta ovanpå marken. Vi var lite tidigare det här året med grillningen, så hoppet om att snön ska falla är inte över.
Trots att vi haft lite snö och att det är väldigt mysigt med snö ibland så känner jag att med denna kyla vi har nu blir det mer efterlängtat till sommar och sol. Men vintern är ännu inte över, så ska det fortsätta vara så pass kyligt kan det lika gärna komma snö också.

Fredagsbravader

Tidigare idag blev det en tur till Valbo köpcentrum med mina föräldrar för att titta runt lite. Därefter fick jag skjuts till Ida för att umgås några timmar. För bara en stund sedan anlände jag och Daniel hem till mamma och pappa för mys, men mer om det senare.

Gårdagskvällen

Gårdagskvällen var både mysig och trevlig då jag åkte hem till Ida för en filmkväll, dock ville inte filmerna samarbeta med oss så det blev endast en film,- tekniska tjejer. Vi tog oss därefter en runda på stan med bilen i mjukisbyxor och hög volym på musiken. Sedan blev det hemgång för mig och Daniel efter att jag hämtat honom, väl hemma var vi någongång vid halv tretiden.

Dagens lista

Dagens humör: Något stressad, annars helt okej
Dagens klädsel: Mjukisbyxor och t-shirt
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens planer: Söka jobb och träffa Ida ikväll
Dagens väder: Lite snö har fallit till marken
Dagens vill ha: Februarimånad
Dagens tråkigaste: Uttråkad större delen av dagen
Dagens bästa: Hemma-spa i förmiddags
Dagens nedräkning: Trettiotre dagar - längta!


Del 2: Årsresumé 2011

FEBRUARI.
Denna månad började med plugg i all sin hast, jag var vid denna tidpunkt trött på studierna eftersom det verkligen tog upp all min tid. Att studera på distans var inte alltid enkelt, självdiciplin var en egenskap att dra nytta av eftersom vi satt hela dagarna med alla olika uppgifter och allt som hör till. 

Jag, Daniels syster och deras mamma tog oss en tripp till Valbo för att kika in lägenheten som Daniels syster och hennes kille skulle flytta in i. Det blev ännu mera plugg hela månaden ut och förutom det blev det massa trevliga trräffar med personen jag är kontaktperson till.

Den femte februari hände det jag aldrig mer vill uppleva, det satte sina spår som jag än idag känner av och troligtvis inte blir av med. Jag krockade med Daniels brors bil och jag var ensam i bilen vilket inte kändes något bättre efter krocken då jag inte visste vart jag skulle ta vägen och jag greps av panik. Det har snart gått ett år och jag har gjort fina framsteg gällande bilkörningen, jag trodde att jag aldrig mer skulle våga sätta mig bakom ratten men efter alla som peppat och tvingat mig att köra kan jag nu köra om jag har någon med mig. Men det behövs inte mycket för att jag ska hoppa till, bli rädd eller att hjärtat dunkar i hundranittio när jag är ute på vägarna. Trots det går det bra med bilkörningen. Tråkigt nog har jag än idag ont i nacken och ryggen varenda dag som jag hoppas inte kommer bestå resten av livet. Här kan ni läsa mer om olyckan - http://josefinlindholm.blogg.se/2011/february/bilolyckan.html#comment

Några dagar därpå blev det en stanrunda med Kajsa, lunch på Java och ett besök hos bibblan för att låna böcker till studierna. Kvällen avslutades mysigt framför tvn med mamma och pappa med en smoothie. Det fick även bli en mysdag med Linnea några dagar efter det. Vi umgicks hemma hos mig då jag fortfarande bodde hemma, bakade, möblerade om mitt rum innan vi vandrade över till Linnea i snövädret. Hemma hos henne blev det också till att möblera rummet, såg tv och spelade gamla super mario-spel på nintendo. 

Närmare mitten av månaden åkte jag tillsammans med Daniel och familjen till Hälsingland för att gratta min ena farbror på hans fyrtioårsdag. Det blev en heldag där med massa nya foton och en trevlig dag. Kvällen avslutades med Daniel framför några bra filmer. I den kommande helgen spenderade jag och Daniel en kväll hos hans syster med spelet uno och en massa prat. För att inte glömma besökte vi Daniels mamma den tionde februari då hennes katt fått kattungar som var så oerhört små och söta. En utav dessa fina kattungar blev min och Daniels, Silver blev hennes namn och det namnet eftersom vi trodde hela tiden att det var en hane men fick reda senare på att det var en hona.

Alla hjärtans dag var en fin dag då jag och Daniel firade två år och elva månader samt förlovade i fem månader. Jag började även räkna ned dagarna till vår treårsdag och till min tjugoårsdag som närmade sig.  

Förutom myskvällar med familjen och Daniel, plugg och besök hos Daniels familjer blev det träffar med vännerna. Hanna och jag tog oss en promenad lite runt om och överallt med hennes hund som förövirgt var den busigaste jag träffat. Vi fick oss många skratt under den promenadens gång. Närmare slutet på månaden blev det även en stanrunda med Tessan som började lite smått roligt då hon stormar in i gallerian och är heltokig över att hon glömt sin pinkod till mobilen, vi besökte telefonaffären ringde samtal och allting tills hon fick reda på att hennes pinkod var femsiffrigt och inte fyrasiffrigt som hon trodde - bravvo!

Samma kväll som Tessans lilla incident blev det hockeytittande hos Lindbergs i stan med familjen. Några dagar därpå hade jag, Daniel, familjen och mormor årets första grillning på baksidan där pappa skottat snön som en litet rum och med tända marschaller - mysigt.

Jag slutade månaden med mamma och tremänning för att besöka morfars tvillingbror. Ett uppskattat, värdefullt och trevligt besök måste jag säga. Jag fick se foton och höra berättelser om min morfar. Ett bra sätt att avlsuta månden på. 



Bilder från februarimånad.
De två första bilderna är på de fina kattungarna Daniels mammas katt fick. Sedan en bild där jag studerar och två bilder på väggen i mitt rum när jag bodde hemma där jag hade fina rosa tapeter med en ny väggtext jag satte dit. Den största och sista bilder är på mig med Smulans mamma, hon finns tyvärr inte med oss längre idag.

Det gångna året tvåtusenelva

Du under 2011:
Har du skrattat? Ja självklart, det har funnits många roliga stunder
Har du sovit i tält? Nej
Har du sovit under bar himmel? Nej
Har du varit på Liseberg? Nej
Har du varit på Kneipbyn? Nej
Har du varit utomlands? Endast i Finland några gånger
Har du varit i en annan stad? Ja, i några styckna
Har du bott hemma? Ja, men flyttade hemifrån i oktober

Dina vänner under 2011.. 
Har en vän dött?
Nej, som tur är
Har en vän sökt tröst hos dig? Ja
Har du sökt tröst hos en vän? Ja
Har du sovit över hos en vän? Ja
Har du varit kär i en vän? Nej
Har du fått mer en fem nya vänner under året? Ja och det med glädje

2011 har du:
Har du pussat någon? Ja, Daniel har fått många pussar
Har du varit tillsammans med någon? Ja
Har du varit kär i någon? Ja
Har du sovit med någon av motsatt kön? Ja, med mina sambo/fästman
Gråtit under 2011? Ja
Skrattat under 2011? Ja
Har du varit kär? Ja, i min fina Daniel
Har du kysst någon? Ja
Har du pussat någon? Ja
Har du kramat någon? Ja
Har du gråtit? Ja
Har du varit glad? Ja
Har du varit ledsen? Ja
Grät du senast? Jag vet inte exakt, närmare en till två veckor sedan
Skrattade du senast? För ett stund sedan tillsammans med Daniel
Duschade du senast? Tidigare idag
Lyssnade du på musik senast? I eftermiddag
Hade du kul senast? Det är ofta, men nyår var både kul och mysigt med min familj och Daniel

Vem..
Kramade du senast? Daniel
Pratade du i telefon med senast? Nadja
Fick du sms av senast? Nadja
Hade du tråkigt senast? Idag, det har varit en rastlös och uttråkad dag
Tycker du om någon just nu? Ja, Daniel, min familj och alla mina vänner

Jag samlar på? Ingenting
Gröna eller röda äpplen? Jag tror det kvittar faktiskt, men för att välja blir det gröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Jag håller oftast det för mig själv eller pratar med Daniel, dock ringer jag ofta Nadja också
Vilken tid gick du upp idag? Vid klockan halv tio ungefär
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja
Har du sovit ensam inatt? Nej
Har du strumpor på dig nu? Ja
Hur svarar du i telefon? Hej, det är Josefin/Jossa är hur jag oftast svarar
Vad ska du göra ikväll? Fortsätta se ur min Sex and the city-box
Vad ska du göra imorgon? Det är inte bestämt ännu
Var vill du bo när du blir stor? I en villa/radhus med Daniel och vår framtida familj
Vad vill du bli när du blir stor? Jobba inom det psykiatriska området
Är det okej att gråta? Ja
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren
Skulle du göra om du vann en miljon? Köpa hus med Daniel, resa med mina närmaste, shoppa, lättare kunna hjälpa barn och ungdomar som har det tufft i livet och förhoppningsvis spara lite också
Bär du glasögon eller linser? Nej
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej
Har du piercing? Öronen, naveln och i tungan
Har du tatuering? Nej, men vill väldigt gärna tatueras
Vill du gifta dig? Ja, ett drömbröllop med min fina
Vill du ha barn? Ja, verkligen
Solar du ofta? Det händer då och då
Är du bra på att laga mat? Jag är helt okej, det är roligt att prova på att laga nya maträtter
Gillar du att dansa? Ja
Hur vig är du? Inte världsavig
Vilken är din favoritglass? Jag har nog ingen speciell favorit, men det finns flera goda
Tror du på ett liv efter döden? Jag vet inte, jag har inte lagt så mycket tid på att spekulera det där, men det kan vara möjligt
Är du morgon eller kvällsmänniska? Det lutar mer mot kvällsmänniska
Vilken ögonfärg har du? Blå
Vilka hårfärger har du haft? Min naturliga, brunt och blondt
Är du beroende av något? Ja
Senaste låten du hörde? Jag minns inte, men det var en låt som spelades på radion
Brukar du bädda sängen? Oftast
Har du kysst någon under den senaste månaden? Ja
Vad var det senaste du sa? Något i stil med att "jag tänkte se Sex and the city nu"
Saknar du någon nu? Ja

Kärlek:
Är du singel nu? Nej
Föredrar du långa förhållanden istället för korta? Långa
Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? Ja
Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? Nej
Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? Nja, inte vad jag direkt kan minnas
Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? Nej, det tror jag då inte
Har du varit på en blind-date? Nej
Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat det? Ja
Saknar du någon av dina ex? Nej
Somnat gråtande pga kärleken? Nej, inte vad jag direkt kan minnas
Brukar du tänka på dina ex? Nej
Nån kärlekslåt som påminner dig om någon? Ja, jag och Daniel har en låt vi hörde första gången vi träffades, vilket snart är fyra år sedan. Den låten kommer alltid finnas med oss
Har du nån bästa vän? Ja
Är du ofta med dina vänner? Periodvis, mer ibland och mindre ibland
Vad brukar ni hitta på? Mys, film, party och så vidare
Bästa minnet med nån vän? Haparanda/Skellefteå med Nadja är ganska svårt att slå
Säg namnen på några riktigt bra vänner? Nadja, Linnea, Tessan, Kajsa, Ida är några av dem som finns i mitt hjärta
Kan du vara dig själv med dina kompisar? Ja
Vem vet mest om dig? Nadja

Den du sist:
Fick en puss av? Daniel
Låg med dig i samma säng? Daniel
Delade ett riktigt skratt med? Nadja, när vi tidigare idag pratade i telefon
Skrev till dig på msn? Det vet jag inte, är numera inte inne där
Du skrev till på msn? Samma svar som frågan innan
Du gick på stan med? Själv, i väntan på att personen jag är kontaktperson till skulle komma dit och vi skulle ta bussen till köpcentret i Valbo
Som ringde dig? Nadja
Du ringde? Nadja
Du höll i handen? Daniel
Sagt att den tycker om dig? Daniel

Övrigt:
Sovit i en annans säng? Ja, exempelvis när jag var på kursträff i Skellefteå sov jag på Skellefteå camping och när jag var på besök i Haparanda sov jag i Nadjas extrasäng
Hoppat i en bil med folk du just träffat? Nej
Blivit tagen av polisen? Nej
Smugit ut ur ditt hus? Nej
Haft känslor för någon som inte känt det samma? Nej
Struntat i skolan för att göra något roligare? Ja
Sovit i en säng med någon av motsatta könet? Ja, Daniel

Om dig:
Hur gammal är du? Tjugoett
Hur lång är du? En och sextiosju ungefär
Vart bor du? I Gävle
Är du nöjd med ditt rum? Jag är nöjd med min och Daniels lägenhet
Vilken är din riktiga hårfärg? Sandré
Har du någon sjukdom? Nej
Är dina föräldrar skilda? Nej
Gillar du skolan? Till och från, men det var både intressant och roligt att studera på högskolan

Bästa:
Vännen? Nadja har varit en fin vän till mig i år och som jag kommit nära, hon har stöttat mig i ur och skur, och som jag självklart gjort med henne också
Kyssen? Alla kyssar med min fina
Datumet? 23/10,- två blev en, flyttade hemifrån och blev sambo med min fästman
Låten? Det har funnits många bra under året, kan inte ge en speciell favorit
Filmen? Det måste vara Twilight - Breaking dawn
Sporten? Jag går inte direkt på någon sport utan promenerar hellre, men fotboll är ju faktiskt roligt

Vad: 
Åt du senast?
Middag
Drack du senast? Vatten
Har du på fötterna? Strumpor
Lyssnar du på just nu? Ingenting
Gillar du mest hos dig själv? Positiv i med och motgångar

Steg två

Som jag i gårdagen nämnde angående steget närmare längtan och önskan så har steg två tagits idag. Jag önskar nu att allt bara går snabbt och jag kan inte sluta längta så mycket.



Gårdagen var trevlig då jag, Daniel och hans familj åkte hem till Daniels bror för att gratta honom på födelsedagen. Det blev fika och en massa prat innan vi for hemåt igen. Väl hemma blev det några avsnitt av Sex and the city igen,- jag har blivit så fast vid serien!

En bra start på det nya året

Det nya året har precis börjat och redan idag kom ett positivt besked som innehöll ett av mina nyårslöften.
Trots att det är lite hemligt och privat kan jag med glädje skriva att det kändes så bra med det här samtalet jag ringde tidigare idag.
Lycka, längtan och önskan - det här var precis vad jag behövde!



Första januari tvåtusentolv

Om inte allt för länge har den första dagen av tvåtusentolv avverkats. Tidigare under dagen var jag med Daniel hos hans syster för att delta i överraskningsfirandet för hennes man vilket var trevligt.

Väl hemkommen har jag här hemma haft en filmmaraton med Sex and the city. Jag är nu på sista avsnittet av säsong ett så när det här avsnittet är färdigtittat blir det att påbörja säsong två också. I skrivandets stund blev det en liten paus från Sex and the city för att kika in på datorn en stund och umgås med lillebror som kom på besök en stund. 
Men nu åter till serien!

RSS 2.0