Torsdagkväll

I tisdagskväll var det senast jag skrev här och varför det blivit så glest med uppdateringar är för jag inte haft någon tid över till att sitta här vid datorn eller ens haft lust då jag har annat för mig. Det blev hur som helst en timmes bodypump för mig och Nadja på kvällen i tisdags.
Igår var jag med Nadja och två vänner till Luleå där vi träffade studiekamraten Emma för att kika runt på stan vilket var så trevligt så. Sedan åkte dem vidare till några vänner i Luleå så jag passade på att åka hem till släktingarna för att umgås med dem resten av eftermiddag-/kvällen vilket även det var mycket trevligt. Vi var även till kulturens hus för att lyssna på låtsaskusinen som sjöng i kör. Det var cirka hundrasjuttio tonåringar som sjöng med världens energi och dem var verkligen duktiga. Därefter blev jag skjutsad till Nadja och hennes vänner innan vi for hem till Happis igen. 
Idag har jag umgåtts med en vän och hjälpt till att inreda en lägenhet lite granna vilket var trevligt. Vi for även över till Rajalla med en annan vän och där inhandlade jag en ny klänning. Jag och Nadja var även över till Tex i Finland för att handla hem lite grejer vi behöver, dock var den affären helt konstig och inget vi kommer återbesöka. Då vi letade efter dinkelmjöl och inte fann det var det inte lätt när personalen inte kunde svenska och inte ens visste vad det var för slags mjöl på finska när Nadja frågade dem.
Här på kvällskvisten har vi bara varit hos Nadja och strax är det sovtime för imorgon väntas en ny dag. Dock är jag ledig från praktiken så det känns skönt.

Hemkommen från praktiken

Nu är jag hemkommen från en dag på praktiken och allt har gått bra idag. Jag och min handledare åkte med två klienter till två olika sjukhus för läkarbesök - ett i Kalix och ett i Luleå. På hemvägen från Sunderbysjukhus i Luleå stannade vi på Restaurang Persön där vi blev bjudna på lunch. 
Nu är jag hemma hos Nadja igen och lyssnar på musik i väntan på att hon ska komma hem och även komma på något vi ska hitta på att göra. Senare blir det iallafall träning men mer om det senare.



Måndag

Då var det kväller igen och dagen har gått relativt snabbt ändå. Efter praktiken såg jag det missade avsnittet av Big brother från gårdagen. Därefter tog jag mig en promenad i kylan och solskenet till två vänner och umgicks innan jag och Nadja tog oss en tur till affären och handlade. Därefter blev det middag för oss och för en stund sedan kom två kompisar till Nadja på besök. Om inte allt för länge blir de läggdags, jag är trött och har varit det hela dagen så det passar väldigt bra just nu. 



Helgen

Helgen är nu över och jag har inte haft tid för att sitta vid datorn eller uppdaterat här. Hur som helst var det en lyckad helg som var både trevlig, mysig och rolig.

Som jag nämnt tidigare så gick fredagen åt till att först spendera tid i Riekkola med Nadja och två klienter för bland annat korvgrillning. Därefter när Nadja åkte till jobbet umgicks jag med hennes vänner då vi åkte runt till några affärer, gymmade, solade och bastade. På kvällen gick vi ut och åt på restaurang då Nadja slutat på jobbet. Fredagen var med andra ord väldigt trevlig och mysig.

I lördags träffade jag släktingarna från Luleå som var på besök över helgen i Haparanda för att bland annat hälsa på min morbrors tjejs mamma som bor här. Jag passade självklart på att umgås med dem hela dagen vilket var trevligt. Bland annat var vi en sväng till Ikea då dem skulle shoppa, vi åt sedan våfflor hos min morbrors tjejs mamma där jag även blev firad och fick present i efterskott. Efter det åkte jag, min låtsaskusin och min morbrors tjej till Rajalla i Finland för att titta runt i köpcentret lite, även det var trevligt enligt mitt tycke. 
Efter att ha umgåtts med med blev det hem till Nadja och börja göra mig iordning inför kvällens bravader och även invänta på att Nadja skulle komma hem från jobbet. Kvällen var hur som helst väldigt trevlig och rolig, det blev party och utgång på Umpari - krogen i Finland. Lyckad kväll med andra ord. 

Söndagen gick åt till att slappa och bara ta det lugnt hela dagen. Jag umgicks med Nadjas vän då hon jobbade hela dagen lång. Det blev wii-spel, filmer och uno-spelande för oss. När Nadja väl slutade på jobbet åkte jag, Nadja och två vänner hem till henne för att se ännu en film och bara ta det lugnt.

Idag är det måndag och min dag hittills har jag spenderat på mitt andra praktikställe. Jag ska som jag tidigare nämnt praktisera dagversksamheten Gripen här i Happis dem tre första veckorna och sedan praktisera på ett gruppboende dem resterande två veckorna. Så med andra ord är min första dag på mitt andra praktikställe avklarat.

Dagens lista

Dagens humör: Lördagsbra humör
Dagens klädsel: Jeans och t-shirt, dock kommer det bli ett klädbyte till kvällen
Dagens frisyr: Utsläppt och kvällens frisyr är inte bestämd ännu
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Först och främst träffa släktingarna från Luleå som kommer upp till Haparanda. Kvällens bravader blir party och utgång på finska krogen Umpari
Dagens väder: Det ser ut att vara soligt och fint, dock tror jag att det är kyligt som det brukar vara här uppe i Norr
Dagens vill ha: Att denna dag inte går så snabbt förbi och att det blir en rolig lördag
Dagens tråkigaste: Hittills har ingenting tråkigt inträffat
Dagens bästa: Först det första att det är helg, jag ska träffa släktingarna och för att kvällen ska bli super
Dagens nedräkning: Två veckor till jag anländer hem till Gävle

Riekkola

praktiken igår tog jag och Nadja med oss två klienter och åkte till Riekkola där vi hade korvgrillning vilket var mysigt trots att det var relativt kyligt. Efter korvgrillningen behövde vi röra på oss lite för en klient var rastös och jag frös så vi lekte lekar, det var faktiskt roligt och vi skrattade tillsammans allihopa. Nedan ser ni några bilder från gårdagen





Fredag

Idag var sista praktikdagendagverksamheten Gripen och jag kommer på måndag fortsätta praktiken gruppboendet Gläntan. Tänka sig att det redan gått tre veckordagverksamheten, så fort tiden kan gå ibland. På praktiken idag så åkte jag, Nadja och två klienter till Riekkola - men mer om det imorgon.

Efter praktiken idag skulle Nadja åka iväg till jobbet så jag tog mig en promenad för att möta upp Nadjas kompisar och vi åkte till några affärer innan vi gymmade, solade och bastade.
Under tiden vi bastade och det blev för varmt i bastun sprang vi ut i snön och rullade oss där och sprang sedan in till bastun igen. Efter denna eftermiddag kände man sig som en ny människa och det var så härligt att få gymma, sola, basta och bara ha en lugn fredag.
Närmare kvällskvisten då Nadja slutade på jobbet åkte vi och hennes kompisar till en restaurang där vi åt trerättersmiddag. Det var en mysig fredag och nu ser jag på Big brother som i vanlig ordning innan vi tänkt sova


Bilden är från Riekkola idag.

Träningspasset avklarat

En timmes bodypump på eftermiddagskvisten blev det för mig och Nadja som tidigare nämnts, vilket var en otroligt skön känsla efteråt. Men just under passet fick vi mjölksyra och det speciellt i armarna, men det är som det ska vara. Efter passet har vi inte hunnit med något annat än tagit det lugnt framför tvn och datorn. Vi har planer på att hitta på något en stund nu innan sovtime.

En praktikdag avklarad

I skrivandets stund sitter jag och Nadja i hennes kök och lyssnar på musik samtidigt som jag ordnar med middagen. Efter det blir det ett pass på Everybody för oss igen, det blir även idag bodypump fast ett längre pass än vad vi tränade igår. Tidigare var det som i vanlig ordning praktik dagverksamheten, likaså blir det imorgon och sedan inväntas helgen

Igår var en trevlig kväll - jag och Nadja åkte till hennes vänner för att hälsa på dem nya kattungarna och även ha en spelkväll med Mario party. Efter det blev det hem och sova inför praktikdagen idag.

Hemkommen från ett Bodypump-pass

Igårkväll blev det gym för oss och det var som vanligt väldigt härligt. Därefter blev det en lugn kväll hos Nadja där även hennes vän kikade förbi ett tag på besök. Det blev även lite Big brothertittande på tvn innan vi slocknade för kvällen, så trött som vi var igår så behövde vi den sömnen :) 

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch efter att ha kommit hem från ett bodypump-pass med Nadja. Det gick bra för oss båda fastän vi fick mjölksyra i armarna. Vad som händer senare ikväll återstår att se, som det ser ut nu ska vi troligtvis hem till Nadjas vänner och bara ha en lugn kväll. 

Inte nog med det så har det idag varit lite halvtråkigt väder - snöoväder kan jag kalla det men det gjorde inte Nadja. Trots det är ju hon en riktig Norrlandsbo också ;) Nu verkar iallafall både åskan och snöovädret lagt sig så nu kan man vistas utomhus igen utan att frysa ihjäl.

Påisenbyn i Salmis











Dagen idag på praktiken var mycket trevlig. Jag, Nadja, personalen och dem personer som går på dagverksamheten åkte till Salmis för att åka med bandvagn ut på isen där det fanns små stugor bland annat bastu, badtunna och ett hål i isen som man kunde doppa sig i.
Dock åkte vi dit för att äta lunch, se på den fina utsikten och åka bandvagnen. Maten vi bjöds på var mycket norrländskt - renklämma till förrätt, renskav och potatiskrokettliknande och en supergod lingonsylt till huvudrätt samt efterrätten som bestod av havtornskräm. Jag gillade allting förutom renklämman som hade en speciell smak och inte var något för mig. På vägen tillbaka såg vi två personer som pimplade också. 

Hur som helst ser ni lite bilder i detta inlägg och jag tycker faktiskt det var en upplevelse att få åka ut på isen. Det var väldigt mysigt och fint. Det märktes verkligen idag att jag befinner mig i Norrland - både på maten, miljön och på alla kläder och stövlar vi bar under vistelsen.

Måndag

Då var det måndag och början av veckan igen. Hittills idag har jag och Nadja endast hunnit med en dag på praktiken, dock fick vi sluta tidigare och har därför även hunnit med ett besök hos hennes mamma. Nu blir det två timmars slapptid för oss innan vi ska sätta igång med tvättstugan

Dagen igår var trevlig, jag och Nadja fick besök av klasskamraten Marie och hennes partner över dagen vilket jag tyckte var roligt. Bland annat så tog vi oss en shoppingtur Rajalla och en sväng på Ikea då denna Ikea är den enda som finns här uppe i Norr - den närmsta ligger i Sundsvall

Sedan blev det blev en lugn kväll då vi såg Sex and the city med två vänner till Nadja. Dock hade vi alla sett filmen men den är bra och kan därför ses igen. Jag missade därmed Big brother och Solsidan igår så jag hade nu tänkt se dem missade avsnitten. 



DEL 9: ÅRSRESUMÉ 2010

December
Min verksamhetsförlagda utbildning pågick ännu i början av denna månad, det var redan vid den åttonde december som den slutade. Det var en bra och lärorik VFU-period tyckte jag. Sedan återgick jag tillbaka till distansstudierna och det första var att skriva VFU-arbetet. Nästa kurs som skulle påbörjas var Socialpsykiatri där vi började med grupparbete. 

Även min kära mormor fyllde år så henne grattade vi självklart. 
För trevlighetens skull blev det kvällar med kortspel och pratstunder för mig och pojkvännen hemma hos hans syster. Det är ju alltid lika mysigt och trevligt tycker jag. Jag och min älskling var även barnvakt till lillkusinen som även det var mysigt - hon är så go hon min kusin.
En kväll hade jag en mys-/tjejkväll med Linnea och Ida som alltid är lika underbart, vi såg gamla inspelade filmer och hade en massa pratstunder innan jag och Ida tog med oss pulkorna och åkte i pulkabacken som även det är lika roligt varje gång vi gör det. 
Jag hade även myskväll med Kajsa framför Idolfinalen och där jag tyckte att fel person vann. Vi hade det supertrevligt ändå och det har vi ju alltid. En dag i mitten av månden gick jag med Hanna på stan för att shoppa, därefter gick vi hem till henne och umgicks samt bakade cupcakes - jättemysigt. 

Julen började närma sig med stormsteg så vid den elfte december påbörjade jag och Linnea julhandlingen som brukar vara lika svår varje år. Någon dag därefter plockade vi fram julgranen och julpyntet hemma i Bomhus, det var så mysigt tyckte jag och jag kände hur julen närmade sig - det gillades enormt. På lucian hade jag lussemys med familjen där vi åt lussebullar och pepparkakor. Innan det var jag tillsammans med mamma och pappa till Valbo köpcentrum där vi kikade runt, även några deltagare från Idol uppträdde på Mediamarkt så det passade jag på att kika på litegranna.
Den nittonde var det fjärde advent och stämningen överallt var så mysig. Jag ordnade även ett pepparkakshus hemma.
På dan före dan före dopparedan följde jag med min pojkväns syster och hennes kille till deras barnmorska för att höra lillens hjärta då jag även för första gången kände lillen sparka inne i magen på henne.

Julafton kom och var hur hur mysig som helst med mina nära och kära. Stämningen var super och julklapparna var jättebra - den bästa klappen var nog min kära systemkamera. 

I slutet av månaden var jag och mamma med i en liten krock, trots att det var en liten krock. Det var nämligen en man som backade i full fart på oss ifrån hans parkeringruta så bilen blev bucklig och lite skrapningar. 

Jag beställde även hem min käraste mobil som jag fortfarande är nöjd över - HTC Desire HD.
Det sista som hände år 2010 var nyårsafton som först firades med familjen hemma med middag och trevligheter innan kvällens bravader satte igång. Det blev nämligen fest som var mycket trevligt. 



Fredag och lördag

Denna helg har varit en lugn och trevlig helg.
I fredags hade jag och Nadja en riktig hemmakväll där vi såg tv, lyssnade på musik och bara umgicks. Lite senare på kvällen kom en vän till Nadja för att umgås med oss och det blev då spel och lyssnade på gamla roliga låtar från flera år sedan. Kvällen var trevlig och när den var över somnade både jag och Nadja som en stock.

I lördags, igår med andra ord, tog jag en riktig sovmorgon som var välbehövligt. Nadja jobbade hela dagen lång så jag passade på att hitta på något, jag tog då en promenad till Rajalla i Finland för att kika runt i shoppingcentret och med mig hem fick jag ett par nya jeans och underkläder.
Väl hemkommen från promenaden ringde Nadjas vänner och frågade om jag ville komma över och umgås och spela spel, så resten av eftermiddagen/kvällen bestod av att umgås och spela spel. När Nadja väl slutat kom hon och hennes vän och hämtade oss alla och vi till Nadjas föräldrar ett tag där vi drack te. Sedan åkte vi till ABC i Finland för en fika och pratstund och därifrån åkte vi vid elvatiden. Då tog vi oss en biltur till Nikkala fram och tillbaka innan vi avslutade den trevliga kvällen :)

30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.



Jag ♥ Dig


29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.


DEL 8: ÅRSRESUMÉ 2010

November
Denna månad började bra då jag hade en kompisdag med Linnea och Kajsa där vi shoppade i både stan och valbo, åt inne i stan och bara umgicks vilket var väldigt trevligt. Det blev ganska många shoppingtillfällen med vännerna denna månad. 

Pluggandet fortsatte i all sin hast med bland annat individuellt arbete att skriva. Det var väl en hel del att göra så lite skoltrött blev jag allt. 

Tillsammans med mamma, lillebror och mormor besökte vi Owe Jansson en dag i början av månaden och där träffade jag på Sara vilket var jätteroligt. Jag, Sara, hennes syster och Linnea träffades någon dag efteråt inne i stan över en fika också. 

Min pojkväns syster var gravid och hade nu varit på ultraljud för att se vilket kön lillen hade, dock ville lillen inte visa sig utan låg på magen så dem fick gå därifrån ovetandes. Hur som helst, jag, min pojkvän och hans syster hade våra Skipbo-kvällar och pratstunder.

Jag tog mig modet att ta hål i örat också, tänk så löjligt det låter men jag är så nålrädd man kan bli. 

Pappa min fyllde 42 år den gamlingen, det firades såklart med gäster, fika och presenter. Det blev även ett restaurangbesök för oss alla i familjen, alltid lika mysigt. Några dagar därpå var det farsdag också.

Den åttonde november påbörjades min verksamhetsförlagda utbildning på ett serviceboende som heter Vendela. Det funkade jättebra där och alla var trevliga. Denna VFU pågick sedan i tre veckor innan jag återgick till distansstudierna.

Den första snön kom den nionde november, eller det hade faktiskt snöat innan men det var sådan ynka snö så det smälte bort på direkten. Nu lade sig snön på marken och det snöade mycket. 

Kajsa fyllde även tjugo år och det firades med party hemma hos henne som var väldigt trevligt och därefter blev det utgång som även det var roligt. 

Det blev även en rundtur i Valbo köpcentrum för mig, min pojkvän, hand bror och pappa. Sedan en fika på det hemma hos pojkvännen innan vi hade en myskväll. Det blev även en bowling för oss där han vann, dock bestämde jag mig att nästa gång skulle jag vinna. 

Den tjugoåttonde var det första advent och julen började närma sig. Julgardiner och adventsljusstakar plockades fram och snön bara öste ned utanför våra fönster. Även julbocken inne i stan kom på sin plats. 



Del 7: Årsresumé 2010

Oktober
Denna månad började med stanrunda för lite shopping, då jag även hämtade ut bilderna från undervattenskameran vi hade i Grekland och även pluggning av skolarbeten. Jag hade även en fin bränna kvar sedan semesterveckan i Grekland som ägde rum i September. 
Det blev även lite jobbarnätter samt grattning av morbror hemma hos min mormor tillsammans med familjen. Jag gjorde även ett inköp utav Fitnessbräda till Nintendo wii som jag blev nöjd över och tränade en hel del på både för mig själv och med vännerna. 

När det gäller pluggandet påbörjade vi en ny kurs i utbildningen så det blev ett bibliotekbesök för att låna en hel drös med böcker att använda till plugget. 

Jag och Linnea hade en tjejkväll cirka en vecka in i månaden. Vi lagade mat, såg filmer och hade roliga pratstunder om bland annat minnen. Självklart blev det även massa myskvällar med min älskade pojkvän som gillas enormt mycket. Restaurangbesök och bio blev det för mig och min älskade också, myspys med andra ord. 

Tessan fyllde tjugo år denna månad också, det firades genom att hon hade en fest hemma hos henne med trevliga människor. Jag umgicks även en gång i veckan med tjejen jag är kontaktperson till och en vecka gick vi på 3D bio på filmen Dumma mig samt besökte Ljusbubblan. 

Sedan blev det lite mer promenader, besök i stan, pluggning, solning, myskvällar med pojkvännen, träffa vännerna och en knäppa-kort-dag för mig och Linnea i Boulognerskogen. 


Fredag

Praktiken idag var inte långvarig då vi slutade vid lunchdags. Det blev då några timmars datorsittande där jag såg två missade Big brotheravsnitt, läste bloggar och hade en webbkamerachatt med min älskade prins där hemma i Gävle ♥ Det var trevligt att prata med honom då jag saknar honom jättemycket.

Igårkväll med blev gym och film på kvällen innan det blev sovtime. Hur som helst är det fredag nu och helgen är inkommen, superhärligt må jag säga. Nu ska jag vara social med Nadja och önska er en trevlig fredagkväll :)


En trevlig gårdagskväll

Igår var det som tidigare skrivits VFU, efter det blev det lite pluggande och även några lugna timmar framför datorn och Big brotheravsnitt som jag missade kvällen innan. Närmare sjutiden blev det gym igen och kvällen avslutades med solning och bastu vilket var hur härligt som helst. 

För bara en stund sedan kom jag och Nadja hem igen efter att ha genomgått en dag till på VFU´n och även besökt Nadjas föräldrar över en middag. Nu är det lite pluggning som gäller en stund och sedan väntar en trevlig kväll :)

Dagens

Dagens humör: På ett bra och ett glatt humör
Dagens klädsel: Leggings och en tunika
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut med en fläta i luggen
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Genomgå dagens VFU, studera och ikväll träna - om något mer sker senare är oklart ännu
Dagens väder: Jag är trots allt långt uppe i Norrland vilket medför ett kallt, blåsigt väder och en massa snö. Trots minusgraderna har solen skinit så fint idag
Dagens vill ha: Pluggandet överstökat så något roligt kan hittas på
Dagens tråkigaste: Kliva upp tidigt när väckarklockan ringde, jag är morgontrött med andra ord
Dagens bästa: Hittills är det att jag och Nadja fick sluta på VFU´n tidigare än väntat
Dagens nedräkning: Två dagar kvar tills fredagen och helgen är kommen igen

Onsdagsmorgon

Gårdagseftermiddag-/kvällen var mysig, jag och Nadja bjöd på middag till hennes vänner och sedan blev det tv resten av kvällen för oss alla. Nu är det morgon igen och strax dags att åka till VFU´n eftersom vi börjar halv åtta.

Ha en trevlig dag allesammans :)

Dagen idag

Dagen idag har bestått som i vanlig ordning VFUdagverksamheten här i Happis. Därefter åkte vi förbi en sväng och besökte Nadjas mamma och pappa innan vi åkte till Prisma i Finland för att inhandla lite varor vi behöver. Middagen är nu färdiggjord och vi inväntar två vänner till Nadja för att äta middagen tillsammans. Vad som händer därefter är ännu oklart, det återstår att se. 

eftermiddagen här så har jag och Nadja inte gjort något annat än att skratta åt allt. Jag vet inte vad det är med oss ibland, men jag tror vi är trött och för att vi har det himlans kul ihop.

Gratulationer

En rolig nyhet som skedde hemma i Gävle idag är att min pojkväns systers dotter idag kom till världen. Grattis till er båda, ni kommer bli bra föräldrar och jag önskar er all lycka

Step-up pass på EveryBODY

Jag är ganska nyss hemkommen från EveryBODY där jag och Nadjas syster tränade ett step-up pass vilket var både roligt och härligt efteråt. Nu blir det hopp in i duschen och sedan bara slappna av resten av kvällen, just för att jag har sådan träningsvärk och för att jag ska upp tidigt imorgonbitti. 

Hoppas er måndag varit trevlig.


Tre år tillsammans och sex månader förlovade ♥





Idag är det en speciell dag, nämligen den fjortonde mars och det betyder att jag har varit tillsammans med min pojkvän Daniel i tre hela år varav sex månader som förlovade. Jag är jättelycklig och älskar honom så oerhört mycket. Jag tycker att det är så underbart att ha honom vid min sida och att vi har fina framtidsplaner att se fram emot. Jag älskar dig Daniel, nu imorgon och föralltid. Jag ♥ Dig.

Måndag

Gårdagen var trevlig, det blev Monopolspelande med Nadjas vänner medan hon jobbade. Därefter blev det film för mig, Nadja och en vän till henne hemma hos Nadja, mysigt var det och filmen var rolig.
Idag har dagen bestått av praktik, dock fick vi sluta två timmar tidigare då ena handledaren skulle bort och det då inte skulle finnas någon personal kvar på verksamheten. Vi åkte då och besökte Nadjas syster och hennes barn en stund, då vi bestämde att jag ska träna tillsammans med hennes syster ikväll.

Nu ska jag se Big brotheravsnittet jag missade igår. Hoppas er måndag har varit och förblir trevlig.

En rolig lördagkväll

Gårdagskvällen var jätterolig, det började med middag hos Nadjas otroligt trevliga föräldrar och sedan åkte vi till hennes vänner för att festa. Avslutandevis blev det utgång för att dansa på krogen Umpari i Finland vilket var hur roligt som helst. Dock värkte mina fötter av mina nya klackskor men ska man vara fin får man lida pin. 

Nu blir det en lugn söndag för imorgon börjar vecka två på praktiken.

28e bilden: En tokig bild.



Jag och min världsbästaste kusin Isabella när hon och familjen var på besök i Gävle sommaren 2009 ♥

Lördagsbravader

Vilken underbar känsla jag fick imorse när jag vaknade självmant utan att väckarklockan väcker mig. Eftersom Nadja jobbat hela dagen har jag passat på att promenera runt för mig själv med systemkameran i handen. Det blev en hel del fina bilder och promenaden två timmar och fyrtio minuter var jättehärlig. Dock kände jag mig förfrusen när jag väl kommit tillbaka hem till Nadja.
I skrivandets stund håller jag på att fixa mig iordning för lördagens bravader. Först och främst ska jag och Nadja äta middag hemma hos hennes föräldrar, därefter blir det fest och utgång på en krog i Finland.

Ha en bra lördag med er.

27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.



Här var vi på Kreta, jag och Linnea. Förutom att vi hade solsting, druckit för lite vatten, var rastlösa och inte visste vad vi skulle göra för miner när fotot togs så hade vi det jätteroligt ;) Och inte för att tala om hur mycket jag längtar tillbaka dit.

26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.



Ida och Linnea.
Vi har alltid så roligt tillsammans och våra minnen är så roliga och många. Bara genom att tänka tillbaka på alla minnen börjar jag skratta. Bilden talar ju för sig själv, vi hade det roligt precis som vi alltid haft. Nu, imorgon och föralltid vänner ♥

Fredag och helgen inväntas

Nu är det kväller igen och eftermiddag-/kväll för mig har varit lugn och härlig. Jag vill bara ta det lugnt här hemma hos Nadja och inte göra något allt - endast se Big brother, läsa bloggar och surfa runt på internet. En chillkväll med andra ord och det behövs må jag säga. 

Alldeles precis har jag haft ett videosamtal med Kajsa och Tessan - mina fina underbara vänner som jag saknar. Det var ett trevligt och roligt samtal vi hade, massa prat hann det minsann bli. Jag älskar er mina vänner, ni är otroligt betydelsefulla för mig ♥



Händelser igår och idag

Gårdagen spenderades först på VFUn som tidigare skrivits, sedan blev det ett besök för mig och Nadja hos hennes föräldrar. Det blev även en sväng till Rajalla i Finland - ett köpcentrum där vi kikade runt i affärerna och även inhandlade dricka på Alko som motsvarar Sveriges systembolag.
Kvällen avslutades med gym, solning och även tv-spelning med Nadja och två vänner till henne.
Nu är jag "hemma" från veckans sista dagVFUn och hade nu tänkt påbörja med middagen.

Befinner mig på den verksamhetsförlagda utbildningen

Just för tillfället är jag på praktiken och slutar om cirka en och en halv timme. Vad som eftermiddagen och kvällen har att erbjuda återstår att se, åtminstone känns det som att dagen kommer bli lugn då jag är väldigt trött. Nu är det dags att fortsätta här på praktiken.

VFU och en Luleåtripp

Dagen har bestått av att först och främst genomföra passet på VFUn och därefter begav jag och Nadja oss till Luleå i snöovädret för att hälsa på hennes vän som bor här och även hämta en annan vän till henne som ska med tillbaka till Happis. Vad vi nu ska göra här i Luleå är väl inte riktigt bestämt. Egentligen var tanken att jag skulle hälsa på morbror med familj nu när jag befinner mig i Luleå, men hans tjej hade fått magsjukan så det blev därför inte av.

Precis hemkommen från gymmet

Nu är det kväller igen och jag har precis gymmat vilket var hur härligt som helst. Snart är det sovdags för både jag och Nadja eftersom vi är trötta efter första VFU-dagen och imorgon är det en tidig morgon igen som gäller för att åka till VFU-dag två.
Nu ska jag prata med min älskling via Skype eller så,  saknar honom så mycket ♥

Uppdatering från norr

Igår blev det bland annat gym, solning och skräckfilm på kvällen. Under dagen promenerade jag runt i Haparanda för att se mig omkring och tog lite fotografier. Jag och Nadja åkte även till Prisma i Finland för att handla hem lite då det nästan ekade i kylskåpet. Hur som helst var det en trevlig dag igår :)

Idag klockan 07:30 påbörjade vi två VFU´n på en dagverksamhet här i stan. Dagen slutade klockan 15:30 och allt gick bra, dock gick dagen lite långsamt. Nu håller vi på med middagen och därefter är det dags för mer äventyr :)

Ha det bra allesammans.

Tjugoett år

Grattis till mig som idag fyller tjugoett år. Dock firades jag i fredags med mina nära och kära eftersom jag är bortrest i Haparanda nu. Ikväll klockan 18:57 är den exakta tiden då jag övergår från tjugo till tjugoett.



Och ett stort hjärtligt tack till alla fina människor som grattat mig idag

Gårdagen - Första dagen i Happis

Gårdagen var den första dagen här i Haparanda och jag hade det mycket trevligt. Eftersom Nadja jobbade några timmar under dagen passade jag på att återhämta mig från den långa resan genom att bara ta det lugnt, packa upp, vika kläder, datorsittande och gjorde mig iordning för dagen för att känna mig som en människa igen. Jag fick även ett snabbt besök utav några släktingar som hade vägarna förbi när dem var på väg hem från sportlovssemstern.

När Nadja väl slutat på jobbet hämtade hon mig hemma hos henne för att åka och hälsa på några vänner till henne. Därefter träffade vi två andra väner till henne och åkte till IKEA för kika runt och även äta middag där. Det blev sedan en mycket trevlig kväll med massa prat och skratt för mig och Nadja hemma hos hennes vän där vi även spelade olika nintendo wii-spel. Innan vi avslutde kvällen åkte vi till ABC i Finland för en kvällsfika med en vän till henne. Därefter avslutade vi kvällen med att läsa igenom och finslipa på Nadjas arbete som hon sedan skickade in. Sedan blev det sovdags då vi var väldigt övertrötta.

Haparanda är en väldigt liten stad trots det är det väldigt mysigt här och även kallt må jag säga. Även dialekten är väldigt rolig - en blandning av svenska och finska :)

Haparanda

Igårkväll när jag kom fram till Happis fick jag en rundvisning, vilket inte tog så lång tid då Happis är litet. Vi åkte även över gränsen till Finland som jag tyckte var relativt coolt, det var så pass nära också.  Sedan blev det en lång pratstund då det var ett bra tag sedan vi sågs. Som ni kanske förstått bor jag hos klasskompisen Nadja, och för tillfället är hon på jobbet så jag tänkte väl roa mig med något. När hon slutat får vi se vad som händer, kanske en promenad runt i områdena för att lära känna stället. Om jag har tur kanske vi lyckas se några renar när vi är ute ;)

Resan igår gick relativt bra, det var över tretton långa och jobbiga timmar då jag blev väldigt rastlös och inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Det kändes även lite konstigt att åka förbi min skola i Skellefteå då jag är van att stiga av där men istället fortsatte jag några timmar till. I Skellefteå stod bussen still i högst tio minuter och jag hann på den korta tiden säga hej till en annan klasskompis Emma som var så snäll att komma till busstationen för att heja en snabbis.

Den långa resan fortsätter endast en halvtimma till

Den långa resan fortsätter än, min tretton timmars resa är ännu inte över men det är inte långt kvar. Alldeles nyss åkte vi från bussplatsen i Kalix och nästa stopp är Haparanda vilket även är sista stället denna buss åker till. Kvart över, om snart en halvtimme med andra ord, är slutdestinationen äntligen kommen. Genom fönstret ser jag bara en massa mörker och skog - jag är verkligen i Norrland nu ;)

Den långa resan fortsätter

Som rubriken lyder så fortsätter den långa resan. Jag har nu åkt cirka fyra och en halvtimme och befinner mig härmed i Örnsköldsvik. Tio över fyra är jag i Umeå för ett bussbyte, jag kan konstatera att mina väskor inte var dem lättaste. Nu ska jag fortsätta underhålla mig med en skvallertidning och lite övning på fotografering med system kameran som naturligtvis fick följa med :)

Från Gävle till Haparanda - Över tretton timmar

Tåget från Gävle har nu gått och jag har åkt i cirka tjugo-tjugofem minuter. Framför mig har jag en lång resa med både tåg och två bussar innan jag kommer fram till slutdestinationen Haparanda. Sammanlagt ska resan ta lite över tretton timmar om inget förhinder sker. Världens bästa pojkvän, mamma och pappa vinkade av mig på tågstationen - jag älskar er. Nu ska jag fortsätta min resa, ha en trevlig lördag.

Från Gävle till Haparanda - Över tretton timmar

Tåget från Gävle har nu gått och jag har åkt i cirka tjugo-tjugofem minuter. Framför mig har jag en lång resa med både tåg och två bussar innan jag kommer fram till slutdestinationen Haparanda. Sammanlagt ska resan ta lite över tretton timmar om inget förhinder sker. Världens bästa pojkvän, mamma och pappa vinkade av mig på tågstationen - jag älskar er. Nu ska jag fortsätta min resa, ha en trevlig lördag.

Firandes av min födelsedag

Gårdagen bjöd inte på några uppdateringar då jag var upptagen hela dagen lång, dock var det en mycket trevlig dag. Min födelsedag som är på måndag firades nämligen igår då jag är bortrest från och med idag och ett tag framöver. Jag fick en massa fina prestenter, trevligt sällskap och en supermysig dag som jag tackar alla nära och kära för ♥

Jag vill även nämna att min pojkvän, familj, vänner och släktingar är underbara, så betydelsefulla allihopa.

Morgonuppdatering

Godmorgon på er, dock har jag varit vaken ett tag. Idag är det torsdag och vad som händer under dagen vet jag inte ännu. Det återstår att se. Just nu är det lite tvtittande och jag har även planer på att göra mig iordning för dagen. Ha en trevlig torsdag, imorgon är det trots allt redan fredag :)

En uppdatering på kvällskvisten

Här kommer ett lite snabbt kvällsinlägg innan sovtime. Idag har jag haft en relativt lugn dag som inneburit bland annat datorsittande, solning, affären med mamma, en snabb sväng på stan och även åkt hem till min pojkvän för att sova här :) Vi tog oss även en långpromenad tidigare ikväll innan vi såg film. Godnatt med er.

25e bilden: En person som alltid gör dig glad.


24e bilden: En bild som gör dig glad.


Något att tänka tillbaka på som gör mig oerhört glad och som får mig att längta tillbaka är Kretaresan med Linnea som var hur underbar som helst. Dagen då denna bild fotades på oss var det verkligen hett, speciellt när vi stod uppe på dessa klippor som låg intill stranden. Det är Linneas syster som fotade och det var henne vi även hälsade på under resans gång.
Hur som helst var resan rolig, fantastisk, minnesvärd och inte minst en solig och varm semestervecka på ett otroligt fint ställe ♥

Dagens lista

Dagens humör: Bra humör, trots att nervositeten börjar krypa sig på inför min resa som börjar på lördag
Dagens klädsel: Leggings och linne
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Ingenting
Dagens planer: Påbörja packningen, träffa Ida för att sola och därefter åka hem till min pojkvän
Dagens väder: Våren är på insprång - idag har jag med andra ord haft vårkänslor
Dagens vill ha: Att få lämna vintern och övergå till våren
Dagens tråkigaste: Trots att jag hade världens chans till sovmorgon idag sov jag endast till nio-tiden
Dagens bästa: Åka hem till min älskling - mysipysi ♥
Dagens nedräkning: Fem dagar till min födelsedag

Första kvällen i Marsmånad

Då var det kväller igen och dagarna börjar dra ihop sig inför resan till Norrland jag ska åka på. Idag har jag först och främst vaknat hos älskling och tog en lugn förmiddag vid datorn innan jag åkte till stan där jag inhandlade träningskläder.
Sedan tillbringade jag några trevliga timmar med tjejen jag är kontaktperson till och därefter sågs Brynäs-matchen med familjen hos en familj vi känner som bor i stan
Nu är jag hemma i Bomhus och tänkte se gårdagens avsnitt av Big brother som jag missade. 

Hoppas er dag varit bra, godnatt.

Första mars

Tänka sig att det redan är marsmånad, tiden har gått ofattbart snabbt tycker jag. Våren är på insprång vilket naturligtvis känns otroligt härligt. Hur som helst, mars är min månad eftersom det är då jag fyller år. Förövrigt är mars en bra månad eftersom jag och min älskling blev tillsammans då, för snart exakt tre år sedan :) Som jag nämnde nyss, tänk så fort tiden går ibland.

RSS 2.0