Avslutar en bra dag

Efter en bra dag med jobb och bio avslutar jag dagen på en mysigt sätt. Nämligen en kopp blåbärste och känna efter små sparkar i magen.


Ego på bio

Efter en jobbdag är det alltid härligt att krypa ner i biostolarna tillsammans med älskling. Om en kvart börjar filmen,- mysigt.


Vecka 19 (18+2)


Babyskydd med bas

Ikväll har lillhjärtat fått sitt babyskydd med bas från Barnens hus. Bilstolen kommer att passa att fästa på vagnen som vi ska köpa.

Det har ikväll varit babykväll på Barnens hus där det fanns erbjudanden bara för ikväll.
Tyvärr jobbade jag ikväll så jag kunde inte följa med men Daniel och svärfar åkte dit och köpte bilstolen. Jag är så nöjd över den och längtar tills vi ska beställa hem vagnen.


Två veckor


Vecka 19

 
Kroppen
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

 
Fostret
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.
 
Träningstips
Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.
 
 
 
 
 
Om två veckor har halva graviditeten gått och om sex dagar får vi se den lilla 


Fortsätter se Falks filmer

Ikväll fortsatte vi med filmerna av Johan Falk. Först Spelets regler innan vi åkte till svärfar och nu ser vi på nästa.


Hälsa på hos svärfar

Nu har jag och Daniel precis kommit hem efter att ha varit med Jennie hos svärfar och Gun. Där blev det te, brasan och umgås innan vi åkte hem.


Minishopping

Idag när jag och Linnea var på stan hittade jag dessa söta små mössor till lillplutt, en mjukt skön tunika i svart och ett par mammastrumpbyxor.


Stan och kafé med Linnea

Efter en trevlig stanrunda med Linnea gick vi till Dagnys hörna, ett 50-tals kafé, där vi åt amerikanska pannkakor och våffla. Jättegott var det och dit kommer absolut vi komma tillbaka.


Del 5 Årsresumé 2012

MAJ
Jobb, kalas för femåriga kusinen, lillebror blev hela arton år, firande för lillebror med gäster, Najda var på besök över helgen, dagar med sol och värme, slapp vårjackan, grillning på baksidan hos föräldrarna, firade en familjevän, shopping med Ida, kontaktpersonsskap, joggingrunda, shopping med lillebror i Valbo, middag på gävle bro med Daniel och familjen, promenade, bokade en norrlandsresa till Nadja, besökte Ullis, mys med två hjärtan i boulognern, firade morsdag en varm dag, shorts och linne, fika på stan med Daniels syster och hennes familj, åkte till Haparanda, kvällsfika på ABC i Finland, fester, varit på Stenåldersbyn ute i Skogen ovanför Haparanda och vi gjorde våran första tautering, 

En vecka kvar till RUL

Så länge som vi väntat är det nu endast en vecka kvar till rutin ultraljudet.
Vi längtar så otroligt mycket tills vi får se lillplutt där inne igen.


Introduceras till ännu ett ställe

Idag har dagen spenderats med att introduceras på ett nytt ställe, ett nattöppet dagis/förskola för barn mellan 1-13 år. Dock kommer jag inte jobba nätter men dagar och kvällar kommer gå fint. Första dagen avklarad och bra har det gått.
Nu blir det till att se klart filmen vi började se igårkväll.

Newbie-kollektion från Kappahl

 
Här en hel drös fint från Kappahls newbie-kollektion. Jag bara älskar deras kläder och kommer köpa mycket åt våran bebis. Dock vet ju inte inte om det är flicka eller pojke så det får bli mest neutrala färger.
Idag köpte jag den här fina tröjan och en söt tunn mössa.
 
 

Söndag

Söndag och jobbdags om en timme men mer om det ikväll.
Innan tänkte jag ta en snabb sväng in på stan för att bland annat köpa ett par nya mammaleggings eftersom det kommit lite färg på mina sedan jag målade om möblerna.


Filmmys med lilla familjen hela kvällen

Två Johan Falkfilmer har vi sett och ska se en till film innan jag tänkte blunda för natten.
Så nu tar jag med mig lillplutt och älsklingen och kryper ner under ett varmt täcke med en värmekudde mot magen och tända ljus framför en film som blir det sista för idag.


Från vecka 4 till vecka 18

På den första bilden är det hur det ser ut i en gravid kvinnas kropp i vecka 4 - den veckan då vi fick veta att jag har ett växande liv inom mig. Embryot är då lika litet som ett vallmofrö.

På den andra bilden är det en gravid kvinnas kropp i vecka 18 - där vi är idag. Nu är fostret ungefär i den storleken som en sötpotatis.

Bebisen växer och livmodern likaså - en relativt stor skillnad på vecka 4 då vi fick plus på stickan till där vi är idag i slutet på vecka 18.

 


Lördagsmysdag/kväll

Idag skulle det egentligen blivit jobb men det blev inställt så idag blir det bara lördagsmys hemma.

Vi har nu gjort middagen - hemmagjorda köttfärsbiffar med lök i, potatis och gräddsås.
Och jag har bakat kladdiga chokladmuffins som säkerligen kommer uppskattas till lördagsmyset.


Discobowling

Innan stängningsdags på bowlingen körde jag, älskling, Maja och Ante en timmes discobowling. Därefter åt vi innan vi åkte hem.

En trevlig bowlingstund och en bra kväll.


Fredagkväll

Nu ser vi nästa John Falkfilm innan fredagkvällstrevligheter väntas.


Kläder från Lundmyr

Nu har vi precis kommit hem efter att ha varit på en liten tripp. Vi åkte till Lundins säljlager och även Underbar(n) där dom säljer så fina bebiskläder.
Vi fick med oss dom två fina plaggen på bilden från Lundmyr. Och när vi handlade där så fick vi ett doftljus som luktar så gott.

Vi avslutade med att besöka Daniels mormor på en fika, trevligt att träffas eftersom det var ett tag sedan.


Fikabesök och filmmys

Ikväll fick vi trevligt fikabesök av Daniels pappa och syster. Efteråt kröp vi ner i soffan för att fortsätta se Johan Falks filmer.
Vapenbröder såg vi nyss och nu blir det nästa.


Bus med Tindra

Efter att vi varit på bvc med lilla Theo så hämtade vi kusinen Albin på skolan.
Sen kom Tindra hem från dagis och då blev det mellis och bus.


Mosters små söta

Nu är jag och Jennie på väg till bvc med hennes lilla Theo, sen ska vi busa med storasyster Tindra när hon slutat på dagis.


Vecka 18 (17+2)


För 100 dagar sedan

Idag är det hela 100 dagar sedan vi fick positivt på graviditetstestet och lyckan just då går inte att förklara.

Tänk att jag bildar familj med min stora kärlek och att våran älskade vän där inne växer. Kärlek och lycka i massor!


Tittat på barnvagn

Ikväll spenderade vi omkring en timme på Barnens hus för att titta och känna lite på barnvagnar så vi vet på ett ungefär vad vi gillar i den här barnvagnsdjungeln.

Som tur är hittade vi en vagn som vi båda fastnade för och som det ser ut ska vi beställa hem den.
Det var så mysigt att gå omkring i affären där vi planerade, funderar och pratade kring vår framtid med lilla älskade hjärtat i magen.


Fyrtio minuter återstår

Om fyrtio minuter slutar mitt pass för dagen och jag åker hem till min älskling. Trots att dagen varit bra och jag känt mig glad så ska det bli skönt att sova och avsluta kvällen.


Vecka 18


En bra dag

Nu är jag på väg till jobbet för ett pass mellan 13-21. Idag är en fin dag - vi har gått in i vecka 18, solen skiner, inte kallt ute och jag känner mig på bra humör.

Jag hoppas det håller i sig hela dagen, om inte så är det bara att känna på magen så får jag ett leende på läpparna.


Vecka 18

 
Kroppen
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.
 
Fostret
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.
Jag tycker att magen vuxit lite den senaste veckan. Så otroligt mysigt, jag är så stolt över min bebismage och jag längtar otroligt mycket till ultraljudet så vi får se våran älskade vän igen. Vi räknar ner dagarna!
 


Skötbordet på plats men inte helt klar

Häften av skötbordet är färdigt. Den är målad i vitt och vi har satt dit en trådback efter en massa mätande och borrande.
Det som fattas är bland annat skötbädden, krokar på sidan om skötbordet och annat tillbehör som ska vara där i.


Finaste Saga


Lördagsmys

Vi fortsätter hemmamyset som igårkväll även denna kväll. För någon timme sedan kröp vi ner i soffan för att se tvåan och trean av Johan Falks filmer.


Firande för mamma

Idag har det varit firande hemma hos min familj för mamma som fyllde för några dagar sedan.
Fika, gäster och umgås blev det i några trevliga timmar.


Fredagsmyset fortsätter

Ikväll började vi se Johan Falks filmer, självklart började vi se ettan Noll tolerans först och nu ska vi se Livvakterna.


Fredagsmys

Efter en storhandling med älskling blev det en sväng målning innan vi nu börjar våran hemmakväll med filmer och gotta - älskar fredagsmys med min älskade sambo.


Jobba med den lilla

Nu är vi mitt uppe i jobbandet jag och min lillplutt, snart är det helg och den här helgen kommer bli så mysig.


Fredag

Fredag och helgen inväntas. Men innan det blir det jobb mellan 7:30-14:15.
Nu ska jag alldeles strax kliva av bussen med trötta steg.


Del 4: Årsresumé 2012

APRIL
Big brother, jobb, kontaktpersonsskap, bio, fick besök av svärfar på skärtorsdagen, mysig påskfrukost med min fina, spendera flera timmar hoss svärfar på landet under långfredagen för att njuta av vårvädret, kortspel, leta påskägg hos mina föräldrar, påskmiddag hos mormor där vi också fick ett ägg med godis, måla ägg hos föräldrarna, köpte balkonginredning och gjorde det snyggt, kvalitetstid på stan med kära mamma, besök av Ullis här hemma, skogspromenad hos svärmor, gjorde en god marängsviss, shopping med Linnea, brynäs tog hem sm-guldet, beställde hem lite foton från fuji som pryder väggen så fint, gos med Tindra, fika med Ida på stan, tjejkväll med Ida och Linnea, discobowla med min fina, Ida sov över, såg brynäs hyllas på stan med bland annat pappa, svärmor fyllde år, umgicks med föräldrarna, träffade Nadja och hennes mamma som passerade Gävle och rensade trädgården hos familjen.

Vecka 17 (16+2)

 
När jag loggar in på Liberos hemsida dyker denna ruta upp. I 17onde veckan är vi och har en älskad liten plutt på 150 gram i magen.
Lilla lilla älskade du.

Bowling

En trevlig bowlingtimme och en stanrunda har spenderats på eftermiddagen. Nu hem för att äta middag.


Finaste Tindra och Theo


Vecka 17 (16+2)


Födelsedagsfirande

Idag har vi grattat min bästa mamma på hennes födelsedag. Det var bara jag, Daniel och familjen vilket kändes skönt.
På lördag ska hon firas av andra också som också ska bli trevligt.

Hur som helst så åkte vi till Church street där vi åt god födelsedagsmat tillsammans.

Grattis ännu en gång till världens bästa mamma som jag älskar av hela mitt hjärta <3


Gårdagens eftermiddag/kväll

Igår började seneftermiddag/kvällen med att jag och Daniel tog en tripp till Valbo. Först fick Daniel hjälpa att putta på en bil som fick stopp mitt i rondellen så det blev lång kö, sen en tur till Ikea där vi köpte en möbel till knyttet och tillsist spontanbesökte vi Daniels bror och Maja.


Vecka 17

 
Kroppen
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.
 
Fostret
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.
 
  
 


Första semlan

Första semlan för i år är uppäten, mumsigt var det och snart är det fettisdagen vilket innebär en till semla då.


Nedräkning till ultraljud

Endast tjugo dagar kvar till ultraljudet, jag längtar så otroligt.
För några veckor sedan kändes 4 februari så långt fram men nu är dagen snart kommen.

På bilden är det våran bebis på första ultraljudet vecka 8 (7+0). En centimeter lång och nu är hon/han mycket större.


Tvmys

Kvällen avslutas med tvmys med lilla familjen,- Daniel, knyttet och katterna som sover bredvid oss.


Starkaste finaste kärleken

I fyra år och tio månader har vi varit ett par, helt underbart och jag älskar min fina älskade så otroligt mycket. 

Om endast femtionio dagar har vi varit tillsammans i fem år - kärleken blir bara starkare, föralltid vi två 



Liten napp

Den här fina lilla nappen ramlade ner i brevkinkastet idag, genom att bara gilla en sida på facebook fick vi den här gratis hemskickad.


Tapetsera fondvägg i barnrummet

Började dagen med att fylla i gravidboken om veckan som varit, skriva i graviddagboken och måla en sväng på spjälsängen.

Nu är mormor hos oss och hjälper att tapetsera en fondvägg i barnrummet. Fint kommer det bli.


Små buffar från bebis?!

Inatt vaknade jag upp vid femtiden, igen. Som tur var jag så pass trött att jag somnade om nästan på direkten. Jag vaknade tvärt av min dröm. Som det varit sista veckan så har jag vaknat av intensiva, läskiga eller obehagliga drömmar om jag inte vaknat av att jag är kissnödig eller känner mig hungrig. 
 
Jag känner i kroppen att jag kommer längre in i graviditeten nu. På jobbet idag efter att jag varit i farten och satte mig ner för en vilostund kände jag små svaga buffar i magen. Det är självklart svårt att veta om det var tarmrörelser men som jag hoppas och tror var det min älskade vän där inne som gjorde små mini-buffar. Återkommer dessa buffar och blir starkare för varje vecka så vet jag att det är lilla vännen.

Körde fast med jobbilen

Precis innan passet skulle sluta så körde jag tillbaka jobbilen till parkeringen.
Med min tur körde jag fast i snön när jag körde in i rutan, så varken bakåt eller framåt kom jag.
Det slutade med att jag fick hämta kollegan som fick komma med och hjälpa mig att komma loss. Tillslut kom vi loss och vi tog en parkeringsruta som blev ledig i samma sekund.
Det är min tur det.

Nu är jag iallafall på väg hem för att sova, imorgon väntas ett pass mellan 7-21.


Jobbhelg

Den här helgen går åt till att jobba. Idag mellan tiderna 10-21:30. Så nu har jag fem och en halvtimme kvar till jag får åka hem och sova. Och nu tänkte jag ta en kort rast för att äta middag.


Fredagkväll

Fredag och helg. Dock ingen ledig eftersom jag ska jobba långpass hela helgen. Den här fredagseftermiddagen spenderades med min älskade hos hans syster och hennes familj. Självklart en massa bus med lilla Tindra. Jag, Tindra och svägerskan tog oss en sväng till affären också. 
 
Väl hemma åt vi goda våfflor som Daniel gjorde iordning medan jag själv tog en varm dusch efter att ha varit fryssen. Avslutade min fredagkväll liggandes under täcket framför tvn med datorn och tända ljus. Nu blir det strax natt för min del. Ladda en jobbhelg.

Vecka 16 (15+3)

Några dagar kvar till vecka 17 startar och en vecka närmade ultraljudet. Längtar!
 
 
 

Första rörelsen

Att känna bebisen göra en rörelse är helt klart häftigt. Jag längtar så otroligt till om någon enstaka vecka då jag kan få känna första sparken. Det här med att känna rörelser när man är föstföderska är inte lätt att skilja på om det är tarmarna eller en bubblande mage. Visst har det bubblat till i magen någon enstaka gång senaste veckorna men troligtvis var det tarmarna.
 
Men för bara en stund sedan kände jag hur något fladdrade till nedanför naveln, nästan som en liten fisk som fladdrade. Jag trodde på en gång att jag kände en rörelse och blev helt rörd, efter lite googlesökning tror jag fortfarande på att det var en rörelse. Så mysigt, älskade lilla vännen 
 
Läs mer här om första fosterrörelserna.

Då och nu

De fyra första bilderna på våran lilla Saga är från mars -12.
De två bilderna längst ner är från december -12. Liten blir stor.
 
  
 
 
 
 
 

Sveriges roligaste klipp

Nedkrupen i soffan lite halvfryssen framför den nya underhållningsserien Sveriges roligaste klipp som har premiäravsnittet ikväll. Jag antar att det ska likna America´s funniest homevideos, men det toppar ju inte det programmet lika bra. Nu ska jag fortsätta se.
 

Mardrömmar under andra trimestern

"Om du har konstiga drömmar - vare sig de handlar om bebisar eller graviditeten eller ej - kan det vara så att din sömn påverkas av graviditetshormoner, alla förändringar som din kropp går igenom och blandade känslor av glädje och oro inför att bli mamma." - babycenter.com, läs mer här.
 
 
Den senaste veckan har bjudit på en del mardrömmar och väldigt obehagliga drömmar som stör min sömn. Jag vaknar ofta omkring 04:30-tiden och vågar knappt somna om fastän jag är trött. Inatt drömde jag en sådan hemsk mardröm att jag nästan trodde det var verklighet när jag vaknade på morgonen och kände mig så ledsen.
 
Den här drömmen tog hårt på mig och jag har haft det i tankarna hela dagen. Tillslut ringde jag 1177 eftersom mvc inte har telefontid nu, där fick jag prata med en snäll sköterska som berättade att min hemska mardröm inte har någon koppling med att det kommer hända i verkligheten utan det handlar om min oro för hur allt ska gå, mammarollen och graviditetshormonerna.
Jag måste koppla av och njuta av graviditeten för sen har vi äntligen våran lilla skatt hos oss. Och självklart är det sant, nu ska jag försöka koppla bort all oro, inte bry mig om mardrömmarna och blicka framåt - för gud så vi längtar att få träffa dig lilla plutt ♥

Vecka 16 (15+2)


Fredagsmys en onsdag

Ikväll har vi "fredagsmys" här hemma trots att det är onsdag bara. Jag ska jobba hela helgen och kommer inte vara hemma mer än när jag ska sova.

Vi har precis börjat se en film och ska se en eller två filmer till efteråt, tagit fram snacks, tänt en massa ljus och nu återstår det bara att slappna av och mysa hela kvällen lång. Jag och min fina lilla familj.


Del 3: Årsresumé 2012

MARS
 
Jobb, pubrunda med svägerskan och en vän till henne, melodifestivalen, hemmakvällar, grillning på Eskön, långpromenad med Linnea, tog ännu ett framsteg och nervös var jag, vårpromenad till Daniels mormor, min tjugotvåårsdag, kontaktpersonsskapet, avstängt vatten på grund av trasig vattenledning, firades med gott fika och fina presenter, en liten kusin kom till världen, Big brother, stan med Ida och Linnea, fyra kärleksår med min Daniel, Rosmarin för att få ögonbrynen noppade, följde med pappa på deras afterwork, grattade farbror, tripp till Valbo med Daniel, Daniels fina systerdotter firade sin ettårsdag, vi köpte hemmabiosystem, fick veta att sommarvikariatet kommer hållas på samma ställe som sommaren innan och glad blev jag över det, njutit av vårvädret på balkongen, våffeldagenfirande hos mormor, shoppingrunda med pappa och lillebror, såg En gång i phuket på bio, kalas hos Daniels mormor, restaurangbesök med Daniel och familjen och släckte ner hela lägenheten när det var earth hour.

Överraskning från Baby to be

Tidigare idag hämtade jag ut ett paket på Apoteket från Baby to be som var helt gratis. I det här paketet fanns två pappatidningar, två tidningar med föräldrar & barn, två fina nappar med stjärnor på, 15% på Lekmer.se, tuggummi och ett kit till bebisen.
 

Vecka 16

 
Kroppen
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.
 
Fostret
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
 

Hallon- och jordgubbsmoothie

Avslutar den här långa måndagen med en god smoothie med smak av hallon och jordgubb framför tvn med älskling. Älskar sådana här mysiga kvällar efter en lång dag.


Kalas och ett Ikeabesök

Nu är vi klara med vårt lilla uppdrag. En sväng på Ikea och två andra möbelaffärer så var vi klara med det vi skulle.
Nu är vi hos Daniels bror på kalas eftersom han fyllde i veckan.


Lördagsmys

Nu börjar Benjamin buttons otroliga liv på tvn som vi ska se.
Så nu avlutar vi dagen med lördagsmys med en god smoothie, invigde mixern som vi fick i julklapp.


Fika hos mormor

Just nu är jag med familjen hos mormor på en fika eftersom några släktingar från Stockholm är här på snabbesök.

Snart ska jag börja röra mig hemåt och så blir det lördagsmyskväll som väntas.


Påbörjat målningen på spjälsängen

Tidigare var jag med pappa till biltema för att köpa målarfärg så för en stund sedan började jag och Daniel att måla om spjälsängen.
Första lagret med vitt är färdigt så nu väntar vi till det torkat och kan måla på nästa lager.


Första strumporna

Efter bion tog jag och Daniel oss en sväng till hans syster. Hon gav oss dessa söta små strumpor som lillen i magen så fint kommer passa i.


Berättelsen om Pi - 3D

Om en kvart börjar Berättelsen om Pi i 3D. Så alldeles strax får vi ta plats och mysa till det så här på fredagen jag och älskling tillsammans.


Shopping med Linnea

En shoppingtur med Linnea idag och avslutade med en fika på Wayne's. Jag själv köpte behövliga plagg och även fina bebisbyxor till den lilla. Så otroligt mysigt att köpa till plutten.


Slipa spjälsäng

Nu när vi kom hem för en stund sedan passade vi på att börja slipa spjälsängen inför att den ska målas.


Första tillbehören till spjälsängen

Nu har jag och Daniel precis kommit hem efter att ha varit till bland annat Ikea med pappa.

Där köpte vi de första tillbehören till spjälsängen som kommer att behövas längre fram. Det är så mysigt att shoppa och titta på saker/kläder till den lilla. Det vi idag köpte till spjälsängen var madrass, täcke, kudde, madrasskydd och dra-på-lakan.


Vecka 15 (14+1)

100 dagar är avklarade vilket betyder att vi har 180 dagar kvar till vi får träffa lilla hjärtat för första gången - längtan växer mer för varje dag,


Filmmys

Tidigare ikväll har jag och Daniel myst ner oss i soffan framför dessa två filmer. Skräckisen Sinister var absolut inte den bästa filmen som jag sett men komedin A thousand words var en bättre film åtminstone.


Nyår 2012

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Några bilder från nyårsafton igår som först på dagen spenderades med Daniel, familj och släkt med god mat.
Kvällen tillbringades med Daniel, hans syster och hennes kille med spel och snacks.
Tolvslaget spenderades ute bland fyrverkerierna och pussades in nya året bara jag, älskling och lillknyttet i magen - min lilla familj 

Vecka 15

 
Kroppen
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.
 
Fostret
Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.
 
 
 
Magen har under ungefär de två senaste veckorna börjat komma fram och jag är så glad att den börjar synas. Dock kan jag tycka bilderna gör lite orättivsa, jag är hungrig och ser väldigt plattare ut på magen än vad jag är i verkligheten. Ibland sjunker den ihop litegranna som på bilden och i de flesta fall är magen som vanligt. Illamåendet och tröttheten är så mycket bättre nu än vad det var i det tidigare stadiet av graviditeten vilket känns otroligt skönt. 

Gott nytt år

Det här nyåret har varit så trevligt med nära och kära för att fira in det kommande året.

Nu är jag och Daniel tillbaka hos hans syster efter att han och jag var till en stor backe i närheten för att se massor av fyrverkerier och pussa in nya året på tolvslaget tillsammans.

Äntligen är året här, året då vårt första gemensamma barn kommer till världen. Nu längtar vi mer än någonsin efter dig älskade skatt.


RSS 2.0