Kvällspass,- starten på veckan

Nu när jobbarhelgen är över kör jag på ett kvällspass så här i början på veckan så jag börjar jobba klockan två. Innan dess blir det grovstädning i pojkvännens gamla lägenhet så vi kan lämna in nycklarna till den. Vad som händer efter jobbet ikväll återstår att se, jag är ju trots allt ledig imorgon.

Jobbarhelgen avklarad

Helgen är redan förbi och fort har det gått eftersom jag inte gjort något annat än att ha jobbat. Efter att ha kommit hem från jobbet idag har jag bara myst ner mig i soffan under en filt med tända ljus för att se en film på tv - mysfaktor på hög nivå.

Söndagsjobb

Idag är jag uppe med tuppen eftersom det väntas ett arbetspass mellan klockan 7-21:30. Så det är alldeles strax dags att börja cykla i den hemska kylan till jobbet. Hoppas ni alla får en trevlig dag, för det ska jag ha.

Hemma efter en fin arbetsdag

Lördagens jobb är avklarat och jag är hemkommen för bara en liten stund sedan. Det är skönt att vara hemma igen trots att jag fick ett sådant fint välkomnande tillbaka till jobbet av kunderna och haft en jättebra dag. Strax blir det till att sova för att ladda batterierna till morgondagens arbete. Klockan som ska ställas om inatt får heller inte glömmas.


Helgjobb

Nu är det helg igen och vad helgen har att erbjuda är jobb på Vendela. Idag har jag ett pass mellan klockan 10-21:30. Det känns verkligen jätteroligt att vara tillbaka här igen :)

Idolkväll med Linnea

Idag blev det en kort visit till stan för att leta gardiner och vi hittade till både köket och vardagsrummet. Därefter kikade min familj förbi över en middag, då jag även fick hjälp med att sätta upp några hyllor och ett till lager med vit målarfärg i klädkammaren - nöjd över resultatet är jag. Kvällen blev himla trevlig då Linnea kom förbi för att umgås, se lägenheten och se Idol. Det var ett tag sedan vi umgicks nu så det var trevligt. Nu väntar jag på slutresultatet i Idol och håller tummarna på att mina favoriter får stanna.

Kväller här hemma

Nu är det kväller igen och jag ligger i soffan för lite tvtittning. Idag har vi utfört några ärenden, handlat, fixat ytterligare hemma i vår lägenhet och lagat middag för första gången i denna lägenhet. De tidigare dagarna har vi ätit hos mina föräldrat och hos mormor eftersom vi inte hade tagit med mat, bestick och sådant som behövs för matlagning. Nu blir det mer tvtittning här innan jag ska sova.

Dagens

Dagens humör: Glatt humör
Dagens klädsel: Jeans och linne
Dagens frisyr: Inbakad fläta
Dagens smink: Ingenting
Dagens planer: Några ärenden som redan är utförda och fixa lite här hemma
Dagens väder: Småkyligt
Dagens vill ha: Gardiner till köket, haha det kändes som lite kärringvarning men jag hittar inte några fina köksgardiner
Dagens tråkigaste: Vintern närmar sig - huua, det gillas inte
Dagens bästa: Lägenheten börjar bli allt mer klar - underbart

Soffhäng

Sedan jag skrev senast har vi hunnit få iordning lite mer hemma, för ett tag tillbaka blev vi klar för dagen och får fortsätta imorgon. Strax ska jag sova men först fortsätta slappa en liten stund till i nya härliga soffan framför tvn.

Framsteg i lägenheten

Vår lägenhet är fortfarande rörig, men mycket har börjat komma på plats vilket känns skönt efter allt slit med flytt, bärande, borrning, skruvande och allt som hör till. Vardagsrummet och badrummet är de rum som börjar få det mesta på plats. Vi tog oss även en sväng till Ikea tidigare för att inhandla småsaker. Därefter kikade pappa förbi hemma hos oss för att måla om vitt i klädkammaren där efterresultatet blev mycket bättre än innan så jag är jättenöjd. Nu ska vi fortsätta litegrann här innan det blir för sent för att skruva och dona.

Två första nätterna i våran lägenhet

Vi har nu sovit två nätter i våran lägenhet och än så länge trivs vi i den. Gårdagen bestod av några ärenden, middag hos mina föräldrar, ihopskruvning av möbler - dock hann vi inte så mycket men några möbler är färdigskruvade. Bland annat våran nya soffa och vardagsrumsbord som vi känner oss nöjda över köpet. Idag blir det ännu mer skruvning för att försöka få upp de flesta möbler så vi kan börja få ordning hemma. Jag är så glad att vi flyttat ihop - jag älskar min fina pojkvän <3

Flyttat hemifrån och blivit sambo idag

Nu har jag både flyttat hemifrån och blivit sambo med min pojkvän. Vi fick idag hämta nycklarna till nya lägenheten på förmiddagen och har under dagen och kvällen haft fullt upp att flytta in alla möbler, kartonger och allt som ska hit. Dock är det några saker kvar att ta hit men det ordnar sig vid ett annat tillfälle. Nu är det natt för familjen här hemma - både jag, älskling och våran katt Silver ska göra natter nu för att fortsätta imorgon med allting. Jag vill även tacka alla som har ställt upp att hjälpa oss med flytten - ni är guld värda.

Idag är dagen här

Sista natten pojkvännens lägenhet är nu avklarad,- idag väntas en dag där vi inte kommer få sitta still en minut. Men gud så roligt och spännande det här ska bli. Nu har jag lite brådis att göra mig iordning och cykla för att lämna cykeln i Bomhus innan jag ska först ska följa med familjen till Trödje för att gratta en vi känner innan det är dags att sätta igång.

Sista natten i lägenheten

Inatt är sista natten i pojkvännens lägenhet. Imorgon bär det av till nya lägenheten :)


Min lördag

Dagen har varit fullspäckad och ännu är det inte slut. I förmiddags blev jag upphämtad av familjen för att åka en sväng till Valbo köpcentrum där vi kikade runt i några affärer som bland annat Ikea.
Det blev även en måltid för oss i restaurangen på Ikea,- trots att det var mycket folk, trångt och inte den mest mysigaste restaurangen att äta i så var det trevligt - jag älskar verkligen min familj och vi kommer förevigt hålla ihop i ur och skur ♥

Därefter mötte jag upp pojkvännens syster och hennes familj för att promenera till en lokal där ett sexårskalas höll hus. Det var min pojkväns brorson som firades. Tänk att han redan blivit sex år gammal,- när jag och älskling började umgås från första början var brorsonen endast två och ett halvt år gammal ungefär.

Väl hemma igen blev det en massa packning och rensning - tänk att det aldrig tar slut. Sedan har vi även gjort iordning lite inför morgondagen som är viktigt att ta med till nya lägenheten. Nu ska jag fortsätta min kväll här i pojkvännens lägenhet för att fixa, dona och packa samt invänta morgondagen. Det är minsann mycket att ta itu med.

Dagens lista

Dagens humör: Glad
Dagens klädsel: Jeans och en vit tröja med trekvartsärm, men nu när jag kom hem åkte mjukisbyxorna på
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Bland annat en valbovisit med familjen, sexårskalas, packning och mer.
Dagens väder: Det var ett sådant härligt väder tidigare att jackan knappt behövdes, dock blir det kyligare nu närmare eftermiddag-/kväll
Dagens vill ha: Morgondagen
Dagens tråkigaste: Ingenting så här på rak arm
Dagens bästa: Tanken av att imorgon får vi nycklarna till lägenheten och blir sambos
Dagens nedräkning: En dag kvar - inflyttning

Fredagsmys

Igårkväll blev en myskväll här hemma i lägenheten som ser ut som en enda flyttkartong. Idol, lite godis, film och min älskling - underbar fredagskväll.
Även lillebror kom förbi på en liten snabbvisit vilket alltid uppskattas såklart.

Idag är det en del på schemat, till att börja med ska jag ändra lite i CV:et och följa med på sexårskalas dit vi blivit bjudna som hålls för min pojkväns brorson. Sedan blir kvällen fullspäckad med det tar vi då, nu har vi en dag att se fram emot först.

En tidigare inflyttning

Dagens bästa var glädjesamtalet vi fick ikväll att vi inte behöver vänta elva dagar till innan vi får flytta in i lägenheten utan vi får nyklarna till den redan på söndag,- i övermorgon med andra ord. Tänk så bra det kan bli ibland och glad är jag över det.

Eftersom det skulle bli så hemskt stressigt att flytta in den första november då vi egentligen skulle flyttat är det super att vi får det i helgen, just för att jag inte har en större lust att tacka nej till jobb. Jag älskar mitt jobb och vill verkligen jobba så nu kommer jag hinna med det också.

Så med andra ord kommer vi i övermorgon börja fixa och dona i nya lägenheten utan all stress samt att vi har elva dagar på oss att städa i älsklingens lägenhet.


En dag full av ärenden

Äntligen är denna dag över vilket känns superskönt faktiskt med tanke på hur mycket vi åkt fram och tillbaka på massa ärenden idag. Bland annat har vi i princip tömt lägenheten som bestod av en hel drös av kartonger som vi åkt med hem till mina föräldrar där vi ställt allt i uterummet till den dagen vi flyttar.
Inte nog med det har vi haft besök idag av pojkvännens syster med familj en stund - väldigt trevligt och mysigt. Därefter blev det även en visit för oss allihopa hos svärfar för att gratta honom, där det var minst lika trevligt.

Nu ska jag slappna av resten av kvällen med lite bloggläsning och även se Sex and the city som börjar klockan elva.

Några av dagens ärenden

Snart är det helg igen och skönt är väl det. Men först har vi dagens ärenden att avklara innan det kan bli fredag. Idag blir det först och främst till att skjutsa kartonger härifrån hem till föräldrarna för att lättare kunna städa och även åka för att lämna några saker som vi inte vill ha med oss till nästa lägenhet. Därefter har vi ett till ärenden att utföra. Säkerligen kommer vi hinna med mer än så idag, men att börja så räcker gott och väl.

Igår tog vi oss en grovstädning bakom badkaret och spisen - mindre roligt kan jag påstå. Men det måste göras innan vi flyttar ut härifrån trots att det inte är så värst mysigt.

Besiktad lägenhet

Nu har vi även här hemma hunnit med att få lägenheten besiktad, som förövrigt gick bra och även lämnat in påskrivna papper till skatteverket så att jag och älskling blir sambos från och med den första november ♥

Förutom det väntar vi ett samtal idag från dem som bor i våran blivande lägenhet ifall vi kan lyckas få nycklarna tidigare - hoppas, hoppas.

Onsdag

Gårdagenskvällen spenderades för mig själv framför Lips, datorn och tvn - härlig tisdagskväll med andra ord. Dagen i ära har hittills bjudit på en träff med personen jag är kontaktperson till. Mer än så har jag faktiskt inte hunnit med. Vad mer som kommer ske idag återstår att se, men högst troligt att vistas inomhus för det är så otroligt kallt ute.

Om två ynka veckor

Igår på dagen blev det först en cykeltur till Arbetsförmedlingen och sedan en liten titt på Åhléns för att se om jag hittade något till lägenheten, vilket jag faktiskt gjorde. När jag väl kom hem blev det ännu en cykeltur fast denna gång tillsammans med älskling till Bomhus för att låna bilen och åka iväg på jakt efter kakeldekor,- vilket vi tillsist hittade.
Kvällen bjöd inte på så mycket mer än lite packning och några avsnitt av serien The walking dead - som för övrigt är en bra serie, som jag faktiskt kan rekomendera till er som inte sett den.

Idag är en ny dag och endast två veckor återstår till flytten - om vi inte lyckas få nycklarna tidigare vill säga. Idag blir det en dag full av packning, städning och fixning överallt i lägenheten.
Nu finns det inte ord för hur mycket jag längtar till första november.

Måndag och en ny vecka väntas

Måndag och starten på veckan. Veckan började bra må jag säga eftersom jag för en stund sedan fick ett samtal om mer jobb på Vendela - där jag arbetat hela sommaren fram till förra veckan. Nog om en massa glädje nu, för strax väntas ett besök för mig på arbetsförmedlingen.

Today

Dagens humör: Bra humör
Dagens klädsel: Jag har ännu pyjamas på mig, funderar iallafall på att bära jeans idag
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Ett besök på arbetsförmedlingen och därefter ta itu med packning-/lite städning här hemma
Dagens väder: Inte mer än några få plusgrader - kallt
Dagens vill ha: Ett jobb
Dagens tråkigaste: Ingenting ännu kan jag tycka, kanske arbetsförmedlingsbesöket går under denna rubrik senare idag?!
Dagens bästa: Min härliga sovmorgon
Dagens nedräkning: Femton dagar återstår till flytten - längtar

Flytt med svärmor och partykväll

Gårdagen var en fartfylld dag då jag och älskling hjälpte till när svärmor med familjen flyttade vilket tog från morgon till kväll i princip och ändå blev det inte klart.

Därefter blev det snabbt att åka hem och börja göra iordning mig inför kvällens bravader - party med Tessan och Hanna. Det var en rolig kväll med skratt, prat, dans och mer med de två - tack för gårdagskvällen tjejer ♥

Mitt sista schemalagda arbetspass avklarat

Idag har jag genomgått mitt sista schemalagda arbetspass på jobbet vilket idag medfört massa hejdån, inlämning av nycklar och en Josefin som både vuxit som person och blivit mer lärorik.
Jag är både glad och tacksam att jag fått vara på det här jobbet över sommaren-/hösten eftersom den varit så pass givande. Jag älskar arbetet med människor och bara längtar att få bli inringd att vikariera på det här jobbet och även andra jobb såklart för att utveckla både mig själv och mina kunskaper inom denna yrkesgrupp.

Med enkla ord är jag bara så glad att jag haft det bästa jobbet med den bästa arbetsgruppen samt att jag mött människor som jag sent kommer att glömma.

Dagens lista

Dagens humör: På bra humör
Dagens klädsel: Jeans och en tröja med trekvartsärm
Dagens frisyr: Uppsatt i en knut
Dagens smink: Foundation, puder och mascara
Dagens planer: Jobb mellan klockan 14:00-21:30
Dagens väder: Troligtvis lite kyligt,- här ännu inte varit ut
Dagens vill ha: Nitton dagar att gå fort och mer jobb på Vendela
Dagens tråkigaste: Vädret - jag vill ha mer sommar, men nu går vi mot höst- och vintertid
Dagens bästa: Uppvaknandet imorse av ett samtal där jag erbjuds jobba ett kvällspass på Vendela idag
Dagens nedräkning: Nitton dagar kvar till flytten - nu har vi passerat tjugostrecket

Kvällspass på jobbet

Idag fick jag ett uppvaknande av ett telefonsamtal där det frågades om jag vill jobba ett kvällspass på Vendela på min lediga dag idag. Det går bara inte att tacka nej till med tanke på att sista passet där äger rum imorgon. Jag blev hur som helst glad att få jobba idag iallafall så snart blir det till att börja göra sig iordning för dagen och invänta att åka till jobbet klockan 14:00.

Första snön i år

Igårkväll kände jag någonting i håret och förvandevis var haglade eftersom det haglae. Jag som först trodde det bara regnade, men så fel jag hade - vintern är på ingång minsann. Senare samma kväll när jag och älskling cyklade märkte vi på vägkanterna och i gräset att det var vitt. Trots att det inte var mycket alls tycker jag nästan att det kan räknas som årets första snö :)

Att bo i en flyttkartong

Som tidigare skrivit blev det mycket med att städa, rensa och packa idag - åtminstone mestadels packning blev det. Numera bor vi i en flyttkartong tjugo dagar till, men vad gör det - huvudsaken är att jag har min älskling här med mig.

Jag räknar ned dagarna till flytten kommer att ske för jag längtar så mycket att få göra fint och hemtrevligt i våran gemensamma lägenheten ♥


Jobb-/uppdragsansökan på morgonkvisten

Lite ledighet i några dagar slår inte helt fel. Men och andra sidan vill jag jobba för att få erfarenheter, pengar och att ha någonting att göra. Här på morgonsidan har jag varit och sökt ett jobb-/uppdrag jag hoppas på att få, det skulle åtminstone vara en upplevelse i sig.
Nu blir det till att sjunga lite Lips som jag hämtade ut igår på posten innan det är dags för att ringa PFV om lite mer jobb och städning-/packning i lägenheten.

Nästsista schemalagda passet

Nu är det inte långt kvar till nästsista arbetspasset är avklarat här på Vendela. Klockan halv tio är det dags att cykla hem för att vara ledig tills fredag då sista passet är. Imorgon blir det till att hämta ut ett paket som kommit på posten - skoj är vad det kommer vara att öppna det paketet, men mer om det imorgon.

Sista veckan på jobbet

En ny vecka och det innebär även den sista veckan på mitt jobb. Två arbetspass har jag bara denna vecka så det kommer kännas tomt att inte jobba så mycket med dessa underbara människor som jag jobbat så intensivt med hela sommaren-/hösten.
Det blev iallafall en härlig sovmorgon idag efter jobbarhelgen som varit, idag är mitt pass mellan klockan 14:00-21:30. Sedan blir det några dagars ledighet innan fredagspasset.

Sista jobbarhelgen avklarad

Helgens jobb är avklarad och bra har det gått för den delen. Det var även min sista schemalagda helg att jobba vilket känns väldigt väldigt tråkigt.
Nu är det bara till att hoppas på att få vikariera så mycket det bara går på det här stället eftersom det är det bästa jobb jag haft någonsin.

Lördag

Om inte allt för länge är även denna lördags arbetspass avklarat,- närmare sagt om tre timmar. Dagen har gått både snabbt och väldigt bra så det känns super. Nu ska jag fortsätta arbetet innan det blir hög tid att åka hem för dagen och göra sig redo inför morgondagen.

Sista schemalagda helgen

Då var det jobbardags igen och idag väntas ett helpass från klockan 07:00-21:30. Det är min sista schemalagda helg på det här stället så jag hoppas på en bra helg :) Dock känns det så tråkigt att missa Tessans födelsedagsfest jag var inbjuden på - jag önskar dig en superrolig kväll iallafall <3

En ledig fredag och shopping till lägenheten

På min lediga fredag har jag haft en jättehärlig dag. Det har bland annat blivit en biltur till Owe Jansson och Ikea för lite tittning och shopping till lägenheten,- lite smått och gott fick vi minsann med oss hem. Som i vanlig ordning när vi besöker Valbo hälsade vi på älsklings syster med familj en stund innan vi var tvungen att med snabba ryck åka hem till Idol eftersom jag prompt ville se det när jag äntligen är ledig och har möjlighet att göra det.

Nu blir det sovdags för mig,- tidigt en fredagkväll. Just för att jag imorgon börjar klockan 07:00 för ett heldagspass.

Tillbakablick från 7 oktober 2009

Det är roligt att titta tillbaka på gamla inlägg jag skrivit för längesedan för att läsa om saker jag gjort och så vidare. För exakt två år sedan, den 7 oktober 2009, var det full rulle i studierna och jag satt vid denna tidpunkt för två år sedan i PBL-möte där vi skulle påbörja arbete om vårdfilosofi och värdegrundetik.

Det känns faktiskt skönt att ha studierna avklarade och att få komma ut i arbetslivet. Det behövs arbetas med människor också,- och inte bara sitta bakom skolböckerna hela tiden för att utvecklas som människa och i vårdarbetet.

Stanbesök

Nu är jag hemkommen från stan där det blev bland annat en träff med personen jag är kontaktperson till, bowling och restaurangbesök där det blev sallad till middag. Jag tog även en svängom i några butiker där jag hittade lite smått och gott till lägenheten.
Vad som händer i eftermiddag-/kväll är ännu oklart,- men något ska nog hittas på.

Ledig torsdag

Gårdagens pass som var mellan klockan 07:00-21:30 gick ändå relativt snabbt, dock slog tröttheten ut sig när jag väl kom hem. Det blev då filmmys med älskling innan jag gick och lade mig. Filmen vi såg heter Take me home tonight och var rätt bra, en komedifilm från 2011 - värd att se!
Idag fick det bli en välbehövlig sovmorgon vilket var hur underbart som helst. Nu blir det en cykeltur in till stan så får vi se vad min lediga torsdag har att erbjuda senare idag.

Jobb :)

Dagens långa arbetspass har startat,- eller det startade rättare sagt klockan 07:00. Nu väntas en lång men trevlig arbetsdag innan det blir dags att gå hem för dagen samt få tvådagars ledighet.

Plus och minus i nuet

+++++ / Första steget till drömmen, önskan och lyckan är tagen
+++ / Tjugoåtta dagar kvar till flytten
+++ / Förlängning på jobbet med cirka två veckor
++ / Min pojkvän, mitt hjärta - vad glad jag är att det är vi
+ / Efter morgondagen väntas två välbehövliga lediga dagar
+ / True talent och Idol



- - - / Schemat på Vendela är snart slut - inga fler schemalagda arbetspass
- - / Kylan - vintern närmar sig vilket resulterar i för kallt med promenader, cykelturer och att inte lika mycket tid spenderas utomhus
- / Att jag inte spenderar mer tid på Ljusbubblan som bland annat har underbart härliga massagefåtöljer som så fint hjälper tillfälligt mot stress och min onda rygg

Tisdagkväll

Måndag och tisdag har varit två arbetsdagar, men som ändå har gått ganska snabbt. Imorgon är det onsdag och mitten av veckan igen, då jag kommer ha en heldag på jobbet.
Denna tisdagskväll kommer vara lugn och skön eftersom trötta jag måste ladda batterierna inför morgondagens heldagspass.
På eftermiddagskvisten idag blev det bland annat ett besök hos Ljusbubblan för mig och personen jag är kontaktperson till - underbart ljuvligt att sätta sig i en massagefåtölj direkt efter en arbetsdag.

Helgen i stort

Trippen till stan igår med Linnea var väldigt trevlig där vi tog oss en fika på café Pazzo och shoppade lite,- bland annat köpte jag en stor ljuslykta som kommer passa in i nya lägenheten så fint. Efter shoppingturen blev det en eftermiddag tillsammans med pojkvännen, hans mamma, hennes kille, systern och systerdottern med middag,- vilket även det var trevligt. Avslutningsvis av gårdagen blev jag och älskling upphämtad utav mina föräldrar för att åka hem till mormor där vi skulle gratta morbror.

Dagen idag har bestått av en tur till Valbo och Ikea med pojkvännen, svärmor och hennes kille. På Ikea inhandlades lite nytt till lägenheten igen - bland annat soffbord och en hylla. Det har varit en lugn, härlig och trevlig helg med andra ord - imorgon börjar arbetsveckan igen.

Stan

Idag inleder jag månaden med en runda på stan i hopp om att få med mig något fint hem. Så nu sitter jag i väntan på bussen för att åka in till stan där jag ska träffa Linnea.

Första oktober

Idag går vi in på en kall månad, oktobermånad är här nämligen och vintern närmar sig. Starten på denna månad var ändå ganska härlig då den börjar med en ledig helg. Dock är inte hostan och förkylningen lika härlig måste jsg säga. Vad som händer en lördag som denna visar sig senare,- det ska  åtminstone bli en tripp till stan.

RSS 2.0